Recensies

Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Shirley Pelikaan

  • Naam

Shirley Pellikaan12038240_854252228004131_6897186155702415029_n

 

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Nou ik las altijd wel , ook als kind , maar toen ik zo’n 10 jaar geleden online een tweedehands/nieuw boekenwinkeltje begon als hobby waarvan de opbrengst naar het goede doel ging en ik daarvoor iedere maand heel grote partijen boeken binnenkreeg begon de verslaving langzaam serieuze vormen aan te nemen en was er geen weg meer terug. Uit iedere partij boeken viste ik exemplaren die ik eerst zelf wel wilde lezen. Maar zo snel kon ik ze niet gelezen krijgen, dus ondertussen heb ik naast de boeken die te koop staan , zeker het dubbele aan nog zelf te lezen liggen. Ik krijg ze bij leven niet meer uitgelezen, maar alsnog kan ik me zelf geen verbod op leggen niets meer aan te schaffen. Helaas heb ik geen tijd meer om heel veel boeken te verkopen maar daar in de plaats verloot ik ieder weekend een boek aan medelezers op facebook. Dat is ook een goed doel vind ik als boeken op die manier alsnog een tweede huis vinden.l

 

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Thrillers het liefst . Waarom ? Ik ben nooit een meisje-meisje geweest , maar meer een jongen, hield van spanning en grenzen op zoeken. Ik heb dat soms nodig om te kunnen ontladen. Thrillers gaan ook tot het uiterste . Neemt niet weg dat ik toch ook wel tegenwoordig andere boeken lees , heb de Young Adults ontdekt ( wel bekennen dat ik dan degene met enige spanning opzoek, zoals Drijfzand van Bibi Boom bijvoorbeeld.) En inmiddels ook een aardige collectie Tweede Wereldoorlog boeken opgebouwd. De leidraad blijft dus wel de spanning wat in alle 3 deze genres terug te vinden is .

photovisi-download (56)

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

Eighty days around the world, een verplicht boek op school in het engels . En de negerhut van Oom Tom , ik heb het boek van destijds nog , een gesigneerd exemplaar uit 1848 !

photovisi-download (57)

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Een pathaloog anatoom. Die moet vaststellen wat de doodsoorzaak is en daardoor op het goede spoor komt om een moord op te lossen .

shirley (10)

  • Welk boek had je graag zelf willen schrijven.

Een spannend boek met een open einde met een paar lege bladzijden aan het einde. Voor zowel volwassenen als kinderen. Voor kinderen niet te eng, maar een boekje waar heel spannende dingen gaan gebeuren , waardoor ze zelf creatief worden in oplossingen bedenken . De laatste bladzijden zijn dan leeg, daar in moeten ze zelf het verhaal in afschrijven of aftekenen.

 

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?

Bibi Boom , ik heb haar een paar maanden geleden via haar boek Drijfzand leren kennen op facebook en we kletsen natuurlijk regelmatig over boeken, maar inmiddels ook over andere dingen. Dan is het wel heel leuk als iemand vanaf het papier opeens ook in het echt voor je zou staan.

photovisi-download (58)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Ik heb nog een heel lange lijst van boeken over de Tweede Wereldoorlog, de verhalen van overlevenden houden me enorm bezig. Mijn opa heeft ook in een concentratiekamp gezeten, maar kon ontsnappen en vertelde daar altijd over. Ik kreeg daardoor zoveel vragen ,dat ik antwoorden zocht en steeds meer boeken erover ben gaan lezen, om te begrijpen wat mijn opa vertelde.

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en wie spelen dan de hoofdpersonen in de film?

Het boek Justine van Anne-Laure van Neer. Geweldig hoe ze je steeds een stap voor is als jij denkt dat de oplossing er al is, waardoor het voelt alsof je zelf de rechercheur bent. Geen idee wie de hoofdpersonen zou moeten spelen, ik ben niet zo thuis in films en acteurs.

photovisi-download (60)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan.?

Ik zou wel eens een boek willen schrijven, over gevangenen. Niet over wat ze hebben gedaan , maar erachter zien te komen, hoe ze op het criminele pad verzeilt raakten, wat er gebeurde in hun hoofd, waardoor ze zo beïnvloedbaar waren en hun gewone leven opgaven. Een psychologisch boek dus met waargebeurde feiten.

photovisi-download (61)

photovisi-download (55)

 

Een gedachte over “Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Shirley Pelikaan

Reacties zijn gesloten.