Recensies·Recensies van Caro

Ries en Roos- Rob van Doorn en Linda de Wit

Ries en Roos- Rob van Doorn en Linda de Wit

Een duidelijk voorleesboek met verhaaltjes over allerdaagse dingen en prachtige tekeningen

Samenvatting:

Ries en Roos wonen in dezelfde straat. Ze gaan samen naar school en zitten bij elkaar in de klas. Ze beleven avonturen zoals alle kinderen. Met elkaar en met anderen. Ries woont bij zijn moeder. Zijn ouders zijn gescheiden. De ouders van Roos werken beiden. Ries en Roos is een verzameling verhalen die elk kind aanspreekt. Een prachtig verhalenboek om te lezen of voor te lezen met kleurrijke illustraties van Linda de Wit. Ries en Roos is een gezellig boek voor kinderen van zes tot en met acht jaar, maar ook voor kinderen met leer- en taalproblemen of Nederlands als tweede taal. 

Mijn mening:

De cover van dit kinderboekje doet een beetje ouderwets aan, maar is toch heel aantrekkelijk. Twee kinderen stampend in de regen in een plas. Het boekje is in een handzaam formaat gemaakt, wat makkelijk is bij het eventueel voorlezen.

De verhaaltjes zijn kort en met grote letters weer gegeven.Ieder verhaal heeft een prachtige tekening waar het kind naar kan kijken tijdens het voorlezen.

18 verhaaltjes met de hoofdpersonen Ries en Roos komen voorbij. Van wakker worden, tot logeren en van Oorpijn en Spruiten.

Roos kijkt onder het deksel van de groentenschaal.

He bah, spruitjes!’

‘Spruitjes zijn goed eten , Roos’zegt mama.

‘Je wordt er groot van en sterk.’

‘ik wil niet groot en sterk worden! Ik wil patatjes eten met een milkshake.’

Ries en Roos zijn twee vriendjes en zitten op dezelfde school. Samen maken ze van alles mee. Ries die moeite heeft met wakker worden, waarom heeft Roos rode haren, met mama naar het bos, spelen in de regen, Ries heeft oorpijn en samen logeren is een greep uit de verhaaltjes.

Duidelijke verhaaltjes vertelt in begrijpende taal voor jonge kinderen.

Tevens komen er allerlei begrippen voorbij. De orthodontist, huisarts, logeren, waar word gehakt van gemaakt en DS en een Wij.

‘Wat is een orthodontist?’

‘Die gaat je tanden rechtzetten’, antwoord Ries.

Kortom een boekje wat je in je kast moet hebben om voor te lezen aan kinderen, kleinkinderen of logeetjes.

Lieve leesgroet Carophotovisi-download-6

 

 

Een gedachte over “Ries en Roos- Rob van Doorn en Linda de Wit

  1. Leuk artikel. Verbeter wel even de spelfouten. Heb er drie gezien: gehakt WORDT, ANTWOORDT Ries en verhaaltjes VERTELD

    Like

Reacties zijn gesloten.