Cilla &Rolf Börjlind – De Derde stem “serie recensie vandaag deel 2”

Van Uitgeverij A.W. Bruna mocht ik het boek Wiegelied lezen van Cilla & Rolf Börjlind, de eerdere boeken heb ik ook al eens een mogen beoordelen. Deze eerdere delen laat ik deze week nog even de revue passeren. Om deze heerlijke serie van het Zweedse schrijversechtpaar met jullie  te delen.. Want stuk voor stuk zijn het heerlijke verhalen.. Vandaag het tweede deel;

Cilla &Rolf Börjlind – De Derde stem

9200000059268428

De Achterflap 

De blinde assistente van een messenwerper wordt levenloos aangetroffen in een park in Marseille. Ze is de ex van een goede vriend van Tom Stilton, en samen onderzoeken ze haar dood.
Intussen wordt in Stockholm het lijk van douanebeambte Bengt Sahlmann aangetroffen. Er is gepoogd het op zelfmoord te laten lijken, maar dat is overduidelijk niet het geval en de politie legt onmiddellijk de link met een grote drugsvangst van de douane. De zaak belandt op het bureau van Mette Olsäter, die het team leidt dat een grote internationale drugszwendel onderzoekt.
Olivia Rönning is terug uit Mexico en raakt bij toeval betrokken bij de zaak-Sahlmann. Ze kiest daarin – hoe kan het ook anders – een heel andere weg dan het team van Mette Olsäter en komt zo op het spoor van de moordenaar. Maar die weet op zijn beurt inmiddels ook wie Olivia is…

Mijn mening

Na Springvloed gauw verder in De Derde Stem, het is aan te raden om deze delen in goede volgorde te lezen dit blijkt al snel als ik deel 2 oppak. Je wordt gelijk meegenomen in het verhaal van Olivia in haar onmacht en woede, na het nieuws wat zij aan het einde van Springvloed te horen kreeg.Het verhaal gaat dus verder, heerlijk voor degene die het eerste deel al hebben gelezen maar voor een nieuwkomer is dit moeilijk in komen lijkt mij.

Ga je eerst dit boek lezen, dan is deel 1 overbodig en dat zou jammer zijn. Het boek begint gelijk lekker, omdat ik Olivia al heb mogen leren kennen in deel 1, lees ik heerlijk verder. Het is of je een oude bekende weer ziet. Ook Tom is in dit deel weer goed beschreven hij heeft zijn leven beter op orde dan in Springvloed, in dit deel krijg je iets meer antwoorden op de vragen waar je na Springvloed mee blijft zitten. Als Tom wraak wil nemen op de man die er voor gezorgd heeft dat hij bij de politie is weg geraakt, heeft hij Olivia nodig en kruisen hun paden opnieuw, en dat is maar goed ook!

Het hele verhaal is weer goed opgebouwd heel af en toe krijg je een tipje van de sluier maar tijdens het lezen van het boek gaan mijn gedachten alle kanten op hoe het zou kunnen aflopen, het einde is verrassend en dan snap je ook de titel van het boek. Ik had persoonlijk dit einde niet aan zien komen. Genieten dus.. Het echtpaar Börjlind zet met de Derde stem weer een heerlijk boek neer.

Al met al is deel twee van de Rönning en Stilton serie een lekker boek, maar helaas niet zo super als ik deel één vond. De Derde stem is minder dan Springvloed maar zeker niet slecht, je gaat verder en het verhaal wordt meer afgemaakt waar ik persoonlijk altijd erg van kan genieten. Zwarte Dageraad is het volgende deel, waar morgen mijn mening van zal verschijnen. Ik merk dat wanneer je een serie achter elkaar gaat lezen de karakters onderdeel gaan worden van je Fantasie, je leert ze steeds beter kennen en ze gaan je na aan het hart liggen. Dit is wat lezen zo bijzonder maakt

4 sterren voor De Derde Stem op naar de Zwarte Dageraad..

download-1

Lieve Leesgroet Moon 

Koop bij bol.com
photovisi-download-58

%d bloggers liken dit: