De favoriete schrijver van Moon .. Cody McFayden

Moons Favoriete schrijvers..

photovisi-download-99

Cody McFayden – De Smoky Barrett serie recensie

Soms heb je van die boeken, die kunnen je zo raken dat je jaren later nog denkt.

 “Oh, die wil ik nogmaals lezen”. Zo heb ik die boeken ook gelezen en wil jullie die niet onthouden, want houd je echt van thrillers dan is Cody Mc Fayden een schrijver waar je niet om heen kunt. Twee jaar geleden las ik de hele serie achter elkaar en Genoot met een grote G.

Lees je mee waar de boeken overgaan en waarom ze niet mogen ontbreken op je NTL lijst??

De Smoky Barrett serie, is een serie over de jongen maar ervaren FBI-agente die de leiding heeft over een speciale eenheid welke op serie moordenaars jaagt. Het zijn vier boeken over deze personages, en alle vier kruipen ze onder je huid en laten je sidderen van genot tijdens het lezen..

Wees gewaarschuwd………………….

Eenmaal begonnen in een Smoky Barrett wil je niet anders meer..                                           

 Maar dan heb ik nog wel mooie tips voor je hoor.

deel 1            ” De stilte van de Hel ”  

1001004007114688

Smoky Barrett is een jonge, maar ervaren FBI/agente die de leiding heeft over CASMIRC, een speciale eenheid die zich bezighoudt met onderzoek naar seriemoordenaars. Ze is tijdelijk met verlof nadat haar man en dochtertje zijn vermoord door de man achter wie zij aanzat. Met behulp van een psychiater probeert Smoky dit trauma te verwerken, maar ze heeft nog een lange weg te gaan.

Dan wordt het ontzielde lichaam gevonden van Annie, Smoky´ s beste vriendin van vroeger. Smoky neemt de moordzaak op zich en ontfermt zich tegelijkertijd over Annies tienjarige dochter Bonnie. Wanneer de moordenaar contact met Smoky opneemt wordt de zaak nog persoonlijker.

Mijn mening:

De stilte van de Hel sleurt je letterlijk mee, de details zijn zo gruwelijk beschreven dat je de pijn voelt. Zelden heb ik een boek gelezen waarin zo diep wordt in gegaan op de details. Je leeft mee met Smoky, voelt de onmacht tegenover Bonnie de dochter van haar vermoorde vriendin, maar vooral de woede. Het boek pakte me niet meteen ik moest echt even door de zure appel heen bijten, maar toen we eindelijk in het onderzoek zaten liet het me niet meer los. Hoe veel pijn kan een mens aan?

Het boek neemt je mee en laat je pas los op de laatste bladzijde, Ik ben een fan. Het plot is verrassend en ik sloeg het boek dicht geslagen met de tranen in mijn ogen. Het enige nadeel vond ik dat de taal soms wat moeilijk is, het is eigenlijk net even te mooi verwoord, net even te moeilijk, maar dat is iets wat ik persoonlijk jammer vond.
Koop bij bol.com

Deel 2       “Het gezicht van de dood”

1001004007494081

Een huiveringwekkende confrontatie met het ultieme kwaad. 

Het meisje is zestien jaar oud. Ze heet Sarah, bevindt zich op de plaats delict van een gruwelijke drievoudig moord en houdt een pistool tegen haar hoofd gedrukt. Ze beweert tegenover de politie dat ‘de Vreemdeling’ haar adoptiegezin heeft vermoord. Dat hij haar al haar hele leven achtervolgt en iedereen vermoordt van wie ze houdt. En dat niemand haar gelooft. En dat klopt, niemand gelooft haar. Tot nu toe…
Special agent Smoky Barrett heeft de leiding over CASMIRC, een speciale FBI-eenheid die zich bezighoudt met het opsporen van seriemoordenaars. En deze zaak zal het uiterste van hen vergen. Want een nieuwe wrede dubbele moord toont aan dat deze seriemoordenaar op een missie is en verdergaat dan welke moordenaar dan ook.

Mijn Mening

Wauw, ook dit deel grijpt je weer naar de keel, het neemt je mee en laat je pas los op de laatste blz. Ook in dit deel weer enorm veel details, de moorden worden zo uitgebreid beschreven dat je gewoon de rillingen over je lijf hebt lopen.

In dit deel van de serie lees je mee in het dagboek van Sarah, dit vond ik soms vervelend lezen, het haalde me uit het verhaal van Smoky, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt verder in het verhaal.
Koop bij bol.com
Al met al weer een heerlijke thriller, waarbij de rillingen je over je rug lopen en die je mee trekt in de wereld van het Kwaad. Op naar deel 3

Deel 3          “In het duister”

1001004006411496

Een leugen, een minnaar lang geleden, een stil en duister verlangen… Iedere vrouw heeft wel een diep geheim dat ze aan niemand durft te vertellen. Niemand weet dat beter dan FBI-agente Smoky Barrett.

Maar welk geheim had de jonge vrouw die hoog in de lucht in een passagiersvliegtuig werd vermoord zonder dat iemand het in de gaten had? En wat is de betekenis van het kruis dat de dader in het lichaam van zijn slachtoffer heeft achtergelaten? Smoky en haar team openen de jacht op een seriemoordenaar die de diepste geheimen van zijn slachtoffers gebruikt om hen te vermoorden.

Als de media lucht van de zaak krijgen, slaat de paniek toe. Niemands geheim is meer veilig. Dus ook dat van Smoky niet…

Mijn Mening

Deel drie is in mijn ogen een ander boek, werd er in deel één en twee nog de gruwelijkste details beschreven vergeleken met die delen is deel drie erg tam. Er zit wel meer humor in en zelfs meer details over de hoofdpersonages.

Even minder gruwelijk is helemaal niet erg hoor, er gebeurt nog genoeg het is echt geen keukenmeidenroman. De kerk speelt in deel drie een grote bijrol, het geloof, de gebruiken en rituelen dit is weer goed onderlegd er is alle drie de boeken van Cody echt goede research gedaan en hij schrijft enorm doortastend.

In het duister is voor mij de minste van de vier delen. Het plot is ook niet zoals ik in de eerdere delen ben gewend, en zelfs Smoky wordt een beetje soft. Al met al een heerlijk boek om te lezen maar echt niet te vergelijken met één en twee.
Koop bij bol.com

Deel 4            “Tijd om te sterven”

1001004007494080

Hij noemt zichzelf Dali en biedt zijn diensten aan mannen aan die van hun ‘lastige’ echtgenotes af willen. Voor een aanzienlijk geldbedrag zorgt hij ervoor dat de vrouwen spoorloos verdwijnen. Zijn aanpak is uiterst zakelijk – nauwkeurig, emotieloos, zonder enige mores – waardoor hij vrijwel geen aanwijzingen achterlaat. Sterker nog, Smoky en haar team hebben zelfs geen weet van Dali’s praktijken totdat hij een van zijn slachtoffers ‘aflevert’ op de stoep van de FBI. Maar waarom heeft deze vrouw het mogen overleven? En waarom wordt de FBI op het spoor van Dali gezet? Het zijn een paar van de vele raadsels die Smoky moet ontrafelen in haar jacht op een psychopaat die een spel speelt met regels die hijzelf geschreven heeft.

Mijn Mening

Wauw, dit is wel weer een echte Smoky net als deel één en deel twee heerlijk. Er worden weer veel details gedeeld en ze worden ook weer heerlijk luguber beschreven. Dit verhaal lees je in twee delen het verhaal van de opsporing van de dader en terug in de tijd het verhaal van de anonieme weldoener, hierdoor wordt het je duidelijk waarom en waardoor hij zo is geworden.

De twee delen lezen niet vervelend het geeft je net die extra informatie, waardoor het lezen een feest wordt. Dit is echt één van de beste boeken, de spanning loopt op het einde nog flink op en het plot is zeer verrassend.

Al met al een echte Cody, heerlijk. De beste wat mij betreft.
Koop bij bol.com

Maar juist doordat je alle vier de delen hebt gelezen, groei je mee met Smoky en haar team. Het zijn vier steengoede boeken, welke los te lezen zijn maar ik raad je aan ze achter elkaar te lezen en je heerlijk te verliezen in het lugubere brein van Cody McFayden. De schrijfstijl van deze schrijver heeft iets speciaals, de lugubere details en de diepgang maken dit tot één van mijn favoriete schrijvers.

Binnen kort kom ik terug en laat ik jullie kennis maken met nog een favoriet van mij.

Lieve Leesgroet Moon

2 Comments on “De favoriete schrijver van Moon .. Cody McFayden

 1. hoi Moon,ik heb enige tijd terug ook de boeken van Cody McFayden gelezen.
  Dit is een van de schrijvers,die bij je blijft hangen,zo’n indruk laat hij achter met zijn boeken..brr
  Helaas is er nog niks bekend over meerdere boeken,want oh wat zou ik die graag gaan lezen.

  Er is nog wel een schrijfster,wat opeens in me opkomt,terwijl ik aan het schrijven ben….
  nl. Chelsea Cain en dan met name de serie Archie Sheridan.
  Die kruipt onder je huid en blijft ook in je hoofd zitten.

  Tot schrijfs Astrid

  Like

  • hahaha Astrid

   ik ben het helemaal met je eens ook Chelsea Cain wil ik binnen kort gaan behandelen
   en idd jammer dat we niets horen van cody mc fayden .. ik zal de uitgeverij eens contacten hier over
   Heerlijke schrijvers beide .met die fijne gruwelijke details
   Hou het blog maar in de gaten binnen kort meer gruwel schrijvers
   tot gauw groetjes Moon

   Like

%d bloggers liken dit: