Recensies·Recensies van Moon

Het Charles Mysterie – Dirk Vanderlinden

Het Charles Mysterie – Dirk Vanderlinden

“De combi van humor, spanning en een vleugje erotiek, maakt dat je vanaf dag één fan bent van de schrijfstijl van Vanderlinden .”

9200000077147755

De Achterflap

Zakenman Ludwig Bernholt heeft een groots plan: hij wil de grootsheid van Karel de Grote (Charlemagne) evenaren en heeft daarvoor het DNA nodig van enkele grote mannen uit de geschiedenis met de voornaam Charles, van Darwin tot Chaplin, van Lindbergh tot Bukowski. De Vandiesel Company geraakt erbij betrokken, ontdekt enkele grafschendingen, maar kampt zelf met mysterieuze verdwijningen binnen het team. Daarnaast maken we kennis met Gillian, Noah, Sacha en Robin. Vier machtige mannen, of zijn het vrijgevochten vrouwen? De Vandiesel Company zit hen op de hielen… en dan is een foutje snel gemaakt

Mijn Mening

Alweer de vijfde Vandiesel Company thriller. Het Charles Mysterie, ook bij dit boek heb ik de grote eer gehad dat ik al even mocht meelezen met Dirk tijdens het schrijven. Het vijfde deel en elke keer merk je dat Dirk Vanderlinden groeit in zijn schrijfproces. Het Charles mysterie is voor elke fan van de Vandiesel Company vanaf het begin een aanrader. Je zit op het puntje van je stoel, als je bemerkt wat er met de leden van de Company gaat gebeuren.

De herkenbare schrijfstijl van Dirk Vanderlinden voelt al snel als thuiskomen, de boeken zijn gelukkig heel goed los van elkaar te lezen en ook Het Charles Mysterie is daar geen uitzondering op. In het begin van elke deel van de serie stelt Vanderlinden The Vandiesel leden aan de lezer voor, dit maakt het overzichtelijk en verduidelijkt de onderlinge rolverdeling. Dirk Vanderlinden staat bekend om zijn humoristische schrijfstijl met veel spanning, en een vleugje erotiek, ook in dit deel van The Vandiesel Company ontbreekt het aan geen van deze kenmerken van onze Vlaamse schrijver. Voor de echte Vandiesel fans bevat Het Charles Mysterie een flinke dosis spanning een aantal leden van de Company komt namelijk in benarde situaties terecht, wat het verhaal een hele andere twist geeft dan Dirk zijn eerdere boeken. Het wordt persoonlijker. Het raakt je meer, aangezien de leden intussen bijna als familie voelen, dit wordt versterkt door de gedetailleerde manier waarop Dirk Vanderlinden zijn personages beschrijft, zij komen als ware tot leven in je leesfantasie.

Vanderlinden neemt je weer mee in een zoektocht naar de waarheid, het ontrafelen van een mysterie. Alle leden van de Company zijn weer goed vertegenwoordigd en groeien tijdens dit verhaal, toch weet Dirk de boeken zo neer te zetten dat je met elk van de delen los kan beginnen. Het doet het groeiproces van de personages geen schade als je eerst deel drie leest of gewoon begint bij deel één. De karakters komen meer en meer tot leven, de aangrijpende humor tussen de Vandiesel leden is ook hier weer aanwezig wat het lezen tot een feestje maakt. Doordat dit boek de company persoonlijk raakt heeft het boek een bepaalde spanningsboog waardoor je door leest tot het einde, je wilt weten waar het heen gaat, of het goed komt en hoe het in elkaar steekt.

Mocht je nog geen fan zijn van The Vandiesel Company dan moet je het echt eens proberen, wees wel gewaarschuwd wanneer je eenmaal een Vanderlinden gelezen hebt, ben je met het virus besmet en wil je alles lezen.

Het Charles mysterie raakt mij als lezer meer dan de voorgaande, werden die al hoog beoordeelt, mag dit deel van The Vandiesel Company 5 sterren aan zijn rijtje toevoegen.

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)Op naar meer avonturen van ; De Hoed, De Bonsaiman, De Baas, William, Billy ,Julie, Mae, Willy en mijn favoriete Walker en Annette.

images

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (51)