Recensies·Recensies van Moon

Kai – Miranda Hillers “Vijftig tinten voor de Jong Volwassenen”

Kai – Miranda Hillers

“Een nieuw genre, New Adult, verhalen met een erotische twist. Spanning en romantiek nemen je mee op reis, in de wereld van vier vrienden en hun liefdesperikelen!”

De Achterflap

Het is toch een cliché dat de lijn tussen liefde en haat dun is? Of is het dat de liefde alleen maar van één kant komt? 

KAI

We lagen samen in de box.
We speelden samen in de zandbak.
We liepen hand in hand naar school.
We ervaarden de eerste kus met elkaar.
We deden het voor de eerste keer met elkaar.
Nu haat ze mij.

STELLA

Je kent het vast wel.
Iemand die veel voor je betekent. Een belangrijk persoon van wie je weet dat die ook om jou geeft en die je nooit meer kwijt wilt. Maar opeens daalt dat gevoel door allerlei redenen in rap tempo naar beneden.
Boeien, zou je denken. De oplossing is toch makkelijk? Je besteedt er gewoon geen aandacht aan. Maar in mijn geval is het niet zo simpel om hem te vermijden.
Hij is namelijk mijn buurjongen.

WWW is een vierdelige serie over Dex, Kai, Liam en Collin. De mannen zijn allen vrouwengek, flirten graag en nemen het ervan. Je leeft tenslotte maar één keer.
Wanneer ze de ware tegenkomen, denken ze de buit al gauw binnen te hebben. Of dat zo heel makkelijk gaat is nog maar de vraag.

Mijn Mening

“Je houdt van me…

Echt niet ik haat je…”

Het tweede deel van een vierdelige serie. Series maken mij altijd nieuwsgierig, en de mooie jongen op de cover. daar wil ik wel meer over weten. Het is een aantrekkelijk boek wat een mooie uitstraling heeft. Een New Adult ditmaal, heerlijk ontspannen lezen net iets waar ik aan toe ben.

En ontspannen lezen is het zeker, de heerlijke schrijfstijl van Miranda Hillers maken het lezen erg prettig. New Adult is voor mij een nieuwe genre, maar al snel begrijp ik de context New adult. Kai bevat veel scenes welke voor het Young Adult genre niet geschrikt zijn. Miranda Hillers beschrijft de erotisch getinte scenes onverbloemd, tot in detail worden de scenes beelden aan je beschreven. Vijftig tinten door de jong volwassenen!

Het verhaal wordt vanuit Kai en Stella vertelt, vanuit hun jeugd toen zij vijftien waren en in het heden nu ze 21 zijn. De schrijfstijl is heerlijk vlot lezend, beeldend en toch ook zit er een bepaalde spanning in het verhaal, welke naarmate het verhaal volgt oploopt. Een origineel detail is dat wanneer een hoofdstuk afloopt van bijv. Kai, de laatste zin terug komt in de eerste zin van het hoofdstuk van Stella. Heel origineel en leuk gevonden.

Naast de vrij hoge mate van erotisch getinte scenes, bevat het Kai ook een goed verhaal de liefdesstory van Kai en Stella. Dit is zo prettig beschreven dat het mij nieuwsgierig maakt naar het eerder verschenen boek Dex, maar zeker ook naar de vervolg boeken Liam en Collin. De vier vrienden welke in één huis wonen een elk hun eigen liefdesgeschiedenis hebben.

Dus op naar de andere delen.

 

  • Plot 4 ****
  • Leesplezier 5 *****
  • Schrijfstijl  4 ****
  • Psychologie 4 ****
  • Origineel 5 *****
  • Emotie 4 ****

 

Dik 4 ½ ster voor Kaaimans, waarvan ik toch wel van onder de indruk was.

Lieve Leesgroet Moon

 

Koop bij bol.com