De pré-boekenweek party van bol.com

Vrijdag 17 maart 2017 de pre-boekenweek party voor de lezers.

Voor het eerst een pré-boekenweek party alleen voor lezers, het bekende boekenbal,voordat de boekenweek begint, is voor de auteurs.

Bij binnen komst werd je ontvangen met champagne, dat begon goed in ieder geval.In een klein zaaltje kon je luisteren naar nog onbekende auteurs, die een stukje uit eigen werk voor lazen. Het was eigenlijk een te klein hokje en erg rumoerig doordat de deur steeds open en dicht ging, jammer want het was zeker interessant.

Helemaal achterin kon je bij de aanwezige uitgeverijen een boek kopen en laten signeren. Op het podium stelde Janneke Siebelink de vraag aan de aanwezige auteurs, wat voor hen een verboden vrucht was. Natuurlijk werd er meteen aan seks gedacht, maar de meeste hadden toch nog wel een ander antwoord klaar.

Tommy Wieringa die in 2014 het boeken week geschenk schreef. “Een mooie jonge vrouw”, vertelde dat hij in die boekenweek aan 47 tafels had gezeten om te signeren en zoveel mensen hem blijkbaar goed “kenden”. Bijvoorbeeld een lezer vroeg hoe het met zijn broer ging, die toch altijd naar het buitenland wilde emigreren en Tommy zei dat deze broer nu in Stockholm woonde (maar ja Tommy heeft helemaal geen broer, hij gaf maar gewoon een lukraak antwoord).

Ellen Deckwitz auteur van Olijven moet je leren eten, gaf een voordracht met gedichten over haar zus (die er gelukkig niet bij was tijdens dit verhaal) en later nog één over de verboden vrucht van haar zelf, geweldig vertolkt.

Janneke vroeg aan Stella Bergsma, wat ze vond over de ophef die er over haar boek was gemaakt vooral over de cover, Pussy Album. Ze had het niet verwacht dat er vrouwen van leesclubs boos op haar zouden zijn. Hierna vertolkte Stella een lied over orale seks.

Abdel Kader mocht in 10 minuten zijn verhaal doen over zijn verboden vrucht en deed dat hilarisch. Als deze man net zo schrijft als dat hij praat moeten zijn boeken wel goed zijn. (+ NTL lijst) Hij vertelde hoe zijn komst naar Nederland 25 jaar geleden was en hoe hij auteur is geworden.                                                                                                                                                       Verboden om auteur te worden in eigenland en maar ook verboden om Nederlands te schrijven in Nederland. Hoe hij terecht kwam in een zwaar gereformeerde gemeente met 250 inwoners waar hij de enige beschaafd Nederlands sprekende inwoner was, de rest kon alleen dialect spreken. Geweldig verhaal, jammer dat ik het niet opgenomen heb.

Op de bank werden Connie Palmen, schrijfster van het boekenweekessay  en Herman Koch schrijver van het boeken week geschenk, geïnterviewd door Janneke. Herman Koch, waarvan ik niet wist dat hij het was maar mij erg bekent voorkwam (na googlen bleek het van het programma Jiskefet te zijn)  vertelden over hun verboden vruchten. Het was wat rommelig want mevrouw Palmen had al enkele witte wijntjes op. Voor mij geen auteur om te volgen. Connie vertelde dat ze zich aan het thema, verboden vruchten moest houden voor het essay en Herman had de vrije hand voor het boekenweek geschenk.

Ik ben heel benieuwd naar het boekje, nadat hij er een stukje uit had voorgelezen.

download (13)Het boekenweek geschenk krijg je als je in de boekenweek boeken koopt voor tenminste €12,50 met dit geschenk kun je gratis reizen met de trein op zondag 2 april.

Het was een heerlijke middag/avond met hapjes en drankjes en veel leuke mensen. Op naar de boeken week van 2017

IMG_20170319_122959.jpgIk wens jullie allemaal een fijne boekenweek toe , laat ons weten wat je gekocht hebt.

Lieve leesgroet van Caroline xx

%d bloggers liken dit: