Over de Rand- Arianne Grootendorst. “Respect”

Over de rand –Arianne Grootendorst

Wanneer je leven een Thriller wordt , en je kans ziet achter het hoe en waarom te komen .. Respect!

  • Nederlandstalig
  • 288 pagina’s
  • 9789045211671
  • november 20169200000056557939.jpg

De achterflap

Over de rand is een pageturner, een nachtmerrie, geschreven door een vrouw die zich staande heeft gehouden na een verschrikkelijke gebeurtenis die haar leven voorgoed veranderde.

Het is een kille nacht in februari. Arianne Grootendorst wordt wakker in haar bovenwoning in Rotterdam. Het is donker en ze ligt in bed. Haar eerste gedachte is: ik krijg geen lucht, en ze hapt naar adem. Op haar zit een reusachtige man die haar keel dichtknijpt en als een waanzinnige uit zijn ogen kijkt. Er is geen ontsnappen mogelijk. Langzaam wordt het donker voor haar ogen…

In het huiveringwekkende Over de rand schrijft Grootendorst over de schokkende verkrachting in haar eigen woning die ze ternauwernood overleefde. Zwaargewond weet zij zich met bijna bovenmenselijke inspanning via een touw aan haar balkon in veiligheid te brengen. Haar onderbuurman die met zijn vrouw televisie zit te kijken, ziet plotseling een hevig bloedende vrouw dwars door zijn schuifpui naar binnen storten. Na haar strijd om te overleven volgen het opsporen van de dader, de gebeurtenissen in de rechtszaal en de moeizame geestelijke verwerking van het misdrijf.

Haar aangrijpende true-crimerelaas, dat leest als een thriller, wordt afgewisseld met passages uit het politiedossier, verhoren door de rechercheurs en processen-verbaal, die integraal zijn opgenomen in het boek.

Mening

” In mijn ogen is nu elke man een potentiële dader”

Een waargebeurde thriller waarvan je alleen maar mag hopen het nooit mee te maken, heb je weleens bij thrillers dat het niet luguber genoeg kan, bij dit verhaal lopen de rillingen over je rug omdat je je beseft dat het waarheid is.

Dit gaat verhaal onder je huid zitten, je krijgt tijdens het lezen een compleet overzicht van wat er gebeurt, is met Arianne, haar herstel, haar onderzoek naar het hoe en waarom en alles wat erbij hoort als je deze afschuwelijke daad overleeft. Dit is zo gedetailleerd beschreven zo echt, dat de rillingen over je rug lopen tijdens het lezen, meerdere malen ben ik tot tranen toe geroerd.

Een True Crime, welke je niet loslaat. De details zijn tot in het kleinste puntje beschreven, de angst en de boosheid zijn voelbaar, het complete daderprofiel en het politie onderzoek, echt alles komen aan bod. Het verhaal emotioneert mij maar maakt me ook boos, het is zo begrijpelijk, aangrijpend en schokkend beschreven dat je de gevoelens van Arianne echt voelt, het komt gewoon binnen of je wilt of niet. Geen detail wordt verzwegen, niets wordt geschuwd, wat maakt dat het boek zwaar is, je kunt het niet wegleggen maar tegelijkertijd merk ik dat de tranen over mijn wangen lopen, zo leef je mee met het slachtoffer. Je krijgt een kijkje in de ziel van de dader, hoe hij tot deze daad is gekomen en zijn belevenissen erbij, dit is heftig maar op zo`n manier beschreven dat het toch leesbaar blijft.

Met respect lees ik het boek, respect voor Arianne dat zij de moed heeft om haar verhaal aan het papier toe te vertrouwen, het zal voor haar heel helend werken. Wat een dappere vrouw, en wat een hel heeft zij moeten doorstaan.

“Ik heb een monster overleefd”

Het verbaasd me enigszins dat je alle documenten mag in zien als slachtoffer. Maar hierdoor krijg je als lezer een inkijk in de ziel van dit “Monster” en soms (best vaak) was ik echt geschokt, het raakte me en maakte me emotioneel, ik sluit deze recensie af, in de hoop dat Arianne haar leven weer op de rit heeft gekregen en met niets dan respect.

Dit boek hoef ik naar mijn mening niet te beoordelen met sterren, wanneer het je interesseert is het zeker een Mustread en ik raad het zeker aan. Het raakt je of je wilt of niet.

“Hij bezat mij, nu wil ik hem bezitten”

Lieve Leesgroet Moon

images
Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: