Vermiste Meisjes – Megan Miranda “Vol Mysterie en duistere geheimen”

Vermiste Meisjes – Megan Miranda

Vermiste meisjes een dankbaar onderwerp om een thriller over te schrijven, Megan Miranda geeft er haar eigen draai aan. Mysterie en duistere geheimen vieren hoogtij”

download (7)

De Achterflap

Nicolette (Nic voor vrienden) is terug in Cooley Ridge om voor haar hulpbehoevende vader te zorgen. Tien jaar daarvoor is ze naar Philadelphia vertrokken, niet lang na de verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Die verdwijning is nooit opgelost. Nu, slechts een paar dagen na haar aankomst, verdwijnt er opnieuw een meisje. Deze zaak rijt de wonden rondom de vermissing van Corinne open. Alle mensen die indertijd met de zaak te maken hadden, wonen nog steeds in Cooley Ridge. Nic’s broer en zijn vrouw verwachten een kind. Corinne’s toenmalige vriend werkt in de lokale kroeg. En Tyler, Nic’s ex-vriend, is aan het daten met Annaleise. Annaleise, die ieders alibi was voor de nacht waarin Corinne verdween. Maar nu is het juist zij die verdwenen is…
Nic ontrafelt de geheimen die haar familie en vrienden verbergen en langzaam wordt duidelijk wat er tien jaar geleden daadwerkelijk gebeurd is.

“Tik – Tak, Nic…!”

Mening

“Jij verandert. Maar het verleden niet, dat blijft het enige wat beweegt ben je zelf.”

Weer een thriller over vermiste meisjes, wanneer je zoekt op vermiste meisjes/ meisje vermist, kom je heel veel verschillende boeken met dezelfde titel tegen. Een goede titel voor een echte thriller, in ieder geval eentje waar je nieuwsgierig naar raakt. Megan Miranda schrijft met Vermiste meisjes haar Nederlandse thrillerdebuut. De mooie cover, maakt mij nieuwsgierig net als de titel waarvan je al snel meer wilt weten.

“Ik moet je spreken. Dat meisje. Ik heb dat meisje gezien.”

Het verhaal begint rustig maar intrigerend, er komen een hoop vraagtekens omhoog wanneer je start in Vermiste meisjes. Een mysterieuze brief, een telefoontje en Nicolette trekt terug naar Cooley Ridge. Al snel raak je geboeid, en merk je dat je meer wilt weten, het hoe en waarom maken stoppen tot een No Go. De manier waarop Vermiste meisjes is geschreven is vrij uniek te noemen en is even wennen, je gaat terug in de tijd in het verhaal dit is even zoeken. Toch heeft het een trekkende kracht, intrigerend maar toch ook verwarrend, opletten dus.

Het verhaal vermiste meisjes, is er gelukkig niet dertien in een dozijn, het heeft iets eigens maar toch ook de spanning van de andere boeken waarin meisjes vermist raken. Het is klaarblijkelijk een dankbaar onderwerp om een thriller over te schrijven. In Vermiste Meisjes van Megan Miranda, hangt er veel geheimzinnigheid in Cooley Ridge, een plaats vol geheimen weggestopt in dozen, hierdoor is de mysterie tastbaar en is er een flinke dosis onderliggende spanning aanwezig. Heerlijk voor de liefhebbers. Het verhaal neemt je mee en ondanks een andere ietwat verwarrende chronologische volgorde blijf je geboeid, wat is er gebeurt, waarom en door wie? Een hele hoop vragen tijdens het lezen, welke samenkomen in de plot. Het verhaal zit vol geheimzinnigheid, verborgen waarheden waardoor het boek je inpakt en pas loslaat wanneer het uit is. Megan Miranda heeft de karakters uiterst nauwkeurig weergegeven, elk met zijn eigenaardigheden en andere karaktertrekken, ze heeft ze zo neergezet dat je niemand meer vertrouwd.

“Dus vertel op. Ik moet weten wat er gebeurd is”

Vermiste meisjes, is zeker een boek met een goed verhaal, het bevat de benodigde portie spanning en mysterie, helaas heb ik persoonlijk moeite met de volgorde van schrijven. Gelukkig heeft dat niets af gedaan aan mijn nieuwsgierigheid naar de plot en de intrigerende karakters, maar toch hierdoor een mindere beoordeling.

  • Plot 4 ****
  • Spanning 4 ****
  • Schrijfstijl 3 ***
  • Leesplezier 4 ****
  • Originaliteit 3 ***

3 ½ ster voor Vermiste meisjes…

download (1)

Lieve Leesgroet Moon

 

  Koop bij bol.com

photovisi-download (4)

%d bloggers liken dit: