Recensies·Recensies van Caro

Reizende poefjes – Lieve van den Berg “Een heerlijk boek om voor te lezen.”

Reizende poefjes – Lieve van den Berg

Een heerlijk boek om voor te lezen.

9200000077548211

Samenvatting:

Tijdens een logeerpartijtje bij oma, komt Pol Grasspriet op mysterieuze wijze in het land van koning Barbaro terecht. Hij wordt gevangen gezet in de kerker van het kasteel waar ook reus Gigantus verblijft, vastgeketend aan de muur. Samen zoeken ze een mogelijkheid om te ontsnappen.
Polleke, het zusje van Pol gaat, zonder dat oma het weet, haar broer zoeken en komt in Luilekkerland terecht waar vreemde dingen gebeuren.
Zodra Pol ontsnapt is uit de kerker gaat hij samen met de reus en met vogel Gijs op zoek naar een weg om terug te gaan naar oma en onderweg belandt hij in spannende avonturen.
Zal het goed aflopen?

Over de auteur:

Lieve van den Berg woont in Sijbekarspel. Ze ontdekt op de middelbare school hoe boeiend het vak Nederlands is. Het schrijven van opstellen is een uitdaging. Na de middelbare school volgt Lieve de opleiding verpleegkundige A met kraamaantekening en verdwijnt het schrijven naar de achtergrond. Wanneer zij gaat werken als activiteitenbegeleidster, komt het schrijven weer naar boven.
Door de kennismaking met Godijn Publishing komt haar schrijfcarrière in een stroomversnelling. Ze schrijft korte verhalen voor verhalenbundels. Een vervolg daarop is het schrijven van het jeugdboek ”Reizende poefjes” waarvoor haar kleinkinderen Jonathan (13) en Lotte (11) haar grootste inspiratiebron zijn.

Mijn mening:

Voor boek 10 mocht ik deze reizende poefjes lezen. Een jeugdboek voor kinderen vanaf 5 jaar.

Een prachtig gebonden boek met dikke kaft. Broer en zus, Pol en Polleke staan voorop afgebeeld met hun cape om die ze om hebben gedaan om te kunnen vliegen en tegen de kou. De vogel Gijs die een hoofdrol speelt in het verhaal en pol vliegend op de poefjes staan boven de gekleurde titel.

Een boek wat ik zou oppakken in ieder geval.

Een groot letter type, wat uitnodigt, aan kinderen die net lezen, om het boek op te pakken. De hoofdstukken vond ik soms wat lang, maar door het grote letter type ook weer makkelijk leesbaar.

Pol is aan het spelen met poefjes bij oma en ineens vliegen de poefjes samen met Pol weg. Pol wordt meegenomen naar betoverde en gevaarlijke gebieden. Pol maakt nieuwe vrienden, zoals de reus Gigantus en de vogel Gijs, waarmee hij de weg naar huis probeert te vinden. Wanneer zijn zusje Polleke ook met twee poefjes in het betoverde land terecht komt, maar heel ergens anders terecht komt, gaan de vrienden eerst Polleke zoeken, waarbij ze op heel gevaarlijke landen en figuren stuiten.

Het boek is naar mijn mening soms te eng voor heel jeugdige lezers.

Vandaag kreeg ik te horen

dat ze mijn hoofd eraf gaan hakken

en dat dan koken voor de soep

Ik heb genoten van het boek en weet zeker dat kinderen dat ook gaan doen. Een heerlijk boek om voor te lezen. Lieve heeft een fijne schrijfstijl alleen denk ik dat ze beter voor kinderen van een jaar of 8/9 kan schrijven. Haar kleinkinderen zijn ook wat ouder, daarom heeft ze misschien wat heftigere scènes gebruikt.

De lava kuilen zie je bijna niet.

Als je erin valt, kom je in een hete lava poel terecht en dat is afschuwelijk.

Je kunt er niet uit en verbrand levend.

download (10)

  • Schrijfstijl     3 ***
  • Leesplezier   3 ***
  • Plot                 4 ****
  • Spanning       3 ****
  • Originaliteit  4 ****

Lieve leesgroet van Caroline

Koop bij bol.com
photovisi-download (9)