Recensies·Recensies van Moon

Verleden Tijd – Melissa Skaye “Melissa doet het weer… Verleden tijd is overtreffend op de eerdere delen.”

Verleden Tijd – Melissa Skaye

“Melissa doet het weer… Verleden tijd is overtreffend op de eerdere delen.”

  • Nederlandstalig
  • 298 pagina’s
  • 9789086603138
  • oktober 2016download-2

De Achterflap

In het derde deel van de VT-reeks krijgen Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, te maken met twee moordzaken. Hun onderzoek leidt tot zaken uit het verleden die nooit eerder zijn opgelost. Sanne en Luca denken dat ze alles al eens hebben meegemaakt, maar niets is minder waar. Ondertussen kan Sanne haar verleden niet meer verdringen.
Een jonge vrouw heeft te maken met getreiter en dreiging, waardoor ze zich genoodzaakt ziet contact met de recherche op te nemen. Met alle gevolgen van dien.

Mijn Mening

“Je oogst wat je zaait: zei iemand tegen haar. Straf hem voor wat hij heeft gedaan.”

Deel drie van de VT reeks, heerlijk me onderdompelen in de reeks over Sanne Philips en Luca Borra, wat gaan ze in Verleden tijd beleven? Ik kan er al helemaal blij worden van de gedachten dat ik weer door mag lezen. De omslag past helemaal in de reeks, het heeft iets mysterieus, het donkere bos waarbij je fantasie al helemaal op hol slaat. De achterflap laat ditmaal weinig los, en maakt me nog nieuwsgieriger naar het verhaal.

Die nieuwsgierigheid wordt al snel gevoed door het verhaal. De spanning is vanaf het begin aanwezig en loopt gaande weg alleen maar op. Sanne, Luca en hun team worden op een zaak gezet waarbij meerdere slachtoffers zijn. Ook hier zijn de details weer heerlijk aanwezig en is het wegleggen van het boek een No Go. Melissa pakt ook in Verleden tijd, alles aan om je in haar macht te houden wat aardig lukt, je wilt weten waar het heen gaat, waar de beide slachtoffers elkaar van kennen en wat er gebeurt, is in het verleden. Het lijkt of Melissa meer en meer groeit in haar boeken elk verhaal word beter en elk verhaal pakt je meer en meer in.

“Het verleden laat zich niet vergeten. Nooit. Ons verleden is een wond die nooit heelt.”

Het pittoreske Hoorn wordt weer opgeschud, maar ditmaal komt ook het privé leven van Sanne en Lucca danig onder druk te staan. Dit en de zoektocht naar de dader van de twee moordzaken maken Verleden Tijd tot een Mustread. Meerdere malen word je door Melissa Skaye op het verkeerde been gezet, ditmaal is het verhaal mysterieus en onverwacht, eenmaal begonnen in het boek blijf je in spanning tot de plot. En je nieuwsgierigheid wordt danig op de proef gesteld, Melissa houd je tot het einde toe in spanning, en dan nog weet je eigenlijk nog niet alles….

Gelukkig komt er een VT 4 dit jaar want na drie delen VT wil ik weten hoe het eindigt. Het is een heerlijke ervaring om deze drie delen achter elkaar te lezen, en ik weet zeker dat ik Sanne en Luca ga missen. Ik kijk reikhalzend uit naar het vierde deel en wat mij betreft mag Melissa nog wel even door gaan met haar verhaallijn.

“Het knagende gevoel bleef zich hardnekkig aan haar opdringen. Er is iets, maar je ziet het niet’

Het pittoreske Hoorn is door deze boeken niet zo onschuldig meer, en wanneer ik de stad bezoeken zal, is er altijd een kleine trigger in mij die me doet denken aan deze heerlijke verhalen.

Nadat ik de eerdere delen al hoog beoordeelt had, en naar mijn mening is dit deel echt overtreffend kan ik alleen maar oordelen met:

Ja, dit is een Mustread

En dat verdient de maximale 5 sterren en een beetje meer

depositphotos_7855324-stock-photo-gold-star-rating-with-five

Lieve Leesgroet Moon

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? bestel hier!
Koop bij bol.com