Recensies

Ook Elsa las Geruisloos – Ellen de Vriend.

Geruisloos’ – Ellen de Vriend.

Zeer sterke plottwist die ik als ervaren thriller lezer niet aan zag komen

download2

De Achterflap

Gevaar schuilt soms in één ogenblik van onoplettendheid. 

In Geruisloos is de succesvolle journaliste Stefanie getrouwd met sleepbootkapitein Paul. Hun dochter Nina is zes. Omdat de spanningen in hun huwelijk flink zijn opgelopen, gaan ze op vakantie naar Zeeland. Twee weken tijd voor elkaar in een huisje aan het strand moet hun relatie nieuw leven inblazen. Beiden weten ze dat dit de laatste kans is om hun relatie te redden. Stefanie raakt in de ban van haar ex-vriend Timo die in een naburig huisje met zijn merkwaardige, onsamenhangende vrouw Marlen op vakantie is. De gevoelens die ze plotseling weer voor Timo voelt, verwarren haar en brengen haar in een lastige positie ten opzichte van haar man. Dit zet haar relatie nog meer op scherp en opent tegelijkertijd haar ogen voor een nieuwe toekomst, zonder Paul, die steeds meer als een blok aan haar been begint te voelen… Wat begint als een ontspannen vakantie, eindigt als een angstaanjagende nachtmerrie waaruit ontwaken onmogelijk lijkt.

Elsa haar mening over Geruisloos.

Dit boek heb ik mogen lezen als recensie exemplaar dankzij Ellen de Vriend en Karakter Uitgevers. Wat ik zeer aangenaam vond omdat ik na ‘Vermist’ erg benieuwd was naar haar nieuwste thriller.

Stephanie gaat met haar man en dochter op vakantie naar Zeeland. Vooral in de hoop haar huwelijk weer wat nieuw leven in te blazen. Eenmaal daar aangekomen ontdekt ze al gauw dat haar ex-vriend met zijn nogal aparte vrouw Marlen en hun dochtertje in het buurhuisje verblijven. Uiteraard zorgt dit voor nog meer spanning in het niet zo soepel lopende huwelijk en ontwikkeld ze hernieuwde gevoelens voor haar ex. Wat de gevolgen zijn is wat niemand had kunnen vermoeden…

De spanning in dit verhaal wordt enorm goed opgebouwd door de wisseling in stukken die zich in de toekomst en heden lijken af te spelen. De schrijfstijl is zeer toegankelijk en aangenaam leesbaar waardoor je als lezer door het verhaal heen vliegt. Wat mij betreft enigszins vergelijkbaar met de schrijfstijl van Jet van Vuuren. Het grijpt je en laat je niet meer los totdat je het boek uit hebt. Wat ik zelf grappig vond was de verwijzing naar het vorige boek van de schrijfster, het hoofdpersonage leest namelijk ‘Vermist’. Door de wisseling in gedachtegang, heden, etc. blijft het verhaal verrassen tot het eind. Zeer sterke plottwist die ik als ervaren thriller lezer niet aan zag komen. Voor mij echt een pakkend verhaal wat ik iedereen die van het thriller genre houdt kan aanraden.

  • Spanning: 8
  • Plot: 10
  • Leesplezier: 8
  • Schrijfstijl: 8
  • Originaliteit: 8
  • Psychologie: 7

Ik geef dit boek dan ook de volle vijf sterren.   

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

Koop bij bol.com

photovisi-download (29)