Recensies·Recensies van Moon

Cilla & Rolf Börjlind – Springvloed “serie recensie, van deel 1”

Van Uitgeverij A.W. Bruna mocht ik het boek Wiegelied lezen van Cilla & Rolf Börjlind, de eerdere boeken heb ik ook al eens een mogen beoordelen. Deze eerdere delen laat ik deze week nog even de revue passeren. Om deze heerlijke serie van het Zweedse schrijversechtpaar met jullie  te delen.. Want stuk voor stuk zijn het heerlijke verhalen.. Vandaag het eerste deel;

Cilla & Rolf Börjlind – Springvloed

  • Nederlandstalig
  • 384 pagina’s
  • 9789400505186
  • april 20149200000026811771

De Achterflap

Een dagje naar het strand wordt nooit meer hetzelfde…
1987. Op het strand van Nordkoster wordt bij volle maan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort.

Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst.

Olivia Rönning zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet ze een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak. Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen…

Bekijk de spannende Boektrailer !!

Mijn Mening

“De zee steeg en kwam tot rust, zwart en glanzend, onder het oppervlak deed de vrouw haar ogen dicht. Het laatste wat ze voelde was een schopje, klein en zacht, tegen de binnenkant van haar buik”

Het verhaal begint met een pakkende proloog van de daders die de zwangere vrouw op Nordkoster vermoorden, er was een getuige die alle heeft gezien.  Gelijk ben je gepakt, wat is er gebeurt waarom is de zwangere vrouw het zwijgen opgelegd? Al gauw ga je naar 2011, meerdere daklozen worden op brute wijzen mishandelt en zij sterven aan hun verwondingen, de daders posten hun filmpjes op You Tube. Dit gebeurt in de eerste 30 blz. Een Boek met actie, het leest snel en je zit er al gauw midden in.

Er gebeurt een hele hoop in het begin van het boek wat je als lezer een beetje overweldigd, maar hierdoor ben je wel erg gedreven om achter de toedracht te komen en blijf je lezen. Het kostte me soms mijn nachtrust want het verhaal hield me aardig in zijn greep. Vooral het hoe en waarom van de zwangere vrouw hield me bezig!

Olivia is een gedreven persoonlijkheid ze gaat er voor, ze bijt zicht helemaal vast in het onderzoek en laat zich niet aan de kant zetten, dat vind ik erg leuk om te lezen. De manier dat ze op een gegeven moment ook Tom weet te vinden dat siert haar. Alle personages zijn uitgebreid en goed beschreven waardoor je lekker meeleeft met de personages. Wat er precies met Tom is gebeurt, wordt in dit boek niet helemaal beschreven, waardoor ik toch ook heel gauw de derde stem wil gaan lezen dit is het tweede boek van deze serie.

Het boek neemt je mee en blijft tot de plot toe een verrassing, dit plot had ik niet aan zien komen. Er zijn verschillende scenario’s door mijn hoofd gegaan maar niet dit. We zit er een open einde aan het boek, hopelijk gaat het schrijversduo in De Derde Stem verder met het verhaal..

Ja, Springvloed is een Mustread, Cilla & Rolf nemen je mee in hun verhaal pakken je in en houden je in hun greep tot het einde van het boek. Gelukkig hebben we deel 2,3 en inmiddels deel 4 ook nog om te genieten van de schrijfstijl van dit Zweedse schrijversechtpaar.

 4,5 sterren

download-1

Lieve Leesgroet Moon 

 
Koop bij bol.com

photovisi-download-58