Wraak – Claudia Abando “Heeft iets waar ik mijn vinger niet op kan leggen”

Wraak – Claudia Abando

  •  Paperback 978 90 821 780 81  € 19,90
  • E-book 978 90 821 780 98       €   6,90
  • 298 pagina
  • ISBN 9789082178081
  • Uitgavedatum: 7 november 2016

Over de Schrijfster;

Claudia Abando werd te vondeling gelegd op de stoep van een klooster. Na een lange, eenzame reis langs pleeggezinnen besloot ze na achttien jaar voor zichzelf te zorgen. Ze vond een mooi huisje aan een grote rivier, waar de inspiratie ontstond voor haar eerste boek. Het verhaal is gesitueerd in een klein dorp aan een grote rivier.

2016-06-29-09-56-00-wraak-omslag290616

De achterflap:

Over een periode van zes weken worden zeven vrouwen verkracht door een groep van vijf mannen. Per toeval komen de vrouwen erachter dat ze dezelfde traumatische ervaring delen en wie de daders zijn. Alleen laconieke Stella vond de prestatie van de verkrachters niet noemenswaardig.

Fanatieke Sanne zint op wraak. De ontvoering en de gruwelijke verkrachting die ze moesten ondergaan, is zo verschrikkelijk dat wraak de enige oplossing is, vindt ze. Hebben de vrouwen voldoende kracht, doorzettingsvermogen en lef om het uit te voeren? Zal Sanne haar vriendinnen kunnen overtuigen om met haar mee te doen en de mannen op een afschuwelijke manier te wreken?

 

Mijn Mening;

“De vernedering, de onmacht en de woede waren te groot om het te laten rusten”

Wanneer jij en je zes van vriendinnen op beestachtige manier door vijf mannen wordt verkracht en jij hebt een idee wie de daders zijn. Wat zou jij doen? Juist …Wraak nemen. Sanne is ervan overtuigd dat dat de beste remedie is. Kan zij haar vriendinnen overhalen samen wraak te nemen? Tijdens de jaarlijkse oudjaarsviering komen de zeven vrouwen erachter dat zij allen dezelfde traumatische ervaring delen.

Een debuut uitgegeven door CD Publishers, persoonlijk ben ik altijd wel gek van debutante omdat je soms enorm verrast kunt worden door de schrijfstijl van een nieuwe schrijver. Claudia Abando, neemt je mee in een stormachtige reis door emoties, Sanne de hoofdpersonage weet zich haar verkrachting nog goed te herinneren en de daders ook. Het verhaal moet je wel raken maar tegelijkertijd komen er ook allerlei vraagtekens omhoog waarom geen politie? Waarom geen confrontatie. Wraak lijkt de enige uitweg voor Sanne.

“De haat aan de ene kant en het zaadje van de liefde dat toch ergens diep in haar verstopt zat.

De zeven vriendinnen hebben allemaal zo hun eigen belevingen bij de verkrachtingen, Angela heeft naast de verkrachting ook nog het verdriet van haar vriend Jeremy welke al een tijdje vermist is? Je merkt al gauw dat de vraagtekens niet zomaar verdwijnen en aan de ene kant wil je graag meer weten maar aan de andere kant merk je als lezer dat er wel heel vrouwonvriendelijk wordt omgegaan met de vrouwelijke personages, enige irritatie is wel aanwezig.

Het ging zo goed; klaagde Benten. We hadden tot Jeremy gisteravond alles onder controle”

Toch trekt de opbouwende spanning en de schrijfstijl van Abando je verder het boek in, je wilt weten wat er gebeurt is, wat het motief is en wie de daders zijn. Kortom je nieuwsgierigheid wint het van de irritatie. Deze nieuwsgierigheid behoud je het gehele verhaal, er zit te veel spanning en sensatie in het verhaal, zoveel dat de ongeloofwaardigheid het hier niet van kan winnen. Dit heeft Claudia Abando goed bedacht maar vooral goed uitgewerkt. Toch brengt het verhaal wel vraagtekens omhoog voornamelijk over de geloofwaardigheid, aangezien er waarschijnlijk binnen de zeven relaties totaal geen communicatie is, zij leven volkomen langs elkaar heen. Maar dan is er weer die sensatie, die opgebouwde spanning en zelfs nieuwsgierigheid welke het winnen en je blijft lezen. De lugubere, wraaklustige ideeën make het verhaal in dit geval.

Het verhaal houd je bezig vanaf september 2013, de voorbereidingen van de daders, de bewuste oudejaarsdag dat Sanne haar verhaal verteld tot halverwege 2014 waarin je mee leeft met de “vrienden” groep. Claudia heeft de hoofdstukken goed verdeeld je weet door de duidelijk aangegeven datums waar je je bevind in het verhaal, en door de korte pakkende hoofdstukken leest het boek makkelijk weg.

De vele karakters kunnen in het begin wat lastig zijn, maar al gauw heb je door wie bij wie hoort en hoe alles in elkaar steekt. De karakters zijn goed beschreven en je krijgt een goed inkijkje in hun leven, en hun gewoontes.

Wraak… is een boek wat je even moet laten bezinken, het bevat lumineuze ideeën mocht je ooit neigingen hebben, maar het is wel wat ver gezocht. Toch wint in dit geval de spanning, de sensatie en je nieuwsgierigheid het van de ongeloofwaardigheid en dan denk ik dat je als schrijver een goede thriller hebt neer gezet. Een boek waar je bijna bang van wordt, je houd je vrienden tenminste wel beter in de gaten….

  • Plot 2 ** sterren
  • Spanning 4 **** sterren
  • Psychologie 5 ***** sterren
  • Leesplezier        3 *** sterren
  • Schrijfstijl 3 *** sterren

 

3 ½ ster voor de sensatie, de spanning en het opwekken van mijn nieuwsgierigheid, ja ik raad je toch aan dit boek te gaan lezen! Want het heeft iets maar ik kan mijn vinger er niet opleggen wat…

 Lieve Leesgroet Moon

 

 
Bekijk op bol.com

%d bloggers liken dit: