Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Caroline Kuiper

  • Naam

Caroline Kuiper

14910501_1469748713040559_5714262956966786451_n

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

 Nog niet zo heel lang, ik denk zo’n jaar of 7. Toen ik bij de bibliotheek ging werken heb ik lezen ontdekt en begon met Bloemen op Zolder, geweldig vond ik die.

photovisi-download (28)

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

 Mijn genre is toch wel thrillers, maar een goede YA of heerlijke roman vind ik ook niet te versmaden. Maar kom ik een waargebeurd verhaal, een literair werk of een fantasie boek tegen, ben ik daar ook niet vies van. Maar na alle uitstapjes die ik dan wel eens maak qua genre pak ik toch altijd weer een thriller op

  •  Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

Ik hield echt niet van lezen, een cover die ik me herinner is een geel boek met een meisje erop met volgens mij een roos in het haar, Rozemarijntje, maar waar het boek over ging geen idee. Verder geen herinneringen aan boeken.

photovisi-download (23)

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

 Dat heb ik niet dat ik iemand zou willen zijn, vroeger wel toen ik bouquet las, dan wilde ik natuurlijk de vrouw zijn die met de knappe rijke man ging trouwen. Nu zie ik mezelf niet graag in een boekpersonage. Ze hebben allemaal wel iets wat ik niet zou willen hebben of zijn, dus ik lees en zie me zelf niet als die persoon. Moet ik ook zeggen dat ik tegenwoordig wel personages lees die dan van mijn eigen leeftijd zijn en ik denk dan nee meestal zijn ze te stevig of hebben geen partner. Ik denk dat ik wel tevreden ben met mijn eigen leventje dus ga me niet in een boekkarakter stoppen.download

  • Welk boek had je graag zelf willen schrijven

 Het boek wat nooit meer uit mijn systeem gaat, Een zomer onder slaap, een thriller met een humoristische tint, geweldig hoe dat geschreven is.

photovisi-download (25)

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?

Nou mag ik de bof hebben al een aantal auteurs gesproken te hebben, maar ben nog al verlegen aangelegd,dus zomaar op een auteur afstappen nee dat durf ik niet. Toch zou ik heel graag eens uitgebreid met Toni Coppers kletsen.

photovisi-download (24)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

De serie van Toni Coppers zou ik heel graag compleet willen hebben, maar het zijn er nogal wat en vrij prijzig, dus dat zou een goede investering zijn.

images (3)

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en wie spelen dan de hoofdpersonen in de film?

Bling Bling van Jan van der Cruysse. De hoofdrollen mogen wel door Angelina Jolie en Tom Cruise vertolkt worden, maar er zitten vrij veel personages in, dus verder zou ik heel diep moeten nadenken. En ik ben niet heel goed in acteurs namen.

photovisi-download (26)

Ja. dan de Noordzee moorden en als personages Maud (is iets gezetter dus wie is dat???) ik zie dat Linda de Mol wel op zich nemen en als Kyra een jong type ppfff ik denk iemand die nu in Spangas speelt Florence Vos Weeda. Eén  van de bad guys mag dan wel worden Tygo Gernandt, die arme man heeft gewoon een boeven hoofd, als politie in dokter Tinus komt hij zo ongeloofwaardig over.

 photovisi-download (53)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan

Mijn boek zou een boek over mijn leven worden. Niet over drijven maar ik heb aardig wat mee gemaakt wat wel een boek-waardig zou kunnen zijn, maar ja het is dan wel heel privé wat ik naar buiten zou brengen en ik denk niet dat mijn gezin daar op zit te wachten, dus hou ik het maar lekker privé in mijn hoofd.download (36)

photovisi-download (13)

%d bloggers liken dit: