Papadag -Jet van Vuuren “Psychologisch erg sterk”

Papadag – Jet van Vuuren

“Papadag, een boek met een zeer goed opgebouwde spanningsboog”

  • Nederlandstalig
  • 320 pagina’s
  • 9789045211503
  • februari 20179200000069831472

De Achterflap

Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud. In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen. Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak.

Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus – de tante van Maud – heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten…

Mening

“Ze is mijn moeder, een slechte moeder, en daarom verdient ze het om ‘ma’ genoemd te worden. De minachting die in het woord doorklinkt was mijn enige wraak tot nog toe”

Jet van Vuuren staat altijd garant voor een aantal fijne leesmomenten. Heerlijk genieten van de korte hoofdstukken en de fijne stijl. Al meerdere boeken heb ik boeken gelezen van Jet van Vuuren, ik merk dat Papadag een boek is met veel inhoud. De manier waarop Maud met haar moeder omgaat ontroert mij. Dementie is sowieso een aangrijpend onderwerp voor mij persoonlijk dus ik merk dat ik het boek anders lees.

Het geheim wat er tussen de regels door schuilt, maakt het mysterieus en toch ook wel spannend, vanaf het begin heb je bij meerdere karakters een naar gevoel Jet weet deze argwaan bij de lezer vast te houden, tot zij bepaalt dat we meer mogen weten. Hieraan merk je haar ervaring, haar kracht van schrijven.

Papadag, is één van de betere boeken van Jet. Het onderwerp spreekt mij erg aan, Jet heeft het hele boek een onderhuidse spanning opgebouwd die je als lezer vast houdt. Er is iets aan het verhaal waar door je blijft doorlezen, je wilt weten hoe of het afloopt. Soms is het misschien iets TE allemaal, iets te ongeloofwaardig. Maar het onderliggende verhaal van Heleen en Jolanthe vroeger, maakt dat je nieuwsgierig bent. Naar het hoe en vooral wat er gebeurt vroeger tussen de twee zussen.

“Juist omdat mijn moeder zienderogen achteruit gaat, zal ik alles op alles moeten zetten om de waarheid op tijd te achterhalen.”

Jet heeft met Papadag een goede psychologische thriller neergezet, eentje met een indrukwekkend onderwerp, en vooral de onderliggende spanning/ nieuwsgierigheid maakt dat je het boek zo snel mogelijk uit wilt lezen. De spanningsboog die tot het einde gespannen blijft en eigenlijk had ik bij meerdere personages al een naar gevoel, en zag je misschien iets aankomen. Toch was ik verrast bij de plot.

Papadag, is weer een echte Jet van Vuuren, ze staat garant voor een aantal heerlijk ontspannen leesuren.

  • Plot 4 ****
  • Spanning 4 ****
  • Leesplezier 4 ***
  • Schrijfstijl 4 ****
  • Psychologie 4 ****

4 Sterren en voornamelijk het psychologische gedeelte maakt het voor mij

download-1

Lieve Leesgroet Moon

 

Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: