M, De Magische Reis – Helena Daelman “Een mustread voor lezers die van een vleugje magie houden. “

M, De Magische Reis – Helena Daelman

Helena Daelman neemt je mee, met wat magie, naar antwoorden die je niet kon vermoeden.

 • Auteur: Helena Daelman
 • Taal: Nederlands
 • Geschikt voor: 15 – 18 jaar
 • Verschijningsdatum: februari 2015
 • Druk 1
 • ISBN10: 9462420262
 • ISBN13: 9789462420267

Samenvatting:

Ik wil het niet geloven. Ik zal hem vinden, ook al moet ik hiervoor naar het eind van de wereld reizen. De laatste tijd gebeuren er vreemde dingen met me. Soms zie ik mijn vader of hoor ik zijn stem. Maakt mijn verdriet me gek? Zijn het mijn zintuigen die me bedriegen? Of zijn het tekens die me de weg tonen? Het verlangen om mijn vader terug te vinden is groot. Zeer groot.

9200000040394177

Mijn mening:

Of ik het boek M wilde lezen en recenseren, natuurlijk wilde ik dat. De achterflap had me al heel erg nieuwsgierig gemaakt en het interview dat we hadden met Helena droeg daar ook aan bij.

De cover  met daarop de titel, De magische reis en een M, wat is M?  zomaar een letter,  zomaar de afkorting voor een woord, een naam of de afkorting voor magisch?

Een prachtige kleur groen wat echt bij magie hoort geeft het boek een mooie uitstraling.

Een sterk verlangen

Vereist

Sterke wilskracht

Het boek begint 8 jaar geleden,

ONVERWACHT AFSCHEID

een zeiler schrijft een brief aan zijn zoon, om deze te posten in de volgende haven. Prachtig zeilweer, maar in de verte komen donkere wolken aan. Het roer heeft het begeven, maar gelukkig is hij een goed zeiler en kan hij met de zeilen goed de boot besturen. Maar deze keer is de storm te sterk.

De volgende hoofdstukken zijn in het nu.

Ze heeft gewonnen, mijn moeder. Na jarenlang aandringen staan we samen in het schildersatelier van mijn vader…..

Alles ligt er nog bij zoals hij het acht jaar geleden heeft achtergelaten.

Het verhaal vertelt wat Matti en zijn moeder deden, toen zijn vader niet meer thuis kwam en nu na acht jaar weet moeder het zeker, hij is dood. Matti wil hier niet aan en wil zijn vader gaan zoeken, maar waar begin je? Wanneer zijn moeder wil dat Matti een schilderij kiest uit zijn vaders galerie, is dat een hele opgave. Toch lukt het hem samen met zijn vriendin Rinske een schilderij uit te zoeken. Dit zal hem moeten helpen de dood van zijn vader te accepteren. Maar nee, Matti denkt dat zijn vader nog ergens is.

Samen met zijn vriend, M, die hij op wonderbaarlijke wijze ontmoet, gaat hij op onderzoek uit. Wat is er met zijn vader gebeurd en waarom heeft hij het gevoel dat zijn vader zo dicht bij is.

Een verhaal met korte hoofdstukken, wat lekker weg leest. Het verhaal pakt je meteen en neemt je mee op een zoektocht langs prachtige landen en dorpen. De magie maakt het reizen voor de jongens wat makkelijker.

Wanneer je denkt, alles komt op zijn pootjes terecht, is er een plotwending die je niet ziet aankomen.

Een prachtig verhaal met een emotionele ondertoon. De liefde van een vader voor zijn zoon en andersom heeft verstrekkende gevolgen.

Helena Daelman neemt je mee, met wat magie, naar antwoorden die je niet kon vermoeden.

Een mustread voor lezers die van een vleugje magie houden.

download (40)

 • Schrijfstijl 4
 • Leesplezier 4
 • Plot 5
 • Spanning 3
 • Originaliteit 5

Lieve Leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (8)

%d bloggers liken dit: