Cilla &Rolf Börjlind -Zwarte Dageraad “Serie recensie vandaag deel 3”

Van Uitgeverij A.W. Bruna mocht ik het boek Wiegelied lezen van Cilla & Rolf Börjlind, de eerdere boeken heb ik ook al eens een mogen beoordelen. Deze eerdere delen laat ik deze week nog even de revue passeren. Om deze heerlijke serie van het Zweedse schrijversechtpaar met jullie  te delen.. Want stuk voor stuk zijn het heerlijke verhalen.. Vandaag het derde deel;

Cilla & Rolf Börjlind -Zwarte Dageraad

9200000039849123

De Achterflap

Olivia Rönning heeft besloten terug te keren bij de politie en wordt op een zaak gezet in de provincie Skåne. In een naburig stadje is een gruwelijke kindermoord gepleegd. Een paar dagen later wordt er nog een kind gedood, deze keer in een dorpje vlak buiten Stockholm. Bij beide kinderen, de zeven jaar oude Aram en de driejarige Emelie, is de nek op dezelfde manier gebroken.

Mijn Mening

“Eer, Hiërarchie, Discipline, Trouw.”

Het derde deel van een serie, Zwarte Dageraad neemt je weer mee verder in het leven van Olivia en Tom. Ook in deel drie gaan we weer verder met Mette Olsater, Tom Stilton en Olivia Rönning, Elk boek kom je steeds meer te weten over het verleden van Tom, de gevoelens van Olivia en het karakter van Mette. Ze zijn onlosmakend met elkaar verbonden ook al wonen ze niet bij elkaar in de buurt, ze blijven elkaar nodig hebben en hun relatie groeit per deel.

Heerlijk, het word gewoon bijna familie van me. Ook in dit deel blijft Tom een beetje raadselachtig, weer gaat hij achter de onopgeloste moord op de prostituee werken welke voor zijn vertrek bij het politie korps heeft gezorgd, dit blijft een leidraad door alle delen. Olivia groeit ook per deel van studente aan de politieacademie tot vol leert politie agente met een neus voor speurwerk en heerlijk tegendraads.

Gelukkig is dit niet het laatste deel van de serie maar hier was ik wel even bang voor, er komen te veel antwoorden op de vragen van de voorgaande delen, dat vind ik wel jammer de hoofdpersonages raken me op een bepaalde manier, ze zijn ook in dit deel weer goed beschreven waardoor je word mee gezogen in het verhaal. Het plot is verrassend goed. Van alle delen vond ik dit deel de beste. Hij nam me mee vanaf bladzijde één en liet me pas los toen ik hem met een zucht dichtsloeg. Ik kan dan ook niet naders dan 5 sterren geven voor De zwarte Dageraad

5 sterren Voor de Zwarte Dageraad de beste tot nu toe in de hele serie.. Nu gauw verder in Wiegelied..

download

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download-58

 

%d bloggers liken dit: