Elsa las Dagboek uit de Rivier – Frederik Baas. Lees hier haar mening!!

Dagboek uit de rivier – Frederik Baas.

“Nieuwsgierig naar het Thrillerdebuut van Frederik Baas, genoten van het originele en spannende verhaal “

Elsa Bakker

  • Nederlandstalig
  • 9789026337543
  • februari 2017

download (60)

De Achterflap 

Na een aantal moeilijke jaren met haar man en een ingewikkelde scheiding kan het leven opnieuw beginnen voor Barbara. Samen met Rens, haar zoon van zeven, en haar nieuwe vriend Robbert gaat ze in de zomervakantie een weekje naar de Ardennen. Robbert is uitgever en een van zijn auteurs woont al jaren in deze streek en werkt daar aan zijn tweede roman. Zijn eerste was een overweldigend succes en dat legt een enorme druk op het maken van de tweede. Ze bezoeken hem en al snel ontstaat er
vriendschap tussen de auteur en Barbara. Samen verzinnen ze een spel om Rens bezig te houden. Er is al jaren een meisje vermist in de streek en op basis van dat gegeven maken ze een spannende speurtocht. De speurtocht blijkt echter al snel in de richting van de werkelijkheid te wijzen…

Elsa haar mening: 

Ik heb dit boek kunnen lezen dankzij ThrillZone. Frederik Baas is het pseudoniem van Jan van Mersbergen. Van Mersbergen heeft al aardig wat Romans op zijn naam staan. Dit boek is echter zijn thriller debuut. Wat mij zeer benieuwd maakte naar zijn schrijfstijl in deze zogenoemde literaire thriller.

De schrijfstijl was voor mij enigszins wennen. Dit kwam vooral doordat het verhaal vertelt wordt vanuit het schrijvers personage. Er wordt gebruik gemaakt van korte zinnen die vooral op de  overige personages in het verhaal gericht zijn. De bewoording is laagdrempelig en vlot leesbaar. Het boek is opgedeeld in vele korte hoofdstukken en heeft zo’n 215 pagina’s.

Het verhaal greep mij niet gelijk vanaf het begin. Voor mij kwam het geheel wat traag opgang en duurde het lang voordat het er vaart in kwam. Er wordt veel ingegaan op wat de personages doen, gedaan en gedacht hebben. Voor mij had van alle personages wat meer achtergrond informatie gegeven mogen worden. Waardoor het duidelijk wordt waarom ze bepaalde keuzes maken en wat hen beweegt. Ietwat meer diepgang en psychologie had het verhaal uitgebreider en nog verrassender kunnen maken. De plottwist heeft mij echter zeker wel weten te verrassen. Maar ook hier had wat mij betreft het einde meer uitgeschreven mogen worden. Dit alles had er voor kunnen zorgen dat het verhaal nog meer de thrillerkant op gegaan was.

Toch kijk ik zeker uit naar een volgende thriller van Baas zijn hand. Ik heb namelijk wel degelijk genoten van dit originele en spannende verhaal.

Ik geef dit boek 3 sterren.

download (2)

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

 Koop bij bol.com

photovisi-download (51)

%d bloggers liken dit: