Februari.. “Kijk je mee wat er begin van de maand allemaal verschijnt?”

photovisi-download-98

Uitgerekend wij –  Monika Peetz

Met Uitgerekend wij schreef Monika Peetz een geestige romantische komedie over de onverwachte verwikkelingen tijdens de zoektocht naar ware liefde. Monika Peetz schreef eerder drie romans over de Dinsdagvrouwen. Voor de lezers van Het Rosie-project is er nu Uitgerekend wij. Tom is een 29-jarige wiskundenerd en op zoek naar een geschikte vrouw. Hij heeft uitgerekend dat er in zijn woonplaats, Berlijn, precies zes vrouwen zijn die aan zijn criteria voldoen. Om zijn zoektocht te vergemakkelijken schrijft hij zich in op een datingsite: wiskundige algoritmes hebben hem tot dan toe nog nooit teleurgesteld. De datingsite vindt Lisa voor hem. Op de date verschijnt alleen niet de beloofde vrouw. Lisa leert hij per toeval ergens anders kennen: ze blijken beiden op dezelfde baan te hebben gesolliciteerd. Door goedbedoeld advies van zijn zwager verliest Tom langzamerhand zijn grip op de situatie. Zou hij het hart van Lisa kunnen veroveren?

Uitgeverij Ambo/Anthos verwacht 2 februari `17

9200000071380361_thumb_124x190

 

Als het maar niet op ons lijkt – Eva Hoeke

Het kind van journalisten Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen arriveerde na een woeste nacht in een kraamkamer van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Twee uur later zaten ze met zijn drieën in een taxi van TCA. Het rook er naar dennennaalden en de chauffeur zei dat ze hem zeker weten nooit zouden vergeten als hij juist nu tegen een boom zou rijden. Met het kind kwam een nieuwe wereld het huis binnen: een optocht van ervaringsdeskundigen, babyfluisteraars, draagzakken, lawaaispeelgoed, goedbedoelde raad van moeders en schoonmoeders, en autostoeltjes zonder gebruiksaanwijzing.

Uitgeverij Meulenhoff verwacht 3 februari `17

9200000071380239_thumb_124x190

Lekker koken met restjes – Daisy Scholte

In Nederland wordt ieder jaar ruim 2 miljard kilo eten weggegooid. Dat is gemiddeld 135 kilo per persoon!

Wat doe je op 6 december met al dat overgebleven strooigoed? Hoe maak je van aardappelschillen knapperige chips? En hoe kun je de supermarkt helpen minder te verspillen? In het nieuwste kookboek van kliekjeskoningin Daisy Scholte Lekker koken met restjes bewijst ze dat je van al je restjes heerlijke, nieuwe gerechten kunt maken. Daisy laat zien dat het niet moeilijk is om van overgebleven risotto een smaakvolle burger te maken en dat je van oude oliebollen crackers kunt maken. De verrassende recepten en handige tips maken dit vrolijke kookboek tot een must have voor iedere thuiskok. Nooit meer een reden om eten weg te gooien.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam verwacht 6 februari `179200000071290636_thumb_124x190

Teamwork –Kate Hardy

Ze zijn dikke vriendinnen en werken allebei als arts in het London Victoria Hospital. Madison op de afdeling verloskunde en Katrina als kinderarts. Ze delen een grote toewijding voor hun patiënten, ze delen hun liefde voor kinderen en… ze delen een zwak voor knappe maar moeilijke mannen.

Als Madison de nieuwe afdelingsarts ontmoet weet ze niet wat haar overkomt, ze voelt meteen een vreemde aantrekkingskracht. Maar Theo Petrakis heeft zo zijn eigen bagage.

Katrina heeft zich voorgenomen nooit meer iets met een collega te beginnen. Helaas is de nieuwe kinderarts met zijn felblauwe ogen onweerstaanbaar. Het is maar goed dat Rhys Margan ook heel afstandelijk is.

Kunnen beide mannen de demonen uit hun verleden onder ogen zien om de liefde in hun leven toe te laten?

Uitgeverij Harper Collins verwacht 7 februari `17

9200000071852658_thumb_124x190

Schouwen trilogie 2 Rumoer op Dostie

De mooie, jonge Marina Goemans komt uit een goede familie. De familie heeft in de oorlogsjaren en daarna wel heel wat te verduren gekregen. Dat alles wil ze nu achter zich laten. Marina is klaar voor het leven, en dus ook voor de liefde. Aan gegadigden geen gebrek. Maar het geheim dat Marina met zich meedraagt, zou de liefde weleens in de weg kunnen staan. Het is het tweede deel in de Schouwen-trilogie, waarvan eerder het eerste deel Dostie verscheen.

Uitgeverij Zomer & Keuning Verwacht 7 februari `179200000072365429_thumb_124x190

De Tweeling H –Giorgio Falco

De tweelingzussen Hilde en Helga groeien op in de jaren dertig van de vorige eeuw in Beieren. Hun vader beschouwt het opkomend nazisme als een kans om zijn maatschappelijke positie te verbeteren. In de oorlog weet hij keer op keer te profiteren van de benarde situatie van anderen. Van het kapitaal dat hij zo vergaart, koopt hij een hotel aan de Italiaanse kust, waar het gezin gaat wonen. Nooit wordt er over het verleden gesproken. In de jaren na de oorlog, wanneer ze volwassen zijn, lukt het Hilde en Helga niet los te komen van het web van leugens en schone schijn waarmee het verleden wordt afgedekt. De ene zus wil wel maar durft niet. De andere zus durft wel maar wil niet. Altijd zijn ze bang dat een van de hotelgasten achter hun ware geschiedenis komt.

Uitgeverij Wereldbibliotheek verwacht 7 februari `17

giorgio-falco-de-tweeling-h-193x300

De broosheid van het leven – Ina van der Beek

Dat geluk heel broos kan zijn, weet weduwnaar Frank als geen ander. Zijn eerste vrouw overleed veel te vroeg, waardoor hij achterbleef met zijn dochter Sara. Na lange tijd hertrouwt Frank met Lidy. Sara is blij met haar ‘nieuwe moeder’, maar zijn schoonmoeder Emma neemt het hem kwalijk dat haar overleden dochter voor haar gevoel wordt vervangen. Daardoor verandert ook de houding van Sara ten opzichte van Lidy. Maar dan gebeurt er iets met Sara, waardoor alle verhoudingen nog eens extra op scherp worden gezet.

Uitgeverij Zomer & Keuning verwacht 7 februari `17

9200000072328257_thumb_124x190

photovisi-download-97

De Droogte – Jane Harper

Al twee jaar lang tijstert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin door worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarig zoontje van het leven beroofde – laat iedereen in verbijstering achter. Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.

Uitgeverij AW Bruna verwacht 7 februari`17

jane-harper-de-droogte-recensie-australische-thriller

Het Huis van de familie Turner – Angela Flournoy

Wanneer Viola ziek wordt en bij haar oudste zoon intrekt, komen al haar kinderen bijeen om over het lot van hun ouderlijk huis te beslissen. Het huis is al meer dan vijftig jaar in de familie; dertien Turners zijn er opgegroeid. Het huis zag kleinkinderen geboren worden, een vader overlijden en de stad Detroit instorten. Nog steeds staat het er, nu te midden van leegstand en verval. Het blijkt zo goed als niets meer waard. Nu pas wordt duidelijk hoezeer het familieverleden ook de toekomst zal bepalen van het huis en zijn bewoners.

Uitgeverij de Geus verwacht 7 februari `17

angela-flournoy-het-huis-van-de-familie-turner-recensie-189x300

Onverwacht 3e deel Figth & Glory serie – Rebecca Yarros

Grayson heeft het verleden naar de achtergrond gedwongen en heeft nog maar één doel: Apachepiloot worden. Ook zijn mooie nieuwe huisgenote Samantha wil niets liever dan een nieuwe start maken. De aantrekkingskracht tussen hen is niet te negeren en langzaam ontstaat er een hechte band. Maar dan ontdekt Samantha iets wat ze eigenlijk helemaal niet wilde weten: een andere vrouw heeft jaren geleden beslag gelegd op Graysons hart. Is er nog wel ruimte voor haar?

Uitgeverij Zomer & Keuning verwacht 7 februari `17

583a77f91d78d4-75086433

De juiste man – Max van Olden

Max van Olden won met Lieve edelachtbare de Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut. Met De juiste man komt Max van Olden met een waardige opvolger. Het is een gelaagde thriller waarbij vergelding vooropstaat. Hoofdpersoon is Oscar, een alleenstaande advocaat op leeftijd. Sinds een persoonlijk drama van twintig jaar eerder, staat zijn leven in het teken van wraak. De juiste man is een thriller in de wereld van de advocatuur.

Uit het juryrapport van de Schaduwprijs: ‘Een goed doordachte plot met sublieme verhaallijnen, die aan het eind prachtig bij elkaar worden gebracht. Een zeer verrassend en overtuigend debuut dat doet uitzien naar een vervolg.’

Uitgeverij Ambo/Anthos verwacht 9 februari `17

58158f825c7fd3-21376251

 

 

 
Boeken algemeen

%d bloggers liken dit: