Recensies·Recensies van Moon

Carta – Sterre Carron “Met gevaar voor eigen leven…”

Carta – Sterre Carron

Een Pageturner, waarbij je baalt dat het boek weer uit is.

  • Nederlandstalig
  • 304 pagina’s
  • 9789492011671
  • maart 2017

download (7)

De Achterflap

Wanneer een storm over het land trekt, wordt Saskia opgeschrikt door angstaanjagend gedreun tegen het raam. In paniek rukt ze de overgordijnen open en staat oog in oog met het bengelende lijk van haar vriendin Ytsje. Zelfmoord!
De politie komt echter met een ander verdict. Moord!
Wat wil de dader duidelijk maken met de speelkaart die hij achterliet op het lijk? En wat betekent de cijfercombinatie die op de kaart geschreven werd? De Mechelse recherche zit met de handen in het haar. Van de moordenaar ontbreekt ieder spoor en het hek is helemaal van de dam wanneer er, kort nadien, een tweede slachtoffer valt…
Rani Diaz’ gevoel dat dit weleens het begin van een gruwelijke nachtmerrie zou kunnen zijn, lijkt uit te komen…

Mening

“Het touw heeft tegen mij gesproken, fluisterde hij.”

Het achtste deel van de Rani Diaz serie beloofd veel spannends, allereerst omdat ik van meerdere Sterre fans een privé bericht kreeg met hun deelneming, dat ze zwaar medelijden hadden met mij. Och jee, dit belooft veel goeds of juist niet. Al snel blijkt ik ben niet meer, wanneer ik Carta uitgelezen heb. Nu begint de twijfel zal ik wel beginnen? Maar helaas mijn nieuwsgierigheid wint het van de angst…. Met gevaar voor eigen leven pak ik Carta op en begin.

Een pakkend proloog, met veel spanning en gruwelijke details zetten de lezer op scherp, wat is dit. Sterre is weer goed op dreef en dat na drie bladzijde al. Waren de vorige boeken van Sterre al scherp Carta bevat hele pittige scenes waarbij heel gedetailleerd wordt beschreven wat er met de slachtoffers gebeurt, Heerlijk. Je merkt dat er ook in dit verhaal weer veel aandacht is besteed aan de research.

Carta is een echte psychologische thriller geworden door de door Sterre goed uitgewerkte dader, hierin merk je dat Sterre steeds meer groeit. Je leest het verhaal ook ditmaal weer vanuit het onderzoek en vanuit de dader, waarbij Sterre je steeds een klein beetje wijzer maakt, en zo tot de plot komt. De boeken krijgen elke keer weer meer diepgang, worden steeds beter en laten je steeds meer gruwelen. Carta is wel de top qua gruwel. En voor mij daarom een heerlijk boek.

Ditmaal heeft Sterre sommige fans in het boek mee genomen, en het is een enorm aparte gewaarwording om je eigen naam in het boek terug te zien. Maar dan vooral ….Hoe!! Dit geeft het verhaal wel een heel originele draai.

“Als de kaart een souvenirtje van de dader is, dan is dit het begin van een spel, maar dan wel van het soort waar ik helemaal geen zin in heb.”

Rani krijgt het weer flink te verduren, en elke keer krijg je steeds meer feeling met haar en haar familie. Nu inmiddels acht boeken verder en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Carta is niet zo actueel als Indra en Gotcha, maar door de lugubere details maakt Carta zich zeker een Mustread. Ook hier houd Sterre de plot lang verborgen, en door de uitwerking is het helemaal af, waarschijnlijk ligt het aan mij dat ik meer wilde weten omdat ik baal dat het boek nu alweer uit is. Nu is het weer wachten op een nieuwe Carron. Wat zal Dirk Demuynck trots zijn op zo talentvolle schrijfster bij zijn uitgeverij te hebben.

“Als laatste nam ik de kaart met de hartenvrouw met de code 04122009 uit mijn rugzak en legde ze op het hart”

  • Spanning 5 *****
  • Plot           4 ****
  • Psychologie 5 *****
  • Leesplezier 5 *****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Originaliteit 5 *****

Dik verdiende 5 sterren voor deze Pageturner, waarbij je baalt dat het boek weer uit is.

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb

Lieve Leesgroet van Moon .. die niet meer is….

Koop bij bol.com

photovisi-download (74)