Een Kijkje in de Boekenkast van…..; Marion Poeste Thomas

 

* Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?


Ik ben Marion, 26 jaar en woon in Julianadorp. 5 jaar geleden ben ik naar de kust verhuisd vanwege mijn gezondheid(ernstig astma), waar ook mijn eigen boek -Ademloos verlangen;Marion Thomas- over gaat. Door meerdere chronische ziektes zit ik veel thuis en lees ook veel. Ik schrijf graag recensies over de gelezen boeken. Tot voor kort was ik ook recensent bij 2 pagina’s en ben ik een paar jaar terug ook NS leesambassadeur geweest. Op dit moment ben ik Dwarsligger ambassadeur. 

photovisi-download (57).jpg

* Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?


Ja, van kinds af aan lees ik al veel. Ik denk dat ik dit van mijn vader heb, die een grote boekenwand in huis heeft. 

* Welke boeken las je vroeger?


Maanmeisje, Harry Potter, Pinkeltje, Wiplala

photovisi-download (58).jpg

* Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?


Eigenlijk staan er allerlei verschillende boeken in de kast. Paperback,hardcover, gesigneerd. Maar mijn voorkeur gaat tegenwoordig uit naar series & hardcover het liefst een combinatie hiervan, omdat ik dit het mooiste vind en de boeken dan in mijn ogen netter blijven. 

* Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Toch mijn eigen boek, omdat dit een droom is die uit kwam. En daarnaast toch de harry potter hardcover serie. Omdat dit de 1e echte complete hardcover serie was die ik had. 

* Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?


Op dit moment zijn eigenlijk de meeste series compleet. Ik mis van series in hardcover nog ; Dag 21 & Thuis van Kass Morgan. en van de paperback series . Like + Share van Gaby Rasters. 

photovisi-download-59

* Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?


photovisi-download-61-kopie

Het ligt er aan waar haar voorkeur naar uit gaat. Er zijn vriendinnen die graag waargebeurde verhalen lezen en andere romans. JoJo Moyes boeken is wel één van mijn favorieten die ik uitleen. En ik ben nu bezig in het laatste deel van de CalendarGirl serie, welke ook aan te raden is. Ook boeken van Nederlandse auteurs zoals Mirande Hillers met de -Bling- & WWW serie of juist meer jeugdboeken zoals – De Biebbende- van Michael Reefs beveel ik graag aan. 

photovisi-download-60-kopie

 

* Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?


Ongeveer 1 of 2x per jaar ruim ik alle boekenkasten op. 2 beneden en 2 op de bovenverdieping en zo wisselt het toch vrij regelmatig. Soms doe ik het op uitgeverij sorteren, dan weer op auteurs, dan op series en hardcovers en dan weer op kleur. Momenteel staan mijn meest favoriete series en eigenlijk alle hardcover boeken beneden in de boekenkasten. kast1

* Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?


Ik ben de enige die leest in huis, dus voor nu staan er alleen mijn boeken in. 

* Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.


Eigenlijk ben ik heel tevreden met de boekenkasten zoals ik ze nu heb. Maar zoals bij mijn ouders in huis die gewoon de helft van de huiskamer als boekenkastwand hebben laten inbouwen, dat blijft wel een pareltje. photovisi-download-56

Lieve Leesgroet Marion Poeste- Thomas

One Comment on “Een Kijkje in de Boekenkast van…..; Marion Poeste Thomas

  1. Leuk om je verhaal hier te lezen Marion!

    Like

%d bloggers liken dit: