Recensies·Recensies van Moon

Nooit meer Regen – Carla de Jong “Wat kan Liefde, kracht geven!”

Nooit meer Regen – Carla de Jong

“Wat kan Liefde, kracht geven !”

  • Auteur: Carla de Jong
  • Nederlands
  • 304 pagina’s
  • Boekerij
  • oktober 2015

26638_5757e03a03614_26638

De Achterflap:

“Ik bel u om een afspraak te maken voor de afwikkeling van het testament van uw moeder, mevrouw Jeanne Dufour”

Een half jaar na de dood van Jeanne Dufour worstelen haar echtgenoot, haar zoon en haar ex-man met hun verlies en met geheimen uit het verleden. Als de notaris aankondigt dat Jeannes testament geopend mag worden, ontvouwt zich onontkoombaar de beladen geschiedenis die de drie mannen verbindt. De waarheid schetst een even genadeloos als liefdevol portret van de overleden Jeanne Dufour. Kunnen de drie mannen met die werkelijkheid leven?

Mening:

“Ik heb jullie een half jaar gegeven om te treuren. Die tijd is voorbij . Laat mij los en hou elkaar vast”

Weer eens een Roman tussen de thrillers door, altijd even wennen maar ik heb zeker geen moeite om in het boek van Carla te komen, het pakt me gelijk, de schrijfwijze en toch ook het vage wat ik in de thrillers ook vaak zo fijn vind zit ook in “Nooit meer Regen”.

Het boek pakt me als een trein ik stap in en reis mee in de wereld van verdriet, liefde en jaloezie. Je proeft uit de zinnen de jaloezie van de echtgenoot en ex echtgenoot van Jeanne Dufour en merkt dat het rouwproces nog in volle gang is bij de heren.

Ik ben gegrepen door de schrijfstijl van Carla de Jong, wat is er gebeurt ? Wat stond er in de brieven die Jeanne aan Callum schreef?  De personages zijn zo beschreven dat je wel van ze moet genieten, en doordat je zo mee leeft voel je gewoon de pijn. De onderliggende boodschap strijd tegen ALS ontroert me en maakt het boek enorm actueel en origineel.

De kracht van een moeder, vrouw, die overleden is maar na haar dood nog steeds zo veel kracht blijkt te bezitten dat ze zelfs zes maanden nadat ze overleden is de regie nog in handen heeft, dat ontroert mij en zet me ook aan het denken; “wat kan liefde een kracht geven!”

Ik heb genoten van het eerste tot het laatste woord van; “Nooit meer regen”  Met dit boek heeft Carla de Jong er een fan bij, de manier van schrijven de diepgang en de actualiteit raken me ! Nu “De Johansons” een boek waar ik heel nieuwsgierig naar ben.

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb

Lieve Leesgroet Moon 

photovisi-download (40)