Anne Theys las Schrijversliefde – Saskia Schouten en deelde haar mening met Mustreads or Not!

“Schrijversliefde” Saskia Schouten

Een verhaal wat je raakt en doet inzien hoe puur en mooi de liefde is…

De cover van “Schrijversliefde” vind ik zeer toepasselijk.

Je ziet er een verliefd koppel opstaan alsook toetsen van een typemachine, het verklaart meteen de

titel. Als je naar de cover wil je meer te weten komen over het verhaal, daarom geef ik er graag een

8/10.

 

Het verhaal

Het verhaal start bij Rhodante, die in een boekenwinkel werkt maar daarnaast ook musiceert en Bijbelstudie volgt. Maar haar grootste passie zijn boeken en aangezien ze in een boekenwinkel werkt heeft ze steeds de kans om deze als eerste te ontdekken ! Haar oog valt op een pas aangekomen nieuwe lading boeken van een debuut “Heimwee naar Tenerife ”, uitgegeven door een christelijke uitgeverij Bakker, ze neemt het vast en geraakt er meteen door gefascineerd.

De schrijver zou zaterdag in de winkel zijn debuut komen signeren. Eens het zaterdag is kijkt Rhodante uit naar de komst van deze nieuwe schrijver, die Halewijn Woning noemt, eens hij aangekomen is krijgt hij direct kriebels in zijn buik bij het zien van Rhodante …maar kunnen ze elkaar leren kennen, is zij getrouwd of niet, ziet zij hem zitten ? Is zij ook christenen, want hij is dat in volle overgave. Ze geven elkaars e-mail adres om zo contact te kunnen houden, met als eerste excuus “zijn boek”, hij wilt weten hoe ze erover denkt !

Ze geraken vaker en vaker met elkaar in gesprek tot de dag dat Rhodante naar Luxemburg gaat, als recreatie-animatrice samen met haar vriendin Verana…… Plots kon ze haar ogen niet geloven bij het zien van een bepaalde persoon…..zou het kunnen dat hij het is ? Haar hart maakt een sprongetje

Dankzij Luxemburg ontstaat er iets moois tussen hen, het groeit en bloeit tot iets prachtigs…..gelukkig is ze ook zeer christelijk, maar net dat tikkeltje minder dan Halewijn, maar daardoor wordt hun band steeds sterker en sterker en hun geloof dieper.

Halewijn`s ouders zijn ook zeer gelovig en hechten daar veel waarde aan en leven er ten volle naar. Haar ouders zijn gescheiden en niet christelijk. De band met Rhodante en haar moeder is heel warm en aangenaam maar bij haar vader ligt het gevoeliger…..

Kunnen ze samen hun liefdespad verder bewandelen of komen er hindernissen die hun het leven samen onmogelijk maakt ?

 

Anne haar mening:

Laat je meevoeren met dit romantisch boek, dat ook christelijk geïnspireerd is maar zeker geen hinder geeft bij het lezen ervan integendeel, er zijn veel “ups-and-downs”…. maar eens je eraan begint kan je het boek moeilijk wegleggen om te weten hoe hun leven verder ontluikt!

Wat me geraakt heeft? Hoe mooi en puur de liefde wel kan zijn, het geloof dat me geraakt heeft ! Maar soms de ergernis van sommige personages die hen het leven niet makkelijk gemaakt hebben!

Het verhaal speelt zich af in tegenwoordige tijd maar soms gaat de schrijfster wel eens terug naar het verleden of ook naar de toekomst Ik vond het boek ontzettend prachtig! Rakend, emotioneel….zoveel passie, liefde , aandacht en respect dat in één boek komen is zeer aangenaam.

Het leest ook zeer vlot en zoals reeds vaker gezegd, is het boek moeilijk weg te leggen eens je begonnen bent ! Misschien dat mensen die niet echt gelovig zijn er niet direct op gaan happen, maar het komt totaal niet in de weg te staan en nee, het heeft me verder laten gaan en ook bepaalde inzichten doen krijgen !

4.5 sterren voor dit aangename boek dat een belangrijke

plaats heeft gekregen in mijn boekenkast !

Vriendelijke groeten, Anne Theys


Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: