Recensies·Recensies van Moon

Blinddate – Marelle Boersma Blog tour “Een Psychologisch hoogstandje”

Blinddate – Marelle Boersma

“Marelle laat zien dat zij zich mag meten met de grote schrijvers uit boekenland. Psychologisch hoogstandje!!”

 • Nederlandstalig
 • 300 pagina’s
 • 9789461092069
 • februari 2017download-1

De Achterflap

Moon is single en zoekt haar geluk in het datingcircuit. Ze houdt een blog bij met alles wat ze meemaakt. Haar blog groeit uit tot een gigantisch populaire plek waar mensen elkaar ontmoeten. Ze krijgt steeds meer reacties, maar een van haar volgers is wel erg fanatiek. Hij wil háár. Het leven van Moon staat op het spel. Er is een oplossing, maar die is wel erg rigoureus

Wat is jouw favoriete Date ever?

 • o Koffie verkeerd- date
 • o Slagroom- date
 • o Blinddate
 • o De After date
 • o Een triootje
 • o Een second lover
 • o Anders namelijk….

Mening

“Het is geen D-Day, het is Me-Day!

Een boek met een prachtige omslag lonkt naar me vanuit de kast. “Wie heeft het op Moons leven gemunt?” Nou dat belooft genoeg, wanneer ik hem in de winkel zou zien pak ik hem a; natuurlijk op vanwege de naam van de hoofdpersonage en b; omdat het zo`n mooie omslag heeft een vrouw welke zo te zien weg rent voor iets of iemand.

Mijn interesse is gewekt en ik ga gauw beginnen met lezen. Na een kort proloog, merk je al dit word heerlijk genieten, niet gelijk heel spannend maar het maakt je wel enorm nieuwsgierig. Van Marelle zijn we gewend dat ze boeken schrijft met een actueel onderwerp en ook in Blinddate is het onderwerp vrij actueel, de macht en kracht van social media wordt  vaak onderschat.

Moon heeft een blog en daarvoor gaat ze op dates, hiervan beschrijft ze dan de hilarische ervaringen op haar Blog. Niemand weet dat zij de vrouw achter dit populaire blog is, maar al gauw merkt ze dat ze gevolgd wordt en dan begint het pas echt…….Wie houdt haar in de gaten?

“Jij bent een vrouw die het nodig heeft dat ze een lesje krijgt.”

Blinddate wordt verteld door drie vrouwen, Moon de hoofdpersonage, Amy haar beste vriendin en Tanja Haar baas. Alle drie vrouwen met een mysterieus geheim lijkt wel, dit maakt dat je dor blijft lezen. Marelle weet je te boeien door haar schrijfstijl en de korte hoofdstukken die elke keer een klein beetje meer kenbaar maken, maar je net hongerig houden naar de waarheid.

Er is iets met deze drie dames, en als lezer kun je er lang je vinger niet op leggen. Wanneer er een jonge vrouw wordt aangetroffen vastgebonden, lijk the tof Moon er meer van weet? Maar is dit ook zo? Het verhaal is boeiend en er zit een zekere hoge mate van spanning in zonder dat er echt iets gebeurt. Niet alleen de vrouwen hebben hun mysterieuze kanten, van de heren in Blinddate krijg ik de kriebels, en vertrouwen doe ik ze zeker niet. Lang sudder je door in een verhaal wat danig spannend en mysterieus is zonder dat er iets heel lugubers gebeurd. Naarmate je vordert in Blinddate loopt het mysterie op, wie vertelt de waarheid, wie is er te vertrouwen, het blijft spannend tot het einde en zet je als lezer vaak op het verkeerde been.

Marelle bezit de kracht om je geboeid te houden tot het einde, ze weet door de onderliggende spanning en de mysterieuze personages het verhaal fascinerend te houden, je bent zit zo in het verhaal dat het uit moet, je wilt weten wie de dader is en wat er gebeurt is. In het bijzonder de karakters zijn erg sterk beschreven en deze maken het verhaal, hieraan merk je dat de schrijfster zich mag meten met de grotere namen in boekenland. Mijn complimenten

Na het lezen van Blinddate, moet ik nog even denken of ik zo blij ben met de capriolen van Moon, gelukkig kan ik me niet vereenzelvigen met dit karakter, of toch wel….????

 • Plot 5 *****
 • Spanning 4 ****
 • Psychologie 5 *****
 • Schrijfstijl 5 *****
 • Leesplezier 5 *****

Zeer verdiende 4 ½ ster voor deze ijzersterke Psychologische thriller

download-1

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

2 gedachten over “Blinddate – Marelle Boersma Blog tour “Een Psychologisch hoogstandje”

 1. Dag iedereen, ook schrijfster Marelle,
  Wat een pracht cover zowel mooi als intrigerend ….
  BLind dates ken ik ook, heb er zo enkele gehad …. maar klikt niet meteen, maar met 1 iemand klikte het wel, via chat berichtjes … zo hebben we elkaar wat beter leren kennen…. en dan ontmoet , het was een heerlijke ontmoeting met een strandwandeling erbij .. met als resultaat nu 15 jaar getrouwd en 2 pracht kinderen !!!
  Lijkt me geweldig om eens een spannend boek in handen te hebben en “Moon” beter te leren kennen !
  Ik waag mijn kans ! Super ! Veel groetjes Anne

  Like

Reacties zijn gesloten.