Recensies·Recensies van Caro

In Onschuld – Melissa Skaye “Een Mustread welke je steeds op het verkeerde been zet .. Heerlijk”

In Onschuld – Melissa Skaye

Een Mustread welke je steeds op het verkeerde been zet .. Heerlijk

Titel: In onschuld
Auteur: Melissa Skaye
Genre: thriller
Uitgave: paperback
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, verwacht in april 2017
ISBN: 978 94 91875 37 3

makethumbnail

Samenvatting:

Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wiens leven op z’n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is.   Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis. De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.  

Om het verleden achter je te laten, vertrouw je niemand, laat je niemand meer toe in je hart, maar leef je erop los met uitgaan en drank.

Mijn mening:

Het boek heeft een prachtige cover, de betekenis van de vrouw die in het gras ligt, kom je te weten na het lezen van hoofdstuk 1.

Niet te lange hoofdstukken, wat prettig leest en een goed lettertype. De hoofdstukken vanaf juni 2016 worden afgewisseld met hoofdstukken die zich afspelen vanaf 2002.Vanaf die tijd bivakkeert Yara met een vriendengroepje in een vakantiepark.                                      

WIE ZICH HET VERLEDEN NIET HERINNERT, IS GEDOEMD HET OPNIEUW TE BELEVEN.’

Met deze quote van George Santayana begint de thriller die zich afspeelt in het plaatsje Hoorn.

Yara een losbol eerste klas wordt door buurvrouw Lotte gevonden in haar achtertuin. Schaars gekleed en bont en blauw. Yara weet niet wat haar is overkomen en Lotte brengt haar naar binnen en adviseert Yara om de politie in te schakelen.

Yara wil geen politie inschakelen, maar er zelf achter zien te komen waarom ze zo in de achtertuin lag. Wanneer het blijkt dat ze gewoon een paar dagen uit haar geheugen kwijt is, wordt het wel wat beangstigend.

Lotte is een erg nieuwsgierige buurvrouw  en buiten medeweten van Yara om gaat ze hulp regelen. Een bevriende hypnotherapeut Kyle, wil Yara helpen haar geheugen naar boven te krijgen.

Yara is erg terughoudend maar Kyle weet haar zover te krijgen dat hij haar thuis kan behandelen. Wanneer Kyle haar thuis onder hypnose brengt komt Yara iedere keer in haar onderbewuste bij een deur die ze door moet, wanneer ze daar doorheen gaat blijkt ze door iemand gevangen gehouden te zijn. Steeds als Kyle het nummer vijf roept komt Yara bij bewustzijn, maar hoe vaker ze onder hypnose wil hoe moeilijker het wordt haar eruit te halen. Kyle wil haar eigenlijk niet meer onder hypnose brengen, maar Yara dringt er op aan omdat ze steeds dichter bij het hoe en waarom komt.

IK BEN KAPOT, IJSKOUD, DORSTIG EN IK VERLANG NAAR HUIS. EEN WARME DOUCHE EN MIJN SCHONE BED.

Ze begrijpt er niets van, waarom wordt juist zij gevangen gehouden en wat heeft dit met vroeger te maken. Yara heeft vroeger met vrienden in een vakantiepark gebivakkeerd en terwijl ze onder hypnose is gaat ze terug naar die tijd.

Het graven in het verleden wordt steeds gevaarijker voor Yara, is zij haar leven nog wel zeker?

De verhaallijnen komen aan het einde prachtig bij elkaar in een plot dat ik echt moest laten bezinken. Een heel heftig verhaal over vriendschap, bedrog, liefde en verraad.

IK HOOR DE ECHO VAN HAAR WOORDEN EN WEET DAT IK ZE NOOIT MEER ZAL VERGETEN

GO FOR HIM

  • Leesplezier         5
  • Plot                      5
  • Schrijfstijl            5
  • Originaliteit        5
  • Psychologie        5

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)Heel erg verdiend deze 5 sterren. Heerlijk om steeds op het verkeerde been te worden gezet, voor mij is dit een echte mustread

Lieve leesgroet van Caroline

photovisi-download (15)