Recensies·Recensies van Moon

Casa Familia – Nathalie Pagie ” Van je familie moet je het maar hebben!”

Casa Familia – Nathalie Pagie

“Een boek wat je in één dag uit leest, omdat je MOET weten waar het heen gaat!”

9200000071379919

De Achterflap

“De zinderende zon aan de Costa legt meer bloot dan je lief is.

Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten. Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Mijn Mening

“Mijn gezicht verdient het niet om gezien te worden.”

Paradijsvogels, een heerlijk boek wat was ik dan ook blij dat Casa Familia op de deurmat viel. Weer heerlijk wegdromen, door de schrijfstijl van Nathalie. Lukt het haar weer om mij in te pakken en mee te nemen op reis door haar creatieve fantasie. De omslag laat je al afglijden naar de Spaanse Costa. De tekst op de cover maakt je al snel nieuwsgierig. Gauw beginnen.

 “Wraak voor mijn kinderen, die niet langer kind mochten zijn.

Weer een verhaal met het journalisten duo Tara en Diego, de eigengereide, contactschuwe Tara en de ietwat opvliegende Diego. Ook in dit verhaal zijn de twee weer op groot verhaal gestuit. Een heerlijk duo waarvan Nathalie Pagie echt meer mag gaan schrijven de twee karakters worden heel goed beschreven, je krijgt vanaf het begin af aan een heel duidelijk beeld bij de personages. Het mooie is dat de boeken heel goed los te lezen zijn, de verhalen staan op zichzelf en lezen heerlijk vlot, met een prettige schrijfstijl en een goed opgebouwde spanningsboog. Je blijft geboeid vanaf de eerste bladzijde tot het einde. Ideaal leesvoer voor op vakantie of gewoon op een druilerige middag in ons kikkerlandje. Het is een page turner, die je pas loslaat bij de plot en dan nog hoop je op meer.

Verschillende verhaallijnen houden je in de ban van Nathalie Pagie haar schrijfwereld, maken je nieuwsgierig naar wat deze met elkaar gemeen hebben Door de goed opgebouwde spanning weet Pagie dit lang verborgen te houden. Het ogenschijnlijk kabbelende begin, waarin de spanning gestaag oploopt, weet Pagie je te verrassen met de verschillende twisten, welke tot de plot geheim blijven.

Na Paradijsvogels weet Nathalie Pagie je weer te verrassen, met een heerlijke Mustread. Zo eentje waar je van smult die uitgaat in één dag omdat je wilt weten waar het eindigt. Weer een boek wat niet op je Nog Te Lezen lijst mag ontbreken.

Ook hier kan ik niet minder geven dan de volle vijf sterren, omdat het gehele plaatje klopt.

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com