Geruisloos – Ellen de Vriend. “Genieten op het strand is er na het lezen van dit verhaal niet meer bij ..”

Geruisloos – Ellen De Vriend

“Een fijne vakantie thriller, vol geheimen en grimmige karakters.. Smullen voor de thriller liefhebber,”

De Achterflap

Gevaar schuilt soms in één ogenblik van onoplettendheid. 

In Geruisloos is de succesvolle journaliste Stefanie getrouwd met sleepbootkapitein Paul. Hun dochter Nina is zes. Omdat de spanningen in hun huwelijk flink zijn opgelopen, gaan ze op vakantie naar Zeeland. Twee weken tijd voor elkaar in een huisje aan het strand moet hun relatie nieuw leven inblazen. Beiden weten ze dat dit de laatste kans is om hun relatie te redden. Stefanie raakt in de ban van haar ex-vriend Timo die in een naburig huisje met zijn merkwaardige, onsamenhangende vrouw Marlen op vakantie is. De gevoelens die ze plotseling weer voor Timo voelt, verwarren haar en brengen haar in een lastige positie ten opzichte van haar man. Dit zet haar relatie nog meer op scherp en opent tegelijkertijd haar ogen voor een nieuwe toekomst, zonder Paul, die steeds meer als een blok aan haar been begint te voelen… Wat begint als een ontspannen vakantie, eindigt als een angstaanjagende nachtmerrie waaruit ontwaken onmogelijk lijkt.

Mijn Mening

“Kleine kinderen zien het gevaar niet en binnen een paar seconden was het gebeurd….

Vorig jaar mocht ik kennismaken met Ellen de Vriend. Haar boek Vermist, beviel mij erg, een heerlijke vakantie thriller zou Geruisloos ook zo fijn zijn? De Omslag van Geruisloos, maakt je al snel nieuwsgierig, een super mooie vrouw in het schuim van een prachtig blauwe zee. Een idyllisch plaatje.

Een heerlijke vakantiethriller houd je al snel geboeid de bladzijde vliegen door je vingers, door de vlotte schrijfstijl van Ellen de Vriend. Je waant je tijdens het lezen op het strand in Zeeland, dit wordt versterkt door de beeldende beschrijving van de omgeving en de karakters.

Rustig kabbelt het verhaal verder, een rustig begin over twee echtparen met een kind, en een lichte vleug van romantiek, maar dan slaat de sfeer omen wordt het verhaal mysterieus en onvoorspelbaar. Nu blijkt dat ieder zo zijn geheimen heeft en vanaf dan heb je als lezer ook geen idee meer waar of het verhaal heen gaat.

Vergeef mij, Vader, dat ik gezondigd heb…

De twee verhaallijnen lopen synchroon van elkaar door het boek, je vraagt je af waar zij samen komen en wat het één met het andere te maken heeft. De karakters worden naarmate het de spanningen in het verhaal oplopen steeds grimmiger en moeilijk te grijpen. Wie je kunt vertrouwen? Bij meerdere karakters krijg je zo je vraagtekens… Ellen de Vriend weet deze sfeer tot de plot toe zo te houden, juist de intrigerende karakters en de grimmige sfeer geven dit verhaal diepgang. Geruisloos is een heerlijke vakantie thriller voor aan de rand van het zwembad of op het strand, alleen of je na het lezen van dit boek nog ontspannen kunt zitten, op je plekje langs het water???

Ellen de vriend houd je 288 bladzijde in haar macht, en laat je genieten van haar hersenspinsels. Geruisloos is een ideale mix van zon, zee, strand, relaties en geheimen

  • Plot 5 *****
  • Spanning 3 ***
  • Leesplezier 4 ****
  • Schrijfstijl 4 ****
  • Psychologie 4 ****

Ellen de Vriend mag 4 sterren op de teller bijschrijven, voor haar boek Geruisloos.

Lieve Leesgroet Moon


Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: