Een kijkje in de Boekenkast van..; Sandra Raino

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

photovisi-download-85Hallo, ik ben Sandra Raino, 48 jaar, gelukkig getrouwd, 3 pubers in da house en 2 nogal eigenzinnige katten, mijn grote hobby is mijn site meerdansandra.nl, waar ik elke dinsdag een boekrecensie plaats. Daarnaast heeft de site leuke pittige blogs, recepten, testproducten en portretten. Voor ieder wat wils! Oh ja, nog een leuke hobby…. prijsvragen invullen…. En guess what…..?

16930399_1871486439761091_281733360_o

Hier win ik ook vrij regelmatig hele leuke prijzen mee, zoals bv. premierekaarten voor de film La La Land en hier maak ik dan weer een leuk verslag van op mijn site J en zo is het cirkeltje weer rond!

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Vanaf het moment dat ik kon lezen zat ik al met mijn neus in de boeken, elke week kwam in ons dorp de Bibliobus, ik zat dan al met mijn stapeltje uitgelezen boeken te wachten op nieuw leesvoer.

photovisi-download-93

 

  • Welke boeken las je vroeger?

Eigenlijk van alles, ik was vroeger erg gek van de boeken van Jan Terlouw.

photovisi-download-87

 

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

photovisi-download-91Het genre fantasy en thrillers zijn goed vertegenwoordigd in onze boekenkasten. Ik win ook regelmatig of maak recensies van boeken. Uit deze laatste categorie geef ik na het lezen vaak boeken weg aan vrienden of familie omdat zij niet altijd helemaal aan sluiten op mijn interesse.

photovisi-download-90

 

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Mijn serie van De Reiziger van Diana Gabaldon, ik ben zo weg van deze serie en wij hebben van deel 1 de 1e druk kwam ik laatst achter. Dan maakt mij toch wel fan van het eerste uur.

photovisi-download-92

 

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Ik kan zo 1, 2, 3 niets bedenken. Ik ben ook niet zo’n type die persé alles in dezelfde kaft wil of in een speciale editie. Het gaat mij om het verhaal en als de kaft leuk is, is dat meegenomen maar ook niet meer dan dat…

 

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Jaaaaaa, De Reiziger natuurlijk! Ik heb al diverse vriendinnen met Jamie verblijd! Ik zeg altijd: “wie niet verliefd wordt op Jamie, die heeft geen hart”…. Geen van mijn vriendinnen heeft dit ooit tegengesproken. Deze serie is een briljante mix van historie en romantiek met een heerlijke vleug magie!

photovisi-download-89

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Als ik al opruim dan is het omdat er plaatsgebrek is. Ik probeer wel de serie’s bij elkaar te houden. Vooral fantasy leent zich graag voor vervolgdelen.

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

De boekenkast is voornamelijk in gebruik door mijn man en mijzelf. Mijn dochter van 15 “pikt” regelmatig boeken eruit die nu staan te pronken in haar eigen boekenkastje

 

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Mijn ultieme natte boekendroom 😉 is natuurlijk een eigen boekenkamer… heel groot…. Met alle wanden gevuld met mijn favoriete boeken. Met een open haard en zo’n heerlijke grote wegkruipfauteuil…. zucht… oh ja, kan ik ook een butler regelen die dan af en toe een kopje thee of koffie of zelfs een glas wijn komt brengen zodat ik lekker in mijn boek kan blijven?photovisi-download-86foto-laatste-vraag

Kijk eens gezellig een keertje op het Blog van Sandra ..

Meer dan Sandra 16930399_1871486439761091_281733360_o

 

%d bloggers liken dit: