Anne Theys las Fluisterende Liefde – Saskia Schouten en deelde haar mening met Mustreads or Not!

 Fluisterende Liefde – Saskia Schouten  

Cover van het boek :

Een heel innemende cover, met een prachtfoto, die passie en liefde uitstraalt!

De titel is in het “rood” wat heel goed past bij de grijze getinte achtergrond.

Rood is ook de kleur van de liefde…..Kortom een prachtcover waar ik graag een 9/10 geef !!!

 

Samenvatting

Het gaat over Ilona, met een bewogen leven waarin afwijzing voorkomt, liefde, aanvaarding en geloof.

Het begon bij Mark, die haar per brief liet weten dat hun relatie niet meer verder kon, daardoor was Ilona zeer onder de indruk en zeer emotioneel.

Ilona heeft een heel goede vriendin, Rhodante die ze via de muziekschool heeft leren kennen, en kan steeds bij haar terecht. 

Rhodante heeft een relatie met Halewijn, hij is schrijver van beroep, wat volgens Ilona de perfecte relatie is! Ilona heeft zijn boeken gelezen, maar het geloof ligt haar dwars…..Dit mede door haar jeugd!

Door het grote verlies van Mark gaat ze enkele dagen bij haar ouders logeren, en gaat er ook winkelen om haar gedachten wat te verzetten…..Maar plots struikelt ze en helpt een jongeman met blauwe ogen haar overeind, Boudewijn. Vanaf dat moment komt Boudewijn in Ilona’s leven maar het vraagt veel tijd om hem toe te laten in haar leven, want momenteel heeft ze geen behoefte aan mannen ….zeker niet voor een relatie!

Eerst vlucht ze weg naar La Palma waar ze een Nederlander ontmoet die geen goede bedoelingen met haar heeft, al heeft Ilona dat niet onmiddellijk door! Want ook bij Hilde, heeft hij dezelfde intentie gehad, maar Ilona had dit opgemerkt en haar gewaarschuwd! Daardoor zijn Hilde en Ilona met elkaar in contact gekomen en kunnen heel goed overweg met elkaar, weliswaar met ups and downs. Ilona kan soms zeer sterk uit de hoek komen en koppig zijn.

Rhodante stelde haar voor om mee te gaan naar Roemenië reis, als werkkracht, dat zag ze wel zitten…..tot ze merkte dat Boudewijn ook meeging….Ze deed allerlei dingen om hem te vermijden! Maar aan de reis had ze weer verschillende boeiende relaties overgehouden, alsook nieuwe dingen ontdekt! Omwille van haar gevoelens, voor Boudewijn, ging ze ook vlugger weg, maar al snel volgden er schuldgevoelens….Ze bedacht dat het niet fair was om weg te vluchten omwille van haar gevoelens voor Boudewijn.

Stap voor stap tracht ze toch weer het geloof in God” terug te vinden, mede dankzij Rhodante alsook Hilde.

Na verschillende passages komt het feest, een ‘kerst high tea” eraan en daar was ze  ook voor uitgenodigd.

Daar kreeg elke tafel zijn eigen ober, en natuurlijk bij haar was het Boudewijn.

Vanaf dat moment sloeg de vonk over en was ze dolenthousiast over het hele gebeuren alsook over Boudewijn …..

Gaat ze echt verliefd worden op hem, komt Mark nog terug of die “zogezegde vriend” van 

La Palma ? 

Boeiend, vol passie, vol emoties is dit een boek waar je enkele uren mee begaan bent! 

Hoe reageert iedereen, haar vriendinnen, haar ouders ……En natuurlijk zijzelf ? Gaat ze dieper in het geloof, gaat het haar boeien of haakt ze juist af ?  Het blijft spannend tot de laatste bladzijde!

 

 

Mening van Anne 

 

Omdat ik graag het vervolg van “Schrijversliefde” wilde leren kennen, al ben ik andersom begonnen, toch heb ik beide boeken in de juiste volgorde nog eens gelezen en het bleef een heerlijk moment om beide boeken nog eens vast te nemen 

 

Bijgebleven ?

De zin die Boudewijn zei over Halewijn :”Hij kwam, hij zag en overwon bij Rhodante en ik, ik krijg nauwelijks over elkaar om contact te leggen!”

 De plot ?

 

Prachtig, ontroerend….emotioneel !!! Was er zeer tevreden over, over hoe ze elkaar toch gevonden hebben en hoe Ilona toch weer met het geloof in aanraking is gekomen en dat het nu ook voor haar betekenis heeft!

 

Het verhaal speelt zich af in deze tijd.

 

Een serie zou ik het niet echt noemen maar het is wel een vervolg  op “Schrijversliefde”

 

Vond het boek heel aangenaam, soms was het wat langdradig maar door heel het boek heen heeft het me uiteindelijk niet gestoord, omdat je dan nog een dieper inzicht krijgt over de personages en het verhaal !

 

Ik zou het boek zeker aanraden, want net als haar vorige boek, krijgt ook deze een bijzondere plaats en wil het heel graag met anderen delen 

 

Het aantal sterren : 4,5* 

 

Bedankt Saskia Schouten om me weer te leren genieten van verhalen waar ook “geloof” centraal staat, ze leren zo ook beter naar mezelf te kijken !

 

Vriendelijke groeten,

Anne Theys


Koop bij bol.com

 

One Comment on “Anne Theys las Fluisterende Liefde – Saskia Schouten en deelde haar mening met Mustreads or Not!

  1. Hartelijk dank !!! Weer een mooie recentie geplaatst ! Liefs Anne

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Like

%d bloggers liken dit: