Elsa las Papadag- Jet van Vuuren en liet ons weten wat haar mening was hierover

Papadag- Jet van Vuuren

“Geef mij een boek van Jet van Vuuren en ik ben gelukkig, ze lezen zo heerlijk weg. “

 

  • Nederlandstalig
  • 320 pagina’s
  • 9789045211503
  • februari 20179200000069831472

De achterflap

Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud. In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen. Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus – de tante van Maud – heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten…

Mening

Zoals altijd heeft ook dit nieuwe boek van Jet mij aangenaam verrast. Tot aan het einde blijft het de vraag hoe alles  in elkaar steekt, welke keuzes worden er gemaakt en wat gaat er precies gebeuren met de hoofdpersonen. Waar eindigt deze zoektocht van Maud, en als je denkt te weten wat er gebeurd is veranderd het weer.

De schrijfstijl verloopt soepel, vlot en leest makkelijk weg. De karakters in het verhaal worden zo beschreven dat je op kan gaan in hun belevenissen en gedachtegang. Het beeld dat van de hoofdpersoon geschept wordt en andere personages in het verhaal zijn goed uitgewerkt. Wel moet ik zeggen dat ik mij enigszins irriteerde aan de hoofdpersoon Maud. Met name aan haar besluitloosheid en haar non-communicatie. Voor mij een teken dat ik meeleef met haar zoektocht naar antwoorden en dus volledig op ga in het verhaal.

Het verhaal is opgedeeld in veel korte hoofdstukken, grotendeels verteld vanuit de desbetreffende hoofdpersoon en deels vanuit andere karakters. Tevens wordt er in de hoofstukken afgewisseld tussen heden en verleden. Hierdoor vind je als lezer je eigen antwoorden, naast dat je meeleest vanuit de gedachtegang van Maud en zij stukje bij beetje ook ontdekt wat er precies gebeurd is.

Wederom is mijn ervaring met zowel dit boek, als alle voorgaande boeken van deze schrijfster, dat ik ze in één adem uitlees. Geef mij een boek van Jet van Vuuren en ik ben gelukkig, ze lezen zo heerlijk weg. Ik kijk nu al uit naar haar volgende boek, die als alles verloopt volgens planning niet lang meer op zich laat wachten.

Ik geef dit boek vijf sterren.

download

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: