Een kijk in de Boekenkast van ..; Christine Charliers

 

 • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?


Ik ben 35 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen. Lucas (11 jaar), Glen (9 jaar) en Luna (5 jaar). Zelf ben ik de oudste uit een nest van vijf kinderen. Ik heb nog een zus en drie broers. Ik ga niet werken en blijf thuis voor de kinderen. Ik heb een hond, twee katten, drie gekko’s, vissen en kippen. Maar mijn lievelingsdier is de wolf. Ik vind het ontzettend mooie dieren en ze zorgen voor elkaar.

photovisi-download-1

 

 • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af?

Ik las in de lagere school. Op de middelbare school haatte ik lezen. Ik vond mijn goesting niet in boeken. Ik vond ze saai, er zat geen spanning in en als het er in zat duurde het gewoon te lang eer die kwam. Ik had het geduld er niet voor.

photovisi-download-12

 • Welke boeken las je vroeger?

Dat kan ik me echt niet meer herinneren. Wel dat ik achter iets zocht met wolven en spanning erin.

 

 

 photovisi-download-11

 

 • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of stel je daar nog eisen aan?

Vooral Young Adult. Urban fantasie, thrillers en spanning. Enkele volwassen thrillers en romans maar dat zijn er nog geen tien Elk boek dat ik koop mag in de kast komen te staan.

 photovisi-download-14

 • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Een huis met zeven kamers van mijn schrijfcoach Alma Post.

 

Ze heeft het gesigneerd op mijn naam met één zin: We blijven schrijven J.
Alsof ze wil zeggen dat we het goed doen en een perfect team vormen. Maar ook elk apart. Wat iedereen ook zegt of van onze boeken vindt, we blijven gewoon schrijven. Een boek om te koesteren. Maar het verhaal zelf is ook heel leuk. Zeker een aanrader om te lezen.

 

photovisi-download (3).jpg

 • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben

 

De jacht van Meghen Sheperd, Lockwood & Co De jongen met de lege ogen van Jonathan Stroud, In het bloed en Ziel van ijzer van Patricia Briggs, Tussen twee vuren van Ilona Andrews en dan heb ik nog twee series waar maar twee boeken van zijn vertaald die ik ga proberen in het Engels verder te lezen.

photovisi-download-15

De nachtjagersserie van Jeaniene Frost en de Michael Vey serie.

photovisi-download-16

Die laatste heb ik gekocht om te proberen. Enkel jammer dat het boek een ander formaat heeft.download-13

 •  Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welk boek uit jouw collectie geef je haar mee en waarom

Ik ben nummer vier van Pittacus Lore omdat het ontzettend spannend is en geen vlakke karakters heeft. Het gaat vooruit en er zit veel actie in.

photovisi-download-17

 

 

 • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Ik sorteer ze op uitgever, al blijven die van mijn schrijfcoach mooi bij elkaar staan in de kast. Ik sorteer ze eerst op grootte, welke uitgever heeft de grootste boeken.

 

 • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten ?

De boekenkast is alleen van mij. Recht tegenover mijn kast is die van mijn man en de twee onderste schappen daarvan hebben de kinderen ingepikt.

 photovisi-download-2

 • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

  Als we naar de boekenbeurs gaan dan verblijven we steeds een weekend in hetzelfde hotel. In het restaurant staat zo’n doorkijk kast. De schappen zijn niet op gelijke hoogte maar er zit wel een terugkerend patroon in. Hij ziet er ongeveer zo uit:foto-laatste-vraag

Lieve Boekgroet Christine Charliers

photovisi-download-11

 

%d bloggers liken dit: