Recensies·Recensies van Moon

Prooi – Lydia van Houten .. Weer ijzersterk en overtreffend

Prooi – Lydia van Houten

“Weer een ijzersterke thriller van, van Houten, waarbij waarheid en fantasie door elkaar heen lopen. Vol spanning en mysterie.”

  • ISBN 9789082686104
  • pagina’s 296
  • paperback
  • verwacht juni 2017
  • Uitgeverij KABOOK

De Achterflap

“Bang, zoals een prooi hoort te zijn. Een prooi wordt nooit een jager, spookte het door mijn hoofd….”

De Nederlandse studente Evelyn (Evy) Meyer woont samen met een groepje excentrieke jongeren in Londen, waar ze een kamer huurt in het huis van Joy McAllen, die haar familie tragisch verloor in een vliegtuigcrash.

Sinds haar intrek wordt Evy achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties. Alleen medestudente en acteursdochter Lily-Rose Summers trekt zich het lot van de Nederlandse aan. Als Evy in de financiële problemen komt en haar huur niet meer kan betalen, stelt Lily-Rose haar voor aan familievriend en regisseur Martin Dumont. Hij biedt Evy een hostessbaan aan op zijn plezierjacht: Live X.

Dan is Evy getuige van een gruwelijke moord. Ze zit onder het bloed, maar vreemd genoeg kan ze zich niets herinneren. Dit is pas het begin van een reeks bizarre voorvallen…

Mening

Behind this mask there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea.. and ideas are bulletproof

Alan Moore

Een erg aantrekkelijke cover kijkt mij aan wanneer ik het boek mag ontvangen als ambassadeur van Prooi. Nieuwsgierig is het eerste wat in mijn hoofd op komt. Na het vervloekte huis meer dan nieuwsgierig daarin verraste Lydia mij zo enorm dat de lat misschien wel erg hoog ligt.

Een pakkend proloog, dit belooft een hoop spanning en zet de lezer op scherp. Waar komen die hallucinaties en nachtmerries vandaan, is er iemand die het op Evelyn voor zien heeft of hangt er een hoop narigheid in het huis. Als fervent thriller lezer raak je al snel helemaal in je element. Door het hoge mysterie- gehalte, is het verhaal vaag en hangt er veel spanning, de karakters zijn intrigerend en je vertrouwd niemand. Super zoals Lydia dit neer weet te zetten, de sfeer, de karakters zijn filmisch beschreven en belanden vrijwel meteen op je netvlies.

Van Houten weet mij te verrassen door de plotselinge wendingen in het verhaal, wanneer je denkt dat het verhaal een bepaalde richting op gaat, geeft Lydia het een heel andere draai aan het verhaal. Heerlijk onverwacht, vol opbouwende spanning en vooral de karakters maken het verhaal compleet. Dit boek is boeiend tot het einde, je raakt meerdere malen verrast door de schrijfster, ze neemt je mee, schuwt geen enkel luguber detail tot de plot welke het verhaal af maakt. Of toch niet…..?

Van Houten overtreft zichzelf, met Prooi, weer een heel ander boek als het Vervloekte huis, waarbij ze zichzelf al oversteeg, Met dit boek is de hoog gelegde lat nergens te bemerken, ze springt er moeiteloos overheen. Dit boek leest als een trein, neemt je mee, pakt je in en laat je pas met rust wanneer je de laatste bladzijde dicht slaat…… Of toch niet…..?

Kortom van Houten “did it again..” en is vanaf heden zeker een schrijfster die je in de gaten moet houden, en waar je zeker een boek van gelezen moet hebben.

Dik verdiende 5+ ***** sterren voor Prooi, een boek wat smaakt naar meer..

Koop bij bol.com

Lieve Leesgroet Moon