Wil je in mijn vriendenboekje schrijven ?

Het vriendenboekje van Mustreads or Not! met vandaag ..; Lena van den Bosch

  • Naam;

Lena van den Bosch

  •  Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Ben nu 39 jaar. Denk dat ik pas vanaf een jaar of 25 de lees verslaving heb.

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Ik hou van een beetje spanning in boeken en goede verhaallijnen. Boeken moeten geen fictie zijn. De dingen die beschreven worden moeten ook in het echt kunnen gebeuren. Dat maakt een boek voor mij aantrekkelijk. Ik ben dus gek op Trillers maar vind het ook zeker fijn om zo nu en dan een roman te lezen.

 

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

 Het eiland van de blauwe dolfijnen is een van mijn jeugdboeken en Snowie het kerstveulen. Beide zijn bij mij blijven hangen. Denk er nog vaak aan, maar geen van beide boeken heb ik helaas in mijn bezit.

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

 Oei dat is wel een moeilijke vraag… Zelf hou ik er van om op de achtergrond te blijven en niet te veel in het middelpunt te staan. Wanneer ik een karakter zou moeten kiezen zou ik daar zeker opletten. Maar welke…. Ja, dat is toch wel een lastige. Wellicht ook omdat ik veel trillers lees. Daar geniet ik enorm van, maar om het dan als karakter mee te gaan maken… nee dat is wat te spannend.

 

  • Welk boek had je graag zelf willen schrijven

Geen idee. Zo kijk ik eigenlijk niet tegen boeken aan. Ik vind het heerlijk om te lezen, maar zelf ben ik niet goed in verhalen bedenken of opzetten. Dat laat ik graag aan de echte schrijvers over.

 

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?

 Ik zou graag willen kletsen met het duo Nicci French. Waarom? Juist omdat het een duo is. Hoe lukt het om samen aan verhalen te schijven. Wie schrijft er en wie komt met de ideeën. Hoe worden de ideeën geboren. Zelf lees ik ook de boeken van Nicci Gerrard, maar niet de boeken van Sean French. Wellicht heeft het toch te maken met de schrijfstijl.

 

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Heb al ruime tijde de serie van de Noordzeemoorden op mijn lijstje staan. De recensies zijn steengoed. Deel 1 heb ik inmiddels zelf gekocht. Wanneer ik een boekenbon krijg, wil ik de andere drie ook aanschaffen.

 

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en wie spelen dan de hoofdpersonen in de film?

De boeken van serie Q van Jusse Adler Olsen. Deze zijn zo goed geschreven en spannend. Wie in de hoofdrol…. Ja dat is nog wel een lastige. De hoofdrol is denk ik dan voor Richard Armitage.

 

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan

Het zou absoluut een triller zijn en een verhaallijn waarin een mysterie rond een oud landhuis ontrafeld moet worden of zoiets. Geheimen rondom familiegeschiedenis vind ik ook altijd erg interessant.