Dancer -Christine Bols “Een thriller die mij omver blies”

 Dancer – Christine Bols

De Sterke combinatie tussen lugubere details en rust zorgen samen voor een ijzersterke thriller.

  • Nederlandstalig
  • 286 pagina’s
  • 9789491897580
  • december 20159200000052284524

De Achterflap

“Jouw toekomst ligt in het verschiet, maar je verleden is onuitwisbaar.”

Het inspecteurs duo Sackley en McCool wordt ter hulp geroepen door de politie van Santa Cruz in Californië. In de badstad is een seriemoordenaar actief die jonge vrouwen vermoordt aan een duizelingwekkende snelheid. Dan valt een derde slachtoffer. Ze hebben alle redenen om aan te nemen dat nummers vier en vijf snel zullen volgen. Ondanks de tegenwerking van het plaatselijke korps en de geringe aanknopingspunten die ze hebben, proberen ze de moordenaar op te sporen en een volgend slachtoffer te vermijden. Op een ingenieuze manier proberen Sackley en McCool de dader in de val te lokken.

Mening

Jij bent nummer vier.  Bij jouw is alles begonnen

Dancer is het vierde boek in de serie over Sackley en Mc Cool, hopelijk is het geen probleem dat ik de eerdere boeken niet gelezen heb. Een duistere mysterieuze omslag lonkt naar me, een nog intrigerende tekst prijkt op de voorflap “Jouw toekomst ligt in het verschiet, maar je verleden is onuitwisbaar” Mmm, dit maakt het allemaal erg indrukwekkend en je krijgt als lezer al allerlei ideeën over het boek. Slim die tekst boven aan het boek het geeft net dat beetje meer wat je aantrekt in de omslag.

Christine Bols is een voor mij onbekende schrijver, daar houd ik van want menigmaal word ik daardoor aangenaam verrast. Er zijn zoveel onbekende schrijvers die meer aandacht mogen ontvangen waardoor ze ontdekt worden, goede zet van Thrillzone aan dit boek een Leesclub te hangen.

Deze Christine Bols, staat mij wel aan. Ze begint haar boek meteen goed, er worden geen doekjes gewonden om gebeurtennissen en alles wordt onomwonden beschreven. I Like It. Wanneer je begint in Dancer is het even acclimatiseren, even wennen aan de schrijfster aan haar schrijfstijl aan de karakters. Maar dit duurt niet lang al gauw heeft Bols je waar ze je hebben wil gevangen in haar boek.

“Jack Dancer was goed in wat hij deed. Zijn zoon is veel beter”

De beschrijving van de delicten doen mij denken aan de schrijfstijl van Cody Mc Fayden/ Chelsea Cain, tot in detail en met alles er op en er aan. Dit is voor mij heel aangenaam aangezien de schrijvers hoog in de favoriete lijst staan. Het grappige is dat wanneer je de achterflap bekijkt en ziet wie Christine Bols is, je dit niet achter haar had gezocht. Deze lieve pittige dame heeft ook een heel andere kant. Haar Vlaamse achtergrond bemerk je heel soms in het taal gebruik, dit is ook het enige waaraan je kunt merken dat het een Vlaamse thriller is verder kan zij zich meten met grote Amerikaanse thrillers.

Het verhaal is opgemaakt door twee verschillende vertellers, je leest het onderzoek naar de moorden en de schuingedrukte hoofdstukken zijn die van Dancer. De hoofdstukken lezen heerlijk weg maar vooral de hoofdstukken van Dancer worden expliciet voorzien van alle details. Voor de echte thriller liefhebber een genot om te lezen. Zeker als je houdt van wat meer en lugubere details.

De karakters zijn door Christine goed beschreven, je krijgt een duidelijke kijk als lezer en als ware loop je mee met het onderzoek. De spanningsboog is hoog in Dancer en dit maakt mij enorm nieuwsgierig naar de eerdere boeken met deze twee hoofd karakters het inspecteurs duo Sackley en McCool, de manier waarop zij samenwerken en de moorden oplossen spreken mij erg aan en hier wil ik meer van weten.

Kortom Ja, Dancer is een Mustread. Christine Bols heeft mij enorm verrast met haar schrijfstijl haar heerlijke details afgewisseld met de rustige uitstraling van het inspecteurs duo. Een Sterke combinatie voor een ijzersterke thriller.

  • Plot 5 *****
  • Spanning 5 *****
  • Leesplezier 5 *****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Psychologie 5 *****

Een dik verdiende 5 sterren voor een boek wat mij achterover blies.

download

Lieve Leesgroet Moon

112
Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: