Recensies·Recensies van Moon

Moordfamilie – Corinne Vlamickx “Je gaat na het lezen je eigen familie echt waarderen”

Moordfamilie – Corinne Vlaminckx

“Was de start wat hobbelig, hierna was het lezen als op een gladde snelweg en moest het boek in 1 dag uit.”

“Je gaat na het lezen, je eigen familie echt waarderen”

 

De Achterflap

Een onverwachte confrontatie met haar vader zet het leven van Lizzy volledig op zijn kop. Twaalf jaar geleden heeft haar vader haar moeder vermoord, nu staat hij opeens voor haar deur. Haar zorgvuldig opgebouwd leventje met haar man Richard en hun vijfjarig zoontje Bram komt in woelig vaarwater terecht. Is het toeval dat een verloren gewaand familielid ook juist nu opduikt? Voor welk gevaar wil haar moeder haar in haar dromen waarschuwen? Of zijn het geen dromen? Lizzy wordt bestookt met schokkende mailtjes, telefoontjes en brieven. Weerzinwekkende voorwerpen worden bij haar thuis bezorgd. Heeft ze de foute genen van haar vader geërfd en wordt ze steeds labieler zoals Richard suggereert? In een razend tempo moet ze alle geheimen ontrafelen. Lukt het haar om op tijd haar stalker te ontmaskeren en hoeveel risico is ze bereid hiervoor te nemen? 

Mijn Mening

Wat niet weet wat niet deert, denkt hij bij zichzelf, hij moet en zal zijn dochter onder ogen komen, wat de gevolgen ook zijn.”

Een boek met een spirituele twist, ik houd ervan. De verhaallijn trekt me, en omdat ik van Berouw zo genoten heb ben ik nieuwsgierig naar het debuut van deze schrijfster. De verhaallijn is goed, het idee is origineel en pakkend. Helaas moet ik ook bekennen dat er veel fouten in het boek staan, waarschijnlijk was het slimmer dat de schrijfster een gedegen redacteur op het boek had gezet om deze eruit te halen. Het is jammer want is een goede verhaallijn

Het verhaal  is  in de Ik vorm en vertellend aan de lezer geschreven, heeft iets intrigerend `s mede dankzij het onderwerp, blijf ik nieuwsgierig hoe de verhaallijn verder gaat lopen. De fouten voor lief nemend. Het is het meer dan waard, dat ik me hier over heen zet. Want ik bemerk al heel gauw dat de fouten, vooral in het begin van het boek naar voren komen, naarmate de spanning oploopt zijn deze nergens meer te bekennen. Juist die oplopende spanning, geeft  het verhaal een prettige verandering. Hierdoor krijg je bij elk karakter een naar gevoel, een gevoel van achterdocht, bij de één meer als bij de andere. Dit gevoel van achterdocht blijf je houden tot de plot, deze komt misschien al lichtjes naar voren tijdens het verhaal en is niet heel verrassend, als wel goed uitgewerkt door de schrijfster.

 

Corinne Vlaminckx, weet me geboeid te houden en dit maakt dat het boek uit moet. De goed opgebouwde spanning maakt enorm veel goed en ik ben blij dat ik door heb gezet. Voor een debuterende schrijfster, moet ik toch Corinne zeker een compliment geven je, de foutjes in het begin maken de start wat lastig maar het einde maakt het dubbel en dwars goed. Het verhaal heeft iets eigens, iets zweverig`s  maar zet je toch met beide benen op de grond.

  • Plot                      3 ***
  • Spanning           4 ****
  • Schrijfstijl         2 **
  • Leesplezier        3 ***
  • Originaliteit     4 ****

 

Drie ½  ***, niet vanwege de start maar zeker voor het flitsende einde.

 

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com