Donker Water – Mikaela Bley “Een waardig vervolg op een spetterend debuut”

Donker Water – Mikaela Bley

“Een verhaal vol intriges, geheimen en dubbele gezichten. Een verhaal waarbij je krijgt, wat je ervan verwacht”

 • Donker Water – Mikaela Bley
 • Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
 • Nederlandstalig 
 • 384 pagina’s 
 • 9789400508309 
 • maart 2017

9200000071380400_thumb_124x190

De Achterflap

Op een hete zomerdag vertrekt misdaadjournalist Ellen Tamm vanuit Stockholm naar haar ouderlijk huis in Sörmland. Ze kan niet langer vluchten voor haar verleden en voor de traumatische persoonlijke herinneringen die naar boven kwamen toen ze werkte aan de zaak van het verdwenen meisje Lycke.

Nu gaat ze terug naar waar het allemaal begon, toen ze acht jaar oud was en haar tweelingzusje stierf.

Als Ellen langs de snelweg stopt om te tanken, hoort ze dat er niet ver daarvandaan het lichaam van een zwaar toegetakelde vrouw is gevonden. Niemand lijkt te weten wie ze was of wat ze in de omgeving deed. De inwoners van het dorp zijn erg aangedaan door de moord. Ellen besluit zich in de zaak te verdiepen en hoe meer ze in het verhaal van de vrouw duikt, des te meer ontdekt ze dat het idyllische dorpje duistere geheimen herbergt. Zoals zo vaak blijken de dingen niet te zijn wat ze lijken. En dat geldt ook voor haar eigen geschiedenis en de dood van haar zusje…

Mijn Mening

“Wij zijn kinderen van onze tijd.

Wij zijn kinderen van onze tijd

Ben je bang voor je eigen kind

Moedertje lief?

Ulf Dageby

Mikaela Bley debuteert in 2016 met haar thriller “Dochter Vermist” Nu komt ze terug met Ellen Tamm, de misdaadjournalist uit Stockholm. Donker Water is haar tweede thriller. Hooggespannen verwachtingen heb ik wanneer ik Donker Water oppak, het eerste boek van Mikaela Bley stond mij erg aan, hopelijk beleef ik weer heerlijke leesmomenten met dit verhaal.

Donker Water neemt je mee naar Sörmland, de plaats waar misdaadjournalist Ellen Tamn opgegroeid is. Het is even wennen, de drie verschillende personages Ellen, Hanna, en Alexandra, vertellen hun verhaal, je hebt in het begin geen idee waar het heen gaat en waar de verhaallijnen samen komen. Maar dit geeft het boek ook een zekere mate van spanning, doordat je juist geen idee hebt wat de drie vrouwen met elkaar te maken hebben. Ellen die zoekende is naar waarheid over het overlijden van haar zusje en het verwerken van een trauma uit het eerdere deel “Dochter Vermist” en de twee vrouwen die elk hun eigen verhaal hebben.  Het maakt het mysterieus en ongrijpbaar. Wanneer je dan ook verder in het verhaal komt, vallen de eerste puzzelstukjes in elkaar en raak je meer en meer verweven in de pengreep van Mikaela Bley. Dit maakt het wat onrustige begin helemaal goed.

Dat Ellen Tamn het zwaar te verduren heeft gehad naar haar avontuur in “Dochter Vermist” komt wel naar voren, het is wellicht slim om eerst het 1e deel te lezen, op zich kun je ze heel goed los van elkaar lezen maar om het verhaal compleet te krijgen is het prettig om de boeken in volgorde te lezen.

Wanneer de puzzelstukjes eenmaal in elkaar vallen, zit je helemaal in het verhaal en wordt het moeilijk om je los te maken van het verhaal. De verschillende personages, welke soms erg intrigerend zijn en je niet weet wie je kunt vertrouwen, geven het verhaal een extra dimensie zij maken het verhaal compleet. Tot het einde aan toe houd Mikaela Bley je gevangen in haar pengreep de twist die het verhaal neemt is verassend. Maar dan nog is het verhaal niet af……

“Als gezegd gezegd is en gedaan gedaan. Als je niet langer ‘sorry’ of ‘ik hou van jou’ kunt zeggen. De dood betekende ‘nooit’ meer’.”

Donker Water, beschrijft de zoektocht naar waarheid, welke ver te zoeken is in het Zweedse dorpje Sörmland. Mikaela Bley houdt je lang gevangen, in haar plot twisten en haar intrigerende karakters hiermee weet zij je vele uren leesgenot te bieden.

 • Plot 4 ****
 • Leesplezier 4 ****
 • Schrijfstijl  4 ****
 • Psychologie 4 ****
 • Spanning 4 ****

Donker water mag 4 sterren op haar lijstje bij schrijven, hopelijk horen we gauw weer van Mikaela Bley en Ellen Tamm en is dit niet haar laatste avontuur.

download (40)

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.comphotovisi-download (12)

One Comment on “Donker Water – Mikaela Bley “Een waardig vervolg op een spetterend debuut”

 1. Jammer dat je vaak een eerste deel gelezen moet hebben. Het zij zo.

  Like

%d bloggers liken dit: