“2016 is ten einde en hoe was Lena haar lees jaar….?”

  • Welk boek vond je het op drie na mooiste boek van 2016 en waarom?

    aaw

 Ik lees veel trillers. Vaak zien ze niet mooi maar is het verhaal dat je zo pakt. Op drie zou ik dan toch willen zetten Blauw water van Simone van der Vlugt. Ik vind het een realistisch geschreven boek. Dit verhaal kan echt gebeuren. En dan de hoop aan de ene kant en de angst aan de andere kant welke beide heel voelbaar worden beschreven. Als een boek lippen had, hing ik er zeker aan.photovisi-download-82

 

  • Welk boek vond je op twee na mooiste van 2016 en waarom? 

 Ik heb pas de boeken van Loes den Hollander ontdekt. Veel van gehoord maar nooit zelf gelezen. Besloten er toch een te proberen. Eerst moeten wennen aan haar schrijven. Soms wat kort maar krachtige zinnen waarvan de ogen en hersen over het blad vliegen. Maar kon het boek niet wegleggen. Dit was het boek Uitglijder van Loes den Hollander. Nu dit boek gelezen te hebben, wil ik de hele serie. Dus ben flink aan het sparen om het nu compleet te krijgen.

photovisi-download-85

 

  • Welk boek vond je het alles mooiste van 2016 en waarom? 

 Ben nu nog bezig in een boek van Henning Mankel. Het boek Dwaalsporen. Had nooit een boek van hem gelezen maar bevalt me zeer. Spanning is voelbaar en de personages heel goed verwoord. Als je het lees is het alsof je in de huid van Wallander zit.photovisi-download-87

 

  • Welk boek heb je niet uitgelezen?

 Het meisje inde trein van Paula Hawkins heb ik niet uitgelezen. Het boek was zo opgehemeld door de media dat ik er heel wat van verwacht had. Maar het viel me tegen. Vond het langdradig en of er steeds herhaald werd. Het lezen schoot niet op en met tegenzin pakte ik steeds het boek weer op. Heb toen besloten het gewoon niet uit te lezen.

photovisi-download-84

 

  • Van welk boek werd je het meest geëmotioneerd en welke raakte je het meest?

 Het boek Ik reis alleen van Samuel Björk. Het raakte me enorm om dat het om vermoorde kinderen gaat. Dat voelt nooit goed als je zelf ook kinderen hebt. De emotie die dit boek oproep zegt enorm veel over hoe goed het boek is geschreven. Complimenten aan de schrijver! Deel twee nog niet gelezen maar dat gaat zeker komen.

photovisi-download-83

  • Hoeveel boeken heb je denk je gelezen dit jaar? Heb je je streef aantal gehaald of niet? 

 Ik ben een zeer langzame lezen en ben vaak jaloers op de mensen die wel 40 of meer boeken in een jaar verslinden. Dat lukt mij gewoon niet. Dit jaar ook een heel druk jaar gehad en ben dan heel trots op mezelf dat ik rond de 15 boeken gelezen heb. Maar door al die mooie boeken die voorbij komen is mijn wensen lijst groot geworden. Ik lees dus voorlopig rustig verder.

 

  • Is inmiddels je nog te lezen lijst iets geslonken? Wat staat er op jou NTL lijstje voor 2017 boven aan?

Mijn lijst slinkt niet maar wordt steeds groter en groter. Heb niet echt een boek op nummer een maar een aantal en als ik dan toe ben aan een nieuw boek is het even moeilijk kiezen welke het dan gaat worden. Momenteel staan de volgende boeken boven aan mijn lijst:

Samen van Anita Terpstra, De doodsvogel van Samual Björk, zeg dat het je spijt van Michael Robotham, Waar is ze van Alex Marwoord, Joodse buren van Maria Boonzaaijer, een paar boeken van Loes den Hollander en Camilla Lackberg. Genoeg te lezen nog.

photovisi-download-86

Groetjes Lena

%d bloggers liken dit: