Elsa las De Oppas van Jet van Vuuren en deelde met ons haar mening

De Oppas – Jet van Vuuren 

Een boek wat je wanneer je het dicht slaat, je nog  bezighoudt..Het gaat onder je huid zitten!!

Elsa

  • Nederlandstalig
  • 320 pagina’s
  • 9789045211435
  • september 2015download-8

De Achterflap

Kim is de vaste oppas van Max en Suze. Toch is Kim allesbehalve geschikt als oppas: ze houdt niet van kinderen, rookt liever een joint, of vrijt met Anton de buurman, echtgenoot van de bedlegerige, kinderloze Dorien. Als op zekere dag de kleine Suze verdwijnt en niet veel later haar dode lichaampje bij de oppas in de tuin wordt teruggevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is. Kim beweert dat ze het niet gedaan heeft, Max bevestigt dat, niemand gelooft hen. Wie vertelt de waarheid en wie is de echte moordenaar? Dertien jaar later proberen Kim en Max alsnog hun gelijk te halen. Want wraak is zoet. Totdat het lot anders bepaalt…

Mening van Elsa:

Origineel verhaal betreffende onderwerpen die toch helaas te vaak voorkomen in de dagelijkse maatschappij. Onschuldige veroordeling, niet capabele oppas, kindermoord, taboes en het niet communiceren tussen individuen enz.

De hoofdpersonages in het verhaal komen wederom goed aanbod in dit boek van Jet van Vuuren. Als lezer wordt je meegenomen in hun gedachtegang, emoties en psychologie, wat de verplaatsing in de persoon zelf gemakkelijker maakt.

De beleving wordt daardoor zo realistisch dat je je zelf afvraagt waarom zou je dat in hemelsnaam op die manier doen, denk aan de gevolgen! Wat een zeer goede eigenschap is van een boek, het betekend dat de schrijver je meevoert in haar verhaal en je mee laat voelen met de personages. Tevens verhoogd het de leesbaarheid van een boek. Dit verhaal leest vlot en soepel.

En zoals een goed boek betaamd resten er na het uitlezen ook nog dingen om over na te denken. Zoals wat zou jij doen…?

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

Koop bij bol.com