Recensies

Alles verloren- Roel Janssen.”Een aangrijpend actueel onderwerp.”

Alles verloren- Roel Janssen.

“Een verhaal over een heel actueel onderwerp wat je aan het denken zet !!”

  • Nederlandstalig
  • 320 pagina’s
  • 9789023455387
  • februari 2017

582aa68a6dd339-91501921

Ik heb dit boek mogen lezen als een vooruit leesexemplaar dankzij Bol.com Lees Magazine en Uitgeverij Cargo. Het boek verschijnt 28 februari in de winkels.

Bekijk de trailer van Alles Verloren

De Achterflap 

Zeilster Tessa Insinger en fotograaf Mortimer Davies varen naar de Griekse eilanden en langs de Turkse kust voor een reportage over vluchtelingen die er alles voor over hebben Europa te bereiken. Op zee redden ze een drenkeling uit een omgeslagen rubberboot: een Syrisch meisje. Ze is de enige overlevende van de ramp die zich heeft afgespeeld.
Tessa en Mortimer besluiten te achterhalen wat er met het meisje is gebeurd. Daarbij stuiten ze op gewiekste mensensmokkelaars, bevlogen hulpverleners, dubieuze zakenlieden en schimmige Europeanen die een radicale oplossing van het vluchtelingendrama nastreven. Met informatie van het Syrische meisje ontrafelen Tessa en Mortimer een complot dat de Europese vluchtelingencrisis in een schokkend politiek daglicht plaatst.

Mening;

Ook nog eens met een prachtige aantrekkende cover wat mij betreft.

Het boek telt 352 pagina`s en vertelt het fictieve thriller verhaal van Tessa Insinger en haar scheepsmaatje Mortimer. Het verhaal heeft ondanks de fictieve verhaallijn zeer actuele accenten. Tessa en Mortimer raken per ongeluk betrokken bij het grootschalige bootvluchtelingen probleem bij Turkije en Griekenland vanuit Syrië.

Doordat zij één meisje redden, Soumaya genaamd, raken zij verwikkeld in een conflict van grote omgang. Van Europese commissie omvang zelfs. Iets wat zij vooraf niet hadden kunnen voorzien.

Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken waarbij je leest vanuit Tessa, dan weer vanuit Soumaya en dan weer vanuit één van de andere personages. Persoonlijk vind ik dit zeer aangenaam lezen en zorgt het voor een goede spanningsopbouw.

Je ontdekt stukje voor stukje wat er gaande is en puzzelt zo het geheel bij elkaar. Overall is het thema echt politiek van nu. Maatschappij kritisch in zekere zin en het zet je zeker aan het denken over de vele heftige dagelijkse nieuws berichten. De schrijfstijl verloopt vlot, leest goed weg en is daarbij heerlijk omgeving omschrijvend.

Hierdoor waan je je tijdens het lezen op de zeiljacht, loop je over Griekse of Turkse grond of bevind je je in één van de lokale eetgelegenheden.

Ik heb volop genoten van dit boek en vond het oprecht jammer dat er een einde kwam aan het verhaal. Hoe zal het nu verder gaan met Soumaya, met Tessa en in welk volgend avontuur stort Mortimer zich? Wellicht een vervolg waardig Roel Janssen?

Ik geef het boek dan ook de volle vijf sterren.

download

Warme Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

Koop bij bol.com

photovisi-download-79

Een gedachte over “Alles verloren- Roel Janssen.”Een aangrijpend actueel onderwerp.”

Reacties zijn gesloten.