Recensies

Anita Poot -Knulst las “Hou je adem in – Holly Seddon” Lees je mee, wat ze er van vond?

“Hou je adem in – Holly Seddon”

Een boek wat je niet zomaar weg kunt leggen.

Flaptekst:

Amy Stevenson was vijftien toen ze werd aangevallen en voor dood werd achtergelaten in een park niet ver van haar huis. De dader is nooit opgepakt. Vijftien jaar later ligt ze nog altijd in coma. Ze is een kasplantje- niet in staat zich te verroeren of te spreken – en haar artsen kunnen niet met zekerheid vaststellen of ze zich bewust is van haar omgeving. Alex Dale is net zo oud als Amy en groeide niet ver van haar vandaan op. Ze is journalist, maar ook zij heeft haar eigen leven nauwelijks in de hand. Tijdens research voor een artikel over een ziekenhuis stuit ze op Amy, en voor het eerst in jaren heeft ze zin om zich weer eens op een zaak te storten. Maar wanneer ze dieper graaft, raakt ze in gevaar, net als Amy toentertijd…

Mijn mening:

Wat een prettig en goed leesbaar verhaal was dit. Hoewel het het genre van thriller in is geduwd is het meer een psychologische roman met een vleugje spanning. Voor een thriller is er te weinig spanning en te weinig vaart in het verhaal maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is. De auteur heeft een geloofwaardig en integer verhaal weggezet waarvoor ze goed research heeft gedaan.

De personages worden goed opgebouwd en uitgelicht en je leert ze gaandeweg steeds beter kennen. Vooral de gedachten van Amy vond ik bijzonder om te lezen. Holly Seddon heeft een fijne schrijfstijl met veel dialogen en weinig moeilijke woorden.De hoofdstukken zijn kort, soms zelfs maar 1 bladzijde.

In het verhaal komen steeds andere personen aan het woord: Alex, Jacob (Amy’s jeugdliefde), Amy en heel af en toe Sue (Jacobs moeder), en wordt er gesprongen in de tijd. Dit is niet lastig want er wordt steeds duidelijk aangegeven wie er aan het woord is en wanneer. ‘Hou je adem in’ is een bijzonder goede roman met een vleugje thriller. Een zoektocht naar de waarheid en naar controle over je eigen leven.

Een boek wat je niet zomaar weg kunt leggen want eenmaal gegrepen door het verhaal wil je doorlezen.

4 ****

download-1

Lieve Leesgroet Anita Poot Knulst

10411898_581709818615134_7073316870675507005_n

Koop bij bol.com

photovisi-download (41)