Recensies·Recensies van Moon

Voorlopers – Mirjam Hildebrand. “Een voorloper is het zeker…”5*****

Voorlopers – Mirjam Hildebrand

“Een verhaal over familie banden, ontluikende liefde met een spirituele twist welke het verhaal origineel en pakkend maakt.”

 

De Achterflap

De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?

Mijn Mening

“Het …. Het komt wel goed; stamel ik. Wat wil ik hem zeggen? Dat het op een gegeven moment zal wennen om anders te zijn?

Mirjam Hildebrand is bij de meeste van ons bekend door haar kinderboeken, “Opsekopse wereld” en Rumme Rups” met deze laatste won zij is 2014 de prijs “Kinderboek van het jaar”. Nu komt zij met een Spannend jeugdboek Voorlopers, haar debuut voor spannende boeken. Het onderwerp in Voorlopers is origineel gevonden en gedurfd, omdat er vaak nog een taboe ligt op spirituele kanten. Maar juist in deze tijd met de vele high sensitieve kinderen een hele goede keuze, om hier een verhaal over te schrijven. Je mag “anders” zijn… Op een indrukwekkende manier weet Mirjam hier open eerlijk en ongecensureerd over te schrijven, zij weet dit onderwerp tot een mooi, spannend en indrukwekkend verhaal over te brengen. Al snel ben ik onder de indruk van de schrijfstijl van Mirjam, je bemerkt tijdens het lezen dat er goede research is gedaan, en feiten en fantasie maken dat het verhaal klopt. Het loopt vloeiend en naarmate het verhaal volgt loopt ook de spanning op. Voor zowel de kids van een jaar of 12- 14 is het erg fijn leesvoer, maar zeker ook oudere jeugd en zelfs volwassenen weet Mirjam Hildebrand mee te nemen in haar verhaal.

Voorlopers, mag zich een voorloper noemen wat betreft originele, indrukwekkende en gedurfde verhaallijn. Als dit een debuut is van een spannend jeugdboek dan mag Mirjam wat mij betreft zo door gaan en zou zij zich zelfs kunnen wagen aan een spannende roman of zelfs thriller. Zij weet je als lezer geboeid te houden, door haar oplopende spanning en haar unieke keuze voor het onderwerp, is ze voor mij een schrijfster waar ik meer van wil lezen.

“Kinderen van de toekomst. We lopen voor op de toekomst”

Zij krijgt dan ook van mij de dik verdiende 5 sterren voor haar goed opgebouwde, over nagedachte verhaallijn en de twist maakt het helemaal af.

Chapeau Mirjam, op naar meer van dit soort verhalen.

 

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

 

Een gedachte over “Voorlopers – Mirjam Hildebrand. “Een voorloper is het zeker…”5*****

Reacties zijn gesloten.