Recensies·Recensies van Moon

Cilla &Rolf Börjlind -Wiegelied “Serie recensie vandaag deel 4”

Van Uitgeverij A.W. Bruna mocht ik het boek Wiegelied lezen van Cilla & Rolf Börjlind, de eerdere boeken heb ik ook al eens een mogen beoordelen. Deze eerdere delen laat ik deze week nog even de revue passeren. Om deze heerlijke serie van het Zweedse schrijversechtpaar met jullie  te delen.. Want stuk voor stuk zijn het heerlijke verhalen.. Vandaag is Wiegelied aan de beurt ;

Cilla &Rolf Börjlind -Wiegelied

“Het actuele onderwerp raakt je de beeldende schrijfstijl maakt het af…”

afbeeldinggrootte_wordpress_tekst.jpg

De Achterflap 

Op een nacht vindt de dakloze Muriel een huilend meisje midden in het centrum van Stockholm. Ze heet Folami en is een vluchtelingetje. Muriel neemt het kind onder haar hoede en brengt het naar haar tijdelijke onderkomen.

Elders, in Småland, wordt een graf ontdekt met daarin het lichaam van een jongen wiens keel is doorgesneden. Het team van commissaris Mette Olsäter, met daarin de jonge rechercheur Olivia Rönning, gaat naar de plaats delict om de moord te onderzoeken. In de buurt van het graf wordt een mes gevonden met een inscriptie die erop wijst dat de jongen het slachtoffer is van een Roemeense criminele organisatie.

Tom Stilton biedt zijn hulp aan bij het onderzoek en wordt samen met Olivia naar Boekarest gestuurd om te achterhalen wie de jongen en zijn moordenaars kunnen zijn. Ze komen een verdachte organisatie op het spoor. Hun onderzoek blijft echter niet onopgemerkt en algauw verkeren ze in levensgevaar.

Mijn Mening

“Hij was tenslotte het perfecte slachtoffer. Geen ouders die hun kind missen. Niemand die…..”

Alweer het vierde boek in de serie over Rönning & Stilton van het schrijversechtpaar Cilla en Rolf Börjlind. De drie voorgaande boeken heb ik gelezen en ben AW Bruna dan ook zeer dankbaar dat ik ook Wiegelied mag lezen van dit Zweedse duo.

Een prachtige cover trekt al gauw mijn aandacht, je ziet zoveel op deze mysterieuze omslag. Niet alleen een vrouwspersoon maar meer, wat mij enorm nieuwsgierig maakt. Het verhaal begint met een pakkende proloog, een vrij romantische zo op het eerste gezicht, maar dan komt er een heel onverwachte wending. Dit zijn de prologen zoals ik ze graag zie, snel, onverwacht en mysterieus. Hierdoor zit je gelijk op het puntje van de bank, onrustig om wat er komen gaat.

Het is weer even inkomen, het laatste deel van dit Zweedse duo las ik in 2015 en ik merk dat het even wennen is aan de schrijfstijl en de karakters. Maar als gauw voelt het als vertrouwd. De verhaallijn begint ditmaal rustig, het onderwerp is actueel en aangrijpend. Wie heeft er geen mening over vluchtelingen en ziet niet de tragische tv beelden als je er aan denkt. Cilla & Rolf weten het goed in kaart te brengen, en al gauw ben je als lezer gevangen in hun Fictieve wereld. Tom en Olivia gaan op zoek naar de moordenaars van het gevonden jongetje, dit gaat niet zonder slag of stoot en de manier waarop de schrijvers dit hebben neergezet raken je echt. De tocht in de riolen van Boekarest, zijn tastbaar en aangrijpend en maken wat in je los.

Het boek leest niet heel vlot, dit komt door het aangrijpende verhaal en het zware onderwerp, het echtpaar Börjlind heeft hiermee echt een gevoelige snaar weten te raken. Het verhaal is zo aangrijpend beschreven dat je verschillende scenes voor je ziet verschijnen. De kracht die dit echtpaar bezit is je de emoties tussen de regels door te laten voelen.

De karakters ontwikkelen zicht weer verder na waar ze geëindigd zijn in Zwarte Dageraad, jammer dat er zo`n tijd tussen heeft gezeten, voordat dit boek verscheen in Nederland. Het is een heerlijke serie met intrigerende karakters, welke je wel in volgorde moet gaan lezen anders mis je stukken en dat zou jammer zijn.

Cilla & Rolf zijn er wederom in geslaagd om een ijzersterke thriller neer te zetten, eentje welke je onder je huid gaat zitten. Menigmaal heb ik een brok moeten weg slikken, omdat het me raakte. Ik hoop dat er nog een vervolg komt, laten we hopen dat Tom Stilton en Olivia Rönning nog meer huiveringwekkende moordzaken mogen opknappen

  • Plot 4 ****
  • Spanning 5 *****
  • Leesplezier 4 ****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Psychologie 5 *****

4 ½ ster voor Wiegelied..

download-1

Lieve Leesgroet Moon 

Koop bij bol.com

photovisi-download-58