Mangelvrouw Marion van de Coolwijk “IJzersterk en smaakt naar meer !!”

Mangelvrouw Marion van de Coolwijk

IJzersterk debuut vol intriges en broeierige spanning, Dit smaakt naar meer…

  • Nederlandstalig 
  • 320 pagina’s 
  • 9789045210179 
  • augustus 2016download

 

Achterflap

Bette van Maanen ziet haar comfortabele leven in duigen vallen als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Zijn revalidatie zal lang duren en een zware weg worden. Zijn verpleegster Monica blijkt een oude bekende van Bette, die haar nog kent uit haar schooltijd. Daar was Monica vanwege haar postuur het doelwit van de gemene pesterijen van Bette en haar vriendinnen. Monica blijkt dit echter allemaal vergeven te hebben en ontpopt zich tot een luisterend oor en sterke schouder voor Bette. Bette en Monica krijgen steeds diepere gevoelens voor elkaar, die de veeleisende en dwingende Lucas dreigt te verstoren als hij weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Vanuit het bed waaraan hij gekluisterd is, beveelt hij Bette om hem in alles te gehoorzamen en behandelt hij haar als een soort slavin. Maar Bette heeft hele andere plannen dan zich door haar man te laten gebruik als huishoudster. Samen met Monica – die de verpleging van Lucas op zich neemt – maakt Bette een plan om zich onafhankelijk te maken van haar wrede en emotioneel afstandelijke man…

 

Mening

“De vluchtige aanraking was teder geweest, zacht en liefdevol. Anders dan bij Lucas”

Mangelvrouw het thrillerdebuut van kinderboekenschrijfster Marion van de Coolwijk, ik ben gek op debutanten en laat me dan ook graag verrassen door Marion. Wie kent er niet een kinderboek van haar hand en dan nu ook een thriller, heel nieuwsgierig. Nadat ik Marion had gesproken bij een signeer sessie was mijn interesse gewekt door haar passievolle verhaal over het boek.

Als ze net zo schrijft als dat ze verteld, wordt het zeker een mustread.

De broeierige sfeer in Mangelvrouw zorgt ervoor dat je vanaf het begin niemand vertrouwt, het kan elke kant op. Iedereen maakt een verdachte indruk. Hierdoor is het een heerlijk boek om te lezen je wordt gegrepen door de sfeer, door de verdachte karakters en de opbouwende schrijfstijl van Marion van de Coolwijk, ze heeft er een echte Nederlandse Thriller van gemaakt welke zich mag meten met de bekende schrijvers. Door dit debuut maakt Marion mij erg gretig naar meer van haar.. Wat een heerlijke schrijfstijl

Marion weet precies hoe ze haar lezers in haar greep moet houden, de broeierige sfeer is pas aan het einde van het verhaal een beetje opgelost, maar dan houd je zelf nog iets van komt er meer? Doordat iedereen een verdachte indruk maakte bleef de plot heel lang verborgen, wat maakt dat weg leggen van het boek een No Go was. Het is wel jammer dat ik na de plot nog iets mistte, het is een beetje een open einde. Wellicht gaat het verhaal verder in haar tweede thriller? Laten we hopen!.

“De wereld was verworden tot deze implosie van lust en ontlading”

Krijg je bij de ene personage een gevoel van medelijden, toch vertrouw je deze ook niet helemaal. Maar dat je als lezer zo`n erger momentje kan krijgen bij sommige karakters, dan heeft een schrijver de juiste snaar te pakken. Marion kan de karakters zo beschrijven dat je deze gevoelens tijdens het lezen krijgt.

Mangelvrouw is het debuut van Marion, ik kijk al uit naar haar volgende thriller. Deze vrouw kan schrijven zoals ze praat. Mangelvrouw is een regelrechte Mustread waarin je helemaal weg kan dromen, niemand meer vertrouwt en je je ergert aan de personages.

  • Plot                    4 ****
  • Spanning         5 *****
  • Leesplezier      5 *****
  • Schrijfstijl        5 *****
  • Psychologisch 5 *****

Chapeau, voor dit ijzersterke Debuut, 4 1/2  dik verdiende sterren voor de ideale mix van spanning, vage karakters en intriges. Mangelvrouw bezorgt je veel mooie leesuren waarin je je blijft verbazen over de broeierige sfeer… Heerlijk.

download-1

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (84)

%d bloggers liken dit: