Belinda Aebi- Troebel water “Heerlijke schrijfstijl met fijne uitspraken”

Belinda Aebi- Troebel water

Belinda Aebi een auteur met een heerlijke schrijfstijl, die je door haar Belgische uitspraken laat glimlachen”

 • Auteur: Belinda Aebi
 • Uitgever: Manteau
 • Nederlandstalig
 • 288 pagina’s
 • 9789022333174
 • januari 2017

9200000059040888

Samenvatting:

Belinda Aebi snijdt een nieuw hoofdstuk aan in haar carrière. In de afgelopen vijf jaar schreef ze zeven misdaadromans in de reeks rond de Gentse onderzoeksrechter Maud Gelderman, die tijdelijk on hold wordt gezet. ‘Troebel water’ is een originele stand-alone, waarin liefhebbers van spannende romans op hun wenken bediend worden met sublieme plottwists.

Kraanbestuurder Jos houdt van zijn vak en hij houd van de Schelde. Elke dag sluit hij ritueel af door vijf minuten met een verrekijker op te gaan in het ongeëvenaarde landschap waarin hij dagelijks werkt. Tot hij op een dag ‘iets’ opmerkt in het water. Een lijk… Wat volgt is een bizar onderzoek waarin alle sporen maar in één richting gaan: die van een doodlopend straatje. Alles wijst op een tragisch ongeval. Of niet?

 

WIJ KIJKEN DOOR DE VENSTERS

U KIJKT DOOR DE VENSTERS

NAAR ONS DIE U BEKIJKEN

 

Mijn mening:

Belinda Aebi, van deze schrijfster had ik ook nog niets gelezen en daarom dit boek gekocht. Ik heb er al vele mooie recensies van voorbij zien komen dus wilde het zelf ook graag lezen. De cover is mooi, water met de weerspiegeling van een flatgebouw. Troebelwater zie ik er niet echt in, wel bloed. Wat voor lugubers heeft er in dat water plaats gevonden?

Het begint met een begrafenis van een oude man die zijn vrouw naar haar laatste rustplaat brengt in december 2012.

 

‘Dag mijn lieve engel’, zegt hij nauwelijks hoorbaar. ‘Ik kom gauw bij je.”

Dat laatste zou sneller gebeuren dan hij had gedacht.

Het verhaal gaat dan echt beginnen in 2015. Een verhaal van Jos de kraanmachinist. Zijn verhaal vond ik wat langdradig,over wat hij zag en deed boven in zijn kraan.  Ik dacht gaat er nog iets spannends gebeuren en ja dat kwam op blz 25, een heerlijk spektakel in een badkamer. Hier gaat het boek dus echt beginnen.

 

‘Ik kijk naar de Schelde, mijn vriendin, nu eens niet vanuit de hoogte, mijn vriendin, die in een razend tempo aan ons voorbijglijdt.’

 

De hoofdstukken worden afgewisseld door schuin gedrukte teksten van iemand die iets aan het beramen is.

Vier kaartvrienden die iedere week een potje kaarten. Jos de kraanmachinist, Fons de verkoper van allerlei soorten dubbel glas, Rik die inspecteur bij politie is en Eddy een bekende politieke figuur.

Als  Jos vanuit zijn kraan in het water van de Schelde een lijk ontdekt, schakelt hij meteen zijn vriend Rik in, de inspecteur van politie.Wanneer Rik en Jos bij het lijk aankomen aan de oever van de Schelde en het omdraaien, blijkt het een vrouw te zijn en wordt Rik lijkbleek.

Wie is deze vrouw en waarom wordt Rik zo bleek, hij heeft al vele lijken gezien in zijn loopbaan toch!. Het onderzoek loopt gestaag maar er zitten wat vreemde haken en ogen aan. De vier vrienden proberen te ontdekken wat er is gebeurd, maar Rik mag er tijdens het lopende onderzoek niets over los laten. Opzet of een ongeluk, dit is wat er moet worden uitgezocht.

Een heerlijk boek met leuke Belgische uitspraken.

‘Je doet mij goesting krijgen om hier ook iets te kopen’

‘De eerste die loslippig wordt, gaat er niet goed van zijn. Verstaan?’

Het boek leest vlot , Belinda heeft een lekkere schrijfstijl. Jammer genoeg was voor mij het plot niet verrassend. Wie en hoe het was gegaan had ik al snel door. Natuurlijk zijn er altijd wel gebeurtenissen die onverwacht zijn.

Er zaten hele leuke anekdotes tussen, bijvoorbeeld van de zwerver en de mooie schoenen, daar moest ik echt om lachen. Ik was wel ontdaan van de man die zolang een geheim met zich mee droeg en dat eindelijk opbiechtte. Het boek had iets spannender gemogen van mij, maar door de heerlijke schrijfstijl toch een aanrader.

 • Leesplezier         4****
 • Plot                      2**
 • Schrijfstijl            5*****
 • Originaliteit        3***
 • Psychologie        3***

Sterren 3  en een halve  

download-1

Lieve leesgroet van Caro

1photovisi-download

 

%d bloggers liken dit: