Een kijkje in de Boekenkast van ..; Miranda Nies

 

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Hoi! Mijn naam is Miranda Nies. Ik ben 37 (vandaag over een maandje 38), 15 jaar gelukkig gehuwd en trotse mama van 2 tienerdochters. (Yanne 11, Yuna 9).

11988442_10207868556059742_4187450265857909299_n

Ik woon in Molenbeersel, een dorpje tegen de Nederlandse grens, in Belgisch Limburg. Mijn hobby’s zijn lezen, koken, bakken, tuinieren, creatief bezig zijn en héél veel carnaval vieren (zitten bij de raad van elf, dus…. )

photovisi-download-44

Ik heb 14 jaar gepassioneerd in de gehandicaptenzorg gewerkt, maar sinds 6 jaar werk ik als huishoudhulp in 4 gezinnen.  (bewuste keuze voor mijn gezin).

Vorig jaar heb ik de opleiding gespecialiseerd voetverzorgster afgerond en bij ik gestart met een eigen zaak als medisch pedicure, in bij beroep.

photovisi-download-43

 

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Ik heb eigenlijk altijd al met mijn neus tussen de boeken gezeten. Toen ik nog niet kon lezen werden er thuis sprookjes voorgelezen. Later kreeg ik sprookjesboeken met cassettes waarop het verhaal uit het boek werd verteld. Grijsgedraaid heb ik ze…(ik heb ze trouwens nog steeds } .photovisi-download-41

Toen ik kon lezen ben ik naar de bieb beginnen gaan. Ook kreeg ik wel eens af en toe een leesboek van een tante of voor mijn verjaardag. Ik leende ook geregeld leesboeken bij vriendinnen. Toen ik 11 was, kreeg ik nog een broertje…uren heb ik hem boekjes voorgelezen. Ook bij mijn oppaskindjes was dit vaste stek. Dit is allen maar verder gegroeid. Ook toen ik zelf kinderen kreeg. Sinds mijn 18 de ben ik lid geworden van de ECI. Nu kan ik zeggen dat het intussen een regelrechte verslaving is.

 

  •         Welke boeken las je vroeger?

Vooral Wipneus en Pim, Pinkeltje, De Olijke Tweeling, Bonnie, Irmgard Smits….photovisi-download-39

en later de witte raven reeks…download-5

Stripverhalen van Suske en Wiske, Jommeke, Urbanus, Ollie en Bollie, Lucky Luke, De Daltons,…. Ik las het allemaal.photovisi-download-40

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Dit is een beetje een moeilijke….ik heb namelijk mijn boeken en strips verspreid over 9 plaatsen in huis. De kinderen hebben op hun kamer enkel de boeken staan die voor hun het belangrijkst zijn. De strips en andere boeken staan boven op de speelzolder, verspreid over 2 grote rekken.  Mijn kookboeken staan in 2 dichte kastjes in de keuken. In mijn hal heb ik een grote lade, vol met boeken en een antieken dichte kast, die propvol zit. Hierin zitten vooral boeken van mijn favoriete auteurs. Op mijn bureau is een stuk rek ingepalmd met boeken die niet direct bovenaan mijn lijstje staan. En tenslotte op de slaapkamer staan de ietwat pikantere exemplaren.  Dus ja, eigenlijk ben ik toch wel een beetje selectief wat ik waar neerleg.

photovisi-download-38

 

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

50 tinten grijs…. Op zich niet zo geweldig geschreven, maar als eerste boek dat ik las in dit genre, ben ik steeds meer en véél betere boeken gaan lezen…  Dit heeft onze relatie een flinke boost gegeven en we zijn op dit vlak véél opener naar elkaar toe geworden.  Hierdoor is onze relatie véél intenser en sterker geworden.

photovisi-download-37

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

De boeken van Irmgard Smits…..ik vond ze zo mooi als kind omdat ze ze zelf had geschreven. Ik zou ze graag nog eens allemaal opnieuw lezen en misschien ook de meiden ervoor warm maken.

photovisi-download-36

Verder zou ik het niet zo direct weten…. Er zijn er nog zoveel dit ik graag zou willen hebben, maar ik ga eerst mijn eigen berg maar eens aanvallen !

  •  Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Dit gebeurd zowat wekelijks….Er zijn meerdere vriendinnen die boeken komen lenen. Ze mogen alles lenen, behalve de gesigneerde exemplaren….die zijn me té kostbaar!

photovisi-download (35).jpg

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

De meeste boeken staan gesorteerd per schrijver….maar ik blijf in mijn kasten aan het rommelen….het wordt hoog tijd voor een gigantische boekenkast waar ik alles bij elkaar kan zetten (maar dan moet ik eerst gaan bijbouwen vrees ik :p )

 

  •  Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Mijn man leest niet dus die komt ook niet in mijn kasten, en de kinderen hebben iedere hun eigen boekenplekjes.

 

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

De ultieme droom voor mij is een boekenkamer, vol wanden met boekenrekken, tot aan het plafond….mét ladder…en een zalige zetel om heerlijk in te lezen bij een knetterend haardvuur….helaas zal ik nog even moeten wachten, tot de kids uit huis zijn….

images-10

Lieve Boekengroet Miranda Nies

%d bloggers liken dit: