Recensies·Recensies van Caro

Dode hoek – Ingrid Mulder “Een schrijfster die ik zeker ga volgen.”

Dode hoek – Ingrid Mulder

‘”Een auteur waar ik nog niets van had gelezen, maar die ik zeker ga volgen”

dode-hoek

De achterflap

Jason Duijvekater heeft altijd gedacht dat zijn tweelingzus is vermoord omdat ze op een ongelukkig moment op de verkeerde plaats was. Dan vindt hij jaren later een chantagebrief, die haar moord in een heel ander daglicht plaatst.
Rechercheur Karsten Witteveen onderzoekt de moord op een jonge vrouw. Als haar vriendje een dag na haar begrafenis dood wordt gevonden zoekt het team naar een verband tussen de twee moorden. Welke rol speelt het ongeluk waarvan ze allebei jaren eerder getuige waren? En waarom duikt Jason Duijvekater steeds weer op bij zijn oud-schoolgenoten?

VOOR IEDEREEN DIE WORDT HERDACHT

LANGS DE KANT VAN DE WEG

EN VOOR ALLEN

VOOR WIE HET HERDENKEN

NOOIT ZAL STOPPEN.

Mijn mening

Een spannende cover die hoort bij een misdaadroman. Rood de kleur van bloed een auto een scooter op zijn kant, wat is er gebeurd een aanrijding met dodelijke afloop…, een afrekening…. De spanning stijgt al bij het eerste mooie gedicht hierboven neer gezet.

Van Ingrid Mulder had ik nog niets gelezen maar ik begon  met heel veel zin aan haar vierde misdaad roman, na het lezen van de achterflap en het eerste gedicht.

Het verhaal begint in 2007 en wat daar op een terrein achter een truckers-café plaatsvindt. Ik heb dit gedeelte nog een keer gelezen toen het boek uit was en toen vielen de kwartjes op zijn plaats. Het boek wordt verdeeld in hoofdstukken die gaan over Jason, zijn zus is vermoord en wanneer zijn moeder verteld dat een vriendin van zijn zus ook is vermoord begrijpt hij er niets van. Zijn zus had namelijk geen vrienden.

De familieversie van de dood van Kylie was altijd geweest dat zijn zus de domme pech had gehad om ergens te zijn waar ze toevallig een moorddadige gek tegen het lijf liep. Het had iedereen kunnen overkomen.

Jason gaat opzoek naar wat er echt is gebeurd. De hoofdstukken van Jason worden afgewisseld door het verhaal van Karsten,  hij werkt bij de recherche en wordt belast met het onderzoek naar de moord op de “vriendin” van Kylie.

Jason komt vast in te zitten in een web van list en bedrog en graaft zich steeds verder in de nesten met Karsten op zijn hielen.

Het begin van het boek was even inkomen door de vele personages en het verbinden van het verleden en heden met elkaar, maar als je eenmaal in het verhaal zit laat het je niet meer los. De verhaallijnen komen mooi naar elkaar toe ze leiden gezamenlijk tot de plot, die toch iets anders was als ik dacht.

Samen met mijn man heb ik dit boek gelezen en ook hij vond het begin wat verwarrend, maar net als ik kon hij eenmaal in het verhaal het boek niet meer weg leggen.

Jason en Karsten hebben beide veel mee gemaakt en ook hun privé verhalen worden in het boek vertelt, kortom een verhaal wat je in de ban houdt en wat je pas loslaat wanneer je de laatste bladzijde dichtslaat.

230 bladzijde vol met misdaad en spanning, voor mij een auteur die ik in de gaten ga houden. Heerlijke schrijfstijl en goed uitgewerkte karakters maken dat ik Ingrid Mulder zeer zeker ga volgen en haar andere boeken ga lezen.

  • Schrijfstijl        4****
  • Leesplezier     4****
  • Plot                    4****
  • Spanning         4****
  • Originaliteit     4****

Eindoordeel 4 mooie sterren voor 

Dode hoek

download-4

Lieve leesgroet Caroline

Interesse in dit boek? Klik hier en bestel!