Recensies·Recensies van Moon

Zondeval – Marianne & Theo Hoogstraaten. “Een parel van een boek.”

Zondeval – Marianne en Theo Hoogstraaten

“De Combinatie van Historie en een Thriller, maakt Zondeval tot een pareltje.. Het duo Hoogstraaten maakt het lezen tot een Feest.”

Over het schrijvers duo:

In de jaren tachtig schreef Theo zijn eerste jeugdboek. Mariannes rol van kritische lezer groeide uit tot die van coauteur. Na twintig jeugdboeken vonden ze het tijd om hun talent uit te dagen. Bij de verschijning van hun eerste literaire thriller, Een middag aan zee, was het meteen duidelijk dat ze ook in dit genre uitmunten in oorspronkelijkheid, gelaagdheid en actualiteit.

9200000073464034

De Achterflap 

“Moge Hij u van uw zonden bevrijden en verlichting geven.”

Emilia heeft de verloren gewaande brieven van Michelangelo in haar bezit. Maar er zijn meer mensen die deze brieven – vanwege hun explosieve inhoud – in handen zouden willen krijgen. Al snel beseft Emilia dat de jacht op haar geopend is. Florence 1526 Mire heeft Angelina en Michael, haar twee kinderen, allebei iets nagelaten waarmee ze hun een bezorgde toekomst dacht te bezorgen. Niet lang na haar dood reizen de twee samen naar Rome om Michaels vader te zoeken. Daar blijken de laatste geschenken van hun moeder kostbaarder dan ze dachten…

 

Mening

Wat jij bent waren wij

Wat wij zijn zal jij worden

Marianne en Theo Hoogstraaten staan bekend om hun thrillers met een historische toon, een spannend verhaal met een onderwijzende insteek. Zo ook Zondeval. Al snel ben je onder de indruk van het verhaal, de welbekende combi van dit schrijversduo nemen je mee naar de tijd van Michelangelo, en laten je van deze sfeer proeven op zo`n manier dat het verhaal je niet los laat. Het verhaal word beschreven door twee hoofdkarakters, vanuit het heden over Emilia over de verloren gewaande brieven en de jacht van het genootschap hierop en vanuit Florence 1526 waar Angelina en Michael hun weg volgen op zoek naar Michaels vader.  Deze personages verschijnen tijdens het lezen gewoon op je netvlies en je beleeft hun reis met hen.

“Je kent de regels. Verraad wordt maar op één manier bestraft”

Het verhaal is meeslepend en zit enorm goed in elkaar, de manier van schrijven van het duo Hoogstraaten is onderscheidend en karakteristiek. Juist hun goede research welke aan het einde in het nawoord helemaal wordt uitgelegd, maakt het verhaal compleet. De combinatie van historie en fictie geeft dit verhaal de juiste twist welke je veel leesplezier geeft. Net als hun eerdere boeken, De Verleidsters, en Bloedlink komt het duo Hoogstraaten heel goed uit de verf (inkt!!)

Dik verdiende 5 sterren voor deze mix ..

Omdat het alles bevat wat een goed nodig heeft.

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)

Lieve Leesgroet Moon 

 Koop bij bol.com

photovisi-download (31)