Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Moon Kager

 • Naam

 Moon  alias Monique

IMG_8450 (2).jpg

 • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

 Al vanaf heel vroeg kon ik genieten van lezen, Heerlijk wegdromen in een andere wereld, wellicht een klein beetje de wereld waarin ik me bevond vergeten? Het was jammer dat het me vaak verboden werd om te lezen omdat ze vonden dat ik me verstopte.

0dbb6116aa0f9845a0ef053702a541b3

Maar ik genoot zo van de boeken en hun verhalen, dat ik veel boeken verslond, nu ik……….legaal MAG lezen is dat genieten helemaal terug!!!

 • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

 Waren het voorheen, Chicklits en Dokter Anne Romannetjes, nu zijn het heerlijk gruwelijke thrillers die mijn voorkeur hebben. Hoe luguberder hoe fijner. Maar ook kan ik genieten van een mooi beschreven roman, en zo`n heerlijke YA waarin je, je kan laten meevoeren in de wereld van de jeugd en de vaak actuele onderwerpen

 • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

 Das een moeilijke, veel is geblokt in mijn geheugen van mijn jeugdjaren, maar wanneer ik denk aan het lezen kan ik vooral de Nancy Drew boeken herinneren, en als ik de stukjes maak voor de boekenkast op het blog, merk ik dat vele leden van mijn leeftijd, me mee terug nemen in de tijd en kom ik vaak boeken tegen waarvan ik denk; Oja, heerlijk Floortje Bellefleur, Olijke tweeling. Maar zeker ook Thea Beckman en Evert Hartman.en Koning van Katoren – Jan Terlouw heeft fijne herinneringen achter gelaten.

photovisi-download (22)

 • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

 Och, als dat toch mogelijk zou zijn. Vele boeken zijn zo mooi beschreven dat je als beelddenker je heel goed kan inleven in de karakters. Sara Linton in de boeken van Karin Slaugther, Liese Meerhout in de boeken van Toni Coppers. Of Rani Diaz in de serie van Sterre Carron. Ik ga wel voor de series, want dan leef je in ieder geval wat langer dan een stand alone boek!! Oh, maar ik kan nog wel even doorgaan, tijdens het invullen valt mijn oog op de twee boeken van Christine Charliers, die verhalen zijn zo mooi beschreven dat ik me bedenk die Esther verandert in een wolf.. heerlijk maar dan niet de lugubere gebeurtenissen hoor.. die mogen achterwege blijven.

photovisi-download (21)

 • Welk boek had je graag zelf willen schrijven

 Koninklijk Complot – Linda Udo, ik blijf er op terug komen. Dat is zo mooi uitgewerkt daar is zoveel research voor gedaan. Als ik dat boek had mogen schrijven, en kunnen dan zou ik zo mega trots zijn. Ik vind ook dat we veel te weinig horen van het boek. Het is zo`n mustread maar zovele hebben het niet gelezen, zo JAMMER. Dus trekt het je aandacht en lijkt het je een goed boek .. echt het is een aanrader.

 

photovisi-download (20)

 • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?

 Als ik goed Engels kon zou ik graag met Karin Slaughter willen praten, zij is de Thriller Koningin en ik heb veel respect voor haar. Zoveel boeken zo mooi geschreven. Maar ook Chelsea Cain, die boeken zijn zo luguber heerlijk gewoon, ik zou willen weten hoe ze hier aankomt..

photovisi-download (19)

En zo zijn er zoveel schrijvers waar ik meer van zou willen weten. Gelukkig hebben we het geluk dat we veel Nederlandse schrijvers het hemd van het lijf mogen vragen voor ons blog, en dat is zo leuk zo leer je de schrijver achter het boek beter kennen.

 

 • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

 Ik zou mijn Toni Coppers serie compleet maken, en ook die van Belinda Aebi, het lijkt me zo mooi om alle boeken van deze heerlijke Vlaamse schrijvers compleet te hebben in de kast. Dan kan ik me echt rijk voelen.Trots.

photovisi-download (18)

 • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en wie spelen dan de hoofdpersonen in de film?

 De Noordzeemoorden serie van Isa Maron, wat zal dat een prachtige film / serie kunnen worden. Wie zou dan de hoofdrol mogen spelen dat is even nadenken, Als Kyra; Lisa Smit en als Maud; Rifka Lodeizen

photovisi-download (17)

En de Rani Diaz serie van Sterre Carron dan zie ik voor Rani Carice van Houten of  Anna Drijver , zie je het al voor je???

photovisi-download (16)

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan

 Dat ik eigenlijk voer genoeg heb voor een goed boek, weet ik wel, en het zal zeker helend werken !! De titel weet ik al. Assepoester, wanneer een sprookje waarheid wordt!” Maar dat zal een beladen boek worden, al zullen er ook mensen in om komen .. wanneer je dan toch alles naar je hand kan zetten , moet je het gelijk goed doen , niet dan? Dus ja, als ik het zou kunnen, zou ik graag een thriller willen schrijven, met toch ook een lichte humor er in. Dus de karakters zou ik heel wisselend maken, een beetje luguber maar er zit zeker een cynische clown in..Met lekker veel zelfspot.

Wellicht een rare combi, maar de ideeën zin er best alleen het vertrouwen ontbreekt!!

photovisi-download (15)

Bedankt voor je vriendschap, ik ben benieuwd wat jullie te vertellen hebben !! Wil je ook in ons boekje schrijven ??

Lieve groet Moon 

photovisi-download

One Comment on “Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Moon Kager

 1. Shirley Pellikaan

  Heel leuk initiatief , het Vriendenboekje . Zo leer je de medelezers ook beter kennen . Mijn versie reeds ingestuurd .
  Veel succes !

  Like

%d bloggers liken dit: