Een run naar de Boekhandel of de webwinkel.. Wij hebben wat tips voor je

photovisi-download-21

FC de Aftakkeling – Bert Dijkstra

584503610d3db2-93577656

Voor ons oude veteranenvoetballers geldt inmiddels: wie niet omvalt, blijft staan. Voor zichzelf. Dat anderen daar last van hebben, is niet zijn probleem. Het hoofd weet nog hoe het moet, de benen al lang niet meer, dus doet de mond het meeste werk. Praten is de verlossing voor gekrenkte belegen ego’s op een voetbalveld, het woord de balsem na weer een mislukte voorzet.

Rob is krakende voetballer op leeftijd. Ermee kappen is geen optie, want stoppen met voetballen is een beetje…

Uitgeverij Over Amstel verwacht 6 februari ’17

Schaduw Mirko Zilahy

9200000070741145_thumb_124x190

Een gruwelijk decor: de vergeten, in schaduw gehulde rafelrand van Rome, die glinstert van regen én bloed…

Drie moorden in drie dagen. De lijken verwond met de precisie van een chirurg. De moordenaar bekend als ‘De Schaduw’. Zijn motief? Mysterieus. Zijn werkwijze? Nog curieuzer. Maar één man is in staat dit geheim te ontrafelen: commandant Enrici Mancini.

Gebukt onder het verlies van zijn vrouw, neemt hij de opdracht met grote tegenzin aan. Eén ding is direct
duidelijk: niets berust op toeval. Ieder spoor is een sleutel naar een volgende hint. Het grotere plan? Persoonlijker dan Macini ooit had kunnen denken…

Uitgeverij Xander verwacht 10 februari ’17

Versailles – Elizabeth Massie

9200000065766896_thumb_124x190

Kruip in de huid van Frankrijks meest manipulatieve vorst en ontdek hoe hij op strategische wijze Frankrijk én zichzelf voor eeuwig op de kaart wist te zetten. Versailles, 1667. Met luxe en glamour wordt de adel verleid om het bruisende Parijs te verlaten en aan de zijde van Lodewijk neer te strijken. Maar in werkelijkheid is Versailles niets meer dan een gouden gevangenis waar de koning door zijn naasten bedreigd wordt en amper macht heeft. ‘Versailles’ toont de hofhouding in al haar facetten. Succes, verraad, intriges, glamour, seks, conflicten, affaires en slinkse politieke strategieën.

Uitgeverij Xander verwacht 10 februari ’17

DJ – Kluun

9200000022092012

DJ is een schaamteloze roman, over een Nederlandse dj die op de toppen van zijn roem in een rollercoaster belandt. Als Thorwald van Gestel wakker wordt in zijn penthouse in Las Vegas, is de kamer bezaaid met champagneflessen, lingerie, drugs en een vrouw die dermate gedrogeerd is dat ze met geen daglicht is wakker te krijgen. Terug in Nederland blijkt DJ Thor het middelpunt te zijn van een schandaal waar de hele wereld van smult. Om de sensatiepers te ontvluchten, duikt hij…

Uitgeverij Podium BV Verwacht 13 februari ’17

Isabel –Johanne A. van Archem

9200000072328261_thumb_124x190

Isabel de Winter is opgegroeid bij haar oom en tante, nadat haar moeder is overleden en haar vader lang geleden naar Indië vertrok. Hij heeft nooit meer iets van zich laten horen – zo is haar althans verteld. Tegen haar zin arrangeert haar oom een huwelijk met een beduidend oudere man. Er wordt een enorme druk uitgeoefend op Isabel om met hem te trouwen. Daardoor wordt haar argwaan alleen maar groter en gaat ze op onderzoek uit.

Uitgeverij Zomer & Keuning verwacht 14 februari ’17

Eindpunt – Olga van der Meer

9200000072365551_thumb_124x190

Eindpunt van Olga van der Meer gaat over Julia, die in een badplaatsje woont en maar één vriend heeft: haar hoogbejaarde buurman Willem. Als die zijn einde voelt naderen, biedt hij Julia aan om tegen een aantrekkelijke prijs zijn huis te kopen. Zo komt ze in contact met Willems kleinzoon Remco, met wie het bijzonder goed klikt. Dat kan echter niet gezegd worden van de rest van hun familie.

Uitgeverij Zomer & Keuning verwacht 14 februari ’17

De Johansons – Carla de Jong

9200000071380233_thumb_124x190

Anne groeit als slim meisje op in een liefdevol arbeidersgezin waar ze zich een vreemde eend in de bijt voelt. Dan ontmoet ze de welgestelde, ontwikkelde Johansons, en ze voelt zich meteen thuis bij dit gezin. Ze raakt innig bevriend met Daphne, de dochter, en haar twee broers. Samen worden ze volwassen, maar hun vriendschap, die meer en meer onder druk komt te staan, strandt door een reeks dramatische gebeurtenissen. Dertig jaar later kruisen de paden van de Johansons en Anne elkaar weer. Kunnen ze elkaar vergeven? De Johansons is een familieroman, maar ook een verhaal over volwassen worden, over familiebanden, ontworteling, jeugdillusies en de onvermijdelijke desillusies die het ouder worden met zich meebrengt. Aangrijpend, ontroerend, spannend, en vol geestige scènes: een verhaal dat je met weemoed uitleest omdat de personages stuk voor stuk onder je huid zijn gaan zitten.

Uitgeverij de Boekerij verwacht 14 februari ’17

photovisi-download-22

De Man die de tijd meenam- Elan Mastai

9200000071852525_thumb_124x190

Tom Barren, de mislukte zoon van een supergenie, woont in een wereld waarin in 1965 een alles veranderende ontdekking is gedaan; luchtvervuiling, grensconflicten en milieukwesties zijn verleden tijd en het 2016 van die wereld is schoon, vredig en gelukkig. Maar in die wereld verloor Tom ook zijn moeder en vriendin.

Hij is vastbesloten terug te gaan naar 1965 om de uitvinding – en daarmee de dood van zijn moeder en vriendin – ongedaan te maken. Dat mislukt echter, en hij komt terecht in ons 2016 – een voor hem bizarre, vervuilde wereld, maar wel een waarin hij de familie en de liefde heeft die hij in zijn eigen 2016 moet missen.

Wat nu? Bouwt hij hier zijn leven op, of gaat hij terug naar zijn utopische 2016?

Uitgeverij Harper Colins verwacht 14 februari ’17

Wiegelied –Cilla & Rolf Bojrlind

9200000071380402_thumb_124x190

Op een nacht vindt de dakloze Muriel een huilend meisje midden in het centrum van Stockholm. Ze heet Folami en is een vluchtelingetje. Muriel neemt het kind onder haar hoede en brengt het naar haar tijdelijke onderkomen.

Elders, in Småland, wordt een graf ontdekt met daarin het lichaam van een jongen wiens keel is doorgesneden. Het team van commissaris Mette Olsäter, met daarin de jonge rechercheur Olivia Rönning, gaat naar de plaats delict om de moord te onderzoeken. In de buurt van het graf wordt een mes gevonden met een inscriptie die erop wijst dat de jongen het slachtoffer is van een Roemeense criminele organisatie.

Tom Stilton biedt zijn hulp aan bij het onderzoek en wordt samen met Olivia naar Boekarest gestuurd om te achterhalen wie de jongen en zijn moordenaars kunnen zijn. Ze komen een verdachte organisatie op het spoor. Hun onderzoek blijft echter niet onopgemerkt en algauw verkeren ze in levensgevaar.

Uitgeverij A.W.Bruna verwacht 14 februari ’17

De verdenking – Friedrich Durrenmatt

9200000057043735_thumb_124x190Een oude, ongeneeslijk zieke politiecommissaris jaagt vanuit zijn bed op een voormalige ss-kamparts. Hij komt in diens ziekenhuis terecht, en vanaf dat moment begint een bloedstollend gevecht van de gerechtigheid tegen het kwaad. Lange tijd is niet duidelijk wie er zal winnen.

Friedrich Dürrenmatt (1921-1990) was Zwitserlands beroemdste schrijver van de twintigste eeuw. Behalve De verdenking geeft Athenaeum in 2017 ook De rechter en zijn beul uit. Dürrenmatt schreef het volgende over zijn drijfveer om misdaadromans te schrijven: ‘Hoe kun je als kunstenaar nog bestaan in een wereld waarin werkelijk alles cultuur is? […] Misschien kan dat het beste door misdaadromans te schrijven, daar kunst te scheppen waar niemand het verwacht. De literatuur moet zo licht worden dat ze op de weegschaal van de literatuurkritiek niets meer weegt. Alleen zo wordt ze weer belangrijk.’

Uitgeverij Athenaeum verwacht 14 februari ’17

Hotel Du Lac – Anita Brookner

9200000065766904_thumb_124x190

VIJF REDENEN WAAROM JE DIT BOEK GELEZEN MOET HEBBEN
1. In 1984 won deze roman de prestigieuze Man Booker Prize.
2. Geen proza is zo helder, simpel en subtiel als dat van Brookner, waarbij elk woord telt en teruggaat naar de essentie.
3. Volgens de Volkskrant is ‘de scherpte van Brookners inzichten in intermenselijke betrekkingen telkens opnieuw fascinerend’.
4. Niemand kan het mens-zijn zo onwrikbaar eerlijk beschrijven als Brookner.
5. In The Times stond het al: ‘Een klassieker die nog honderden jaren gelezen zal worden.’

Uitgeverij Xander verwacht 14 februari ’17

 

%d bloggers liken dit: